Pohjois-Pohjanmaan luontoalan yrittäjät ry:n puheenjohtaja Anu Rosenberg kävi kertomassa huomisista Villiyrttikarkeloista ja luontoalan yrityksistä.
Vuotuinen metsänuudistaminen on parhaillaan käynnissä valtion metsissä.
Pohjois-Suomen puukauppa tasaantui viime kuussa edellisvuoden tahtiin.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta ylitarkastaja Maarit Vainiota haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahasto jakoi tänään Tyrnävällä järjestetyssä vuosijuhlassaan apurahoina, palkintona ja taidelahjoituksena yhteensä 690 000 euroa 55:lle hakijalle.
Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut päättyivät alkuviikosta.
Kunniamaininnan sai myös oululainen Kaltio Technologies Oy. Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Finalistijoukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa Kasvu Open Karnevaalissa. Tapahtuma järjestetään lokakuussa Jyväskylässä.
Ehkäisevän työn koordinaattori Matias Kavalusta Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Seitsemän järjestöä Pohjois-Pohjanmaalta on saanut avustusta vaikeasti työllistyvän nuoren palkkaamiseen sosiaali- ja terveysalan järjestöille tarkoitetusta Paikka auki -avustusohjelmasta.
Alueen elinvoimapolitiikkaan ovat olleet tyytyväisimpiä Kuopion, Pietarsaaren, Rauman, Keuruun, Jyväskylän ja Vaasan seudun vastaajat. Tyytymättömimpiä elinvoimapolitiikkaan olivat Itä-Lapin, Savonlinnan, Luoteis-Pirkanmaan, Turunmaan, Keski-Karjalan ja Hämeenlinnan seudun vastaajat. Kaikille Manner-Suomen kunnille tehdyssä kasvupotentiaalianalyysissä parhaan viidenneksen kunnat ovat pääosin suuria ja keskisuuria kaupunkiseutuja sekä niiden läheisyydessä olevia kehyskuntia. Alueet ovat keskittyneet Helsinki-Oulu -radan varrelle tai sen läheisyyteen.
Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen Liiton alueelle myönnettiin seurantalojen peruskorjausmäärärahoja yhteensä 63 000 euroa.
Pohjois-Pohjanmaalla oli maaliskuun lopussa 18 900 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 000 vähemmän kuin vuosi sitten ja 200 vähemmän kuin helmikuun lopussa. Työttömistä miehiä oli 11 300 ja naisia 7 600. Työttömyysaste oli Pohjois-Pohjanmaalla 10,2 %, koko maan tasolla 9,1 %.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kokoaman Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksen mukaan Pohjois-Pohjanmaan talouden ja työllisyyden odotetaan edelleen kasvavan seuraavan vuoden aikana, vaikka kiihkein nousukausi on vähitellen hellittämässä koko maassa.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi tämän vuoden tammi-maaliskuussa Pohjois-Pohjanmaalle kansallista rahoitusta ja yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta yhteensä 1 516 675 euroa.
Puukauppa alkoi Pohjois-Suomessa tänä vuonna hieman edellisvuotta vilkkaammin, tammi-maaliskuun ostomäärä oli 1 948 000 kuutiota.
Viime päivinä on havaittu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijöihin kohdistunutta tietojenkalastelua sähköpostilla.