Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui käsittelemään alueen koronatilannekuvaa tiistaina 11.5. Pohjois-Pohjanmaa on edelleen perustasolla, Oulu vielä kiihtymisvaiheessa. Suosituksia puretaan vähitellen.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Tulvakeskus kehottavat varautumaan tulviin.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen koostaman Alueelliset kehitysnäkymät -raportin mukaan viime vuoden kevään alkushokin jälkeen toipuminen Pohjois-Pohjanmaalla on edennyt kohtalaisen hyvin, eikä isoa konkurssi- tai työttömyysaaltoa ole toteutunut.
Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa ajokeli on huono lumisateen, tienpintojen lumisuuden ja sohjoisuuden vuoksi.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto lieventää kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaan alueella.
Kokoontumisrajoituksia ja liikuntapaikkojen aukioloa koskevia suosituksia voidaan höllentää äitienpäivän jälkeen.
Tuula Tikkasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamontussa ei puhuta tälläkään kertaa politiikkaa, vaikka maantietä katsellaankin oikealta ja vasemmalta puolelta Sievin Asemakylällä. Korkia-Ahon Markun entisöimistä kuorma-autoista voi nimittäin löytää ratin kummalta puolelta hyttiä tahansa. Näitä menopelejä edustaa harvinainen Kölnin Ford ja väärältä puolelta ajettava Leyland. Löytyypä mestarin kokoelmista toki muitakin menopelejä, nimittäin leipä on irronnut hänellä tienpäältä vuodesta 1966 lähtien. Seuraavaksi tutustutaankin miehen kokoelmaan, koneharvinaisuuksiin ja kättentaitoihin!
Oulun kaupunki kannustaa jatkossakin ihmisiä hakemaan apua jo varhaisessa vaiheessa, jos oma taloudellinen tilanne huolestuttaa. Oli huoli voi suuri tai pieni, kuntalaisia kehoitetaan ottamaan yhteys matalalla kynnyksellä. Apua saa nimettömänä ja ilman ajanvarausta.
Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta Oulun seudulla sekä vahvistaa alueen kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä.
Raahen Tulevaisuuslautakunta myönsi eilisessä kokouksessaan avustukset raahelaisille kulttuuriyhdistyksille 37.000 €, liikuntayhdistyksille 55 000 € ja nuorisoyhdistyksille 9000 euroa
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella on kahden viime vuoden ajan edistetty maaseudun yrittäjien liiketoimintaosaamista, työkykyä ja hyvinvointia.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on laatinut tienkäyttäjäpalveluiden kehittämissuunnitelman.
Kajaanissa poliisi tutkii omaisuusrikossarjaa, jossa on anastettu omaisuutta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta.
Aluehallintoviraston alkoholitarkastajat suorittavat tuolloin tehovalvontaa koskien tartuntatautilain ja alkoholilain säädösten sekä THL:n ohjeiden noudattamista.
Oulun kaupungin nuorisotilat avataan tiistaina ja Pohjois-Pohjanmaan museo keskiviikosta alkaen