Kuva: Jussi Häkkilä

THL: Suomessa 50 662 koronatartuntaa, kuolleita 716

15.02.2021 09:00 - Jussi Häkkilä

Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 50 662 koronavirustartuntaa, kuolleita on 716.

Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 50 662 koronavirustartuntaa, kuolleita on 716. Sairaalassa on koronan takia 129 henkilöä, joista tehohoidossa 21. Lapissa on tähän mennessä todettu 458, Länsi-Pohjan alueella 477, Pohjois-Pohjanmaalla 2258, Keski-Pohjanmaalla 194 ja Kainuussa 227 koronatartuntaa.

Oulussa todettiin eilen yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntojen määrä on ollut laskussa jo kolmen viikon ajan. Karanteeniin asetettiin viisi henkilöä. Eilen ei ilmennyt uusia joukkoaltistumisia.

Koko viime viikolla Oulussa todettiin 26 uutta tartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja oli 43. Karanteeniin asetettiin 167 henkilöä, kun edellisviikolla luku oli 111. Viime viikolla oli yksi uusi joukkoaltistuminen.
Oulussa todettiin viime viikolla ensimmäinen herkemmin tarttuvan muuntoviruksen aiheuttama tartunta. Se liittyi ulkomailla työskentelyyn ja todettiin rajatarkastuksen yhteydessä otetussa näytteessä. Oulun yliopistollisessa ja kaupunginsairaalassa on hoidossa kymmenkunta koronapotilasta.

Oulussa 85-vuotiaiden ja sitä vanhempien rokottaminen alkaa tämän viikon lauantaina. Ajanvaraus avattiin tänään.
Sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiiden alle 70-vuotiaiden rokotukset alkavat Oulussa ensi viikolla. Ensimmäisenä rokotetaan tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Näihin rokotuksiin ajanvaraus alkaa keskiviikkona kello 8. Aikaisemmin ajanvaraus ei ole mahdollista.

Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi huomenna Pohjois-Pohjanmaan ja Oulun epidemiatilannetta sekä tarvittavia suosituksia ja rajoituksia.

Lue myös: Koronaepidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa mutta samalla laantumassa Oulussa

Kilpailut

Uusimmat