Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on aloitettu yt-neuvottelut terveyssosiaalityön muutoksen johdosta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut urakoitsijat Pudasjärvi-Taivalkosken, Kajaanin ja Suomussalmen maanteiden hoitourakoihin.
Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan ensi vuoden talousarvioluonnoksen sekä talous- ja toimintasuunnitelmaluonnoksen vuosille 2024-26.
Ari Kettukankaan jututettavana Kaarina Pietilä ja Miika Vanhatalo.
Muutosten seurauksena Kalajoelta ja Oulaisista syntyy uusia vaihdollisia linja-autoyhteyksiä Helsingin ja Jyväskylän suuntaan. Myös Oulaisten ja Haapaveden välillä käynnistyy uusi vuoro. Muutosten myötä matka-aika erityisesti Jyväskylän suuntaan lyhenee.
Viisipäiväisen valvontajakson aikana Oulun poliisilaitos kirjasi yhteensä 70 seuraamusta turvalaiterikkeistä ja 65 seuraamusta matkapuhelimen käytöstä. Poliisi valvoi tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käyttöä tieliikenteessä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla oli elokuun lopussa 19 800 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 200 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten. Heinäkuusta työttömien määrä laski lähes 3 000:lla.
Siikajoen Revonlahti palkittiin eilen Pohjois-Pohjanmaan tämän vuoden kylänä maakunnallisilla kyläpäivillä Kalajoen Rautiossa.
Perusteet tulevat voimaan 1. marraskuuta alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan.
Eilen aamulla Oulun ja Kontiomäen välillä radalle kaatuneiden puiden aiheuttama sähköratavaurio on korjattu ja junaliikenne jatkuu normaalisti.
Toteutuessaan peruskorjauksessa kunnostetaan patosillan kantavia rakenteita ja uusitaan sen pintarakenteet ja kaiteet. Sillan yli kulkevan Montantien valaistusta uusittaisiin hieman yli puolen kilometrin matkalta. Päätos toteuttamisesta tehdään kilpailutusvaiheen päätyttyä.
IT-yhtiön kannattavan kasvun vetureina toimivat konepajateollisuus, finanssiala ja terveydenhuolto.Alku vuonna yritys vahvisti osaamistaan henkilöstöä kouluttamalla ja asiakkuuksien hallintaa kehittämällä.
Lapin kansallispuistojen kävijämäärät kasvoivat tämän vuoden tammi-heinäkuussa viisi prosenttia viime vuoden tammi-heinäkuuhun verrattuna.
Pohjois-Pohjanmaan kunnat sekä alueella toimivat viranomaiset, elinkeinoelämän ja kolmannen sektorin edustajat ovat perustaneet valmius- ja turvallisuusfoorumin.
Metsähallitus tekee parhaillaan puuntaimien syysistutuksia Kainuussa sekä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla.
Tavoitteena on, että jatkossa asukkaat ja ammattilaiset löytävät itselleen tai asiakkailleen sopivia palveluita helposti yhdestä paikasta. Tarjottimen kehitys tapahtuu POP-Digi-Hoitotakuu-hankkeen rahoituksella.