Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu lauantaiaamuun mennessä kaksi uutta positiivista laboratoriovarmistettua koronatapausta vanhoista tartuntaketjuista.
Tähän päivään mennessä ELY-keskuksille on saapunut yhteensä 5570 rahoitushakemusta koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan takia.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tänä aamuna hoidossa yhteensä kuusi koronapotilasta.
Oulun pohjoispuolisilla vesistöalueilla lunta on huomattavasti keskimääräistä enemmän.
Koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvien määrä vaihtelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan merkittävästi alueittain.
Uusia positiivisia testituloksia oli aamuun mennessä saapunut yksi kappale. Sairaalahoidosta on kotiutettu kaksi koronapotilasta.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa todettiin viikonloppuna ensimmäinen koronavirustartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selvittämään. Pohjois-Pohjanmaalla siirryttiin näin koronaepidemian seuraavaan vaiheeseen. Tilanne on sairaalassa kuitenkin edelleen rauhallinen, eikä uusia potilaita ole otettu osastoille.
Suomessa oli todettu eilisaamuun mennessä yhteensä 1218 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.
Menehtynyt kuului vaikean perussairautensa takia riskiryhmään. Samana iltana Oulun seudun yhteispäivystyksessä 15 OYS:n työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistuivat hoitotilanteessa koronavirukselle. Epäily koronainfektiosta on herännyt hoidon aikana. Kaikki altistuneet ovat saaneet tiedon ja ovat oireettomina karanteenissa. Muut yhteispäivystyksen potilaat eivät olleet samassa tilassa eivätkä saaneet altistusta. Henkilökunnan suojausta laajennetaan uusiin potilasryhmiin.
Koronavirustilanteen kiristymisen vuoksi linja-autoliikenteen poikkeukset jatkuvat Pohjois-Pohjanmaalla.
Suomessa oli todettu eiliseen mennessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yhteensä 958 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.
Pohjois-Pohjanmaalla on todettu epidemian alusta lähtien yhteensä 43 koronatartuntaa. Viimeisen vuorokauden aikana positiivia näytteitä otettiin kolme kappaletta. Epidemia etenee edelleen kohtuullisen hitaasti.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa on koronaepidemian osalta edelleen varsin rauhallinen tilanne. Osastohoidossa on vain muutamia potilaita eikä sairaala ole erityisen merkittävästi kuormittunut. Pohjois-Pohjanmaalla on testattu tähän mennessä noin 1400 henkilöä ja positiivisia näytteistä on ollut nelisenkymmentä. Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla vielä alkuvaiheessaan. Toistaiseksi on pystytty selvittämään jokaisen positiivisen testivastauksen tartuntaketju. Käytännössä kaikki tapaukset ovat liittyneet matkailuun, eli henkilöt ovat olleet joko matkoilta palanneita tai heidän kauttaan koronavirukselle altistuneita henkilöitä.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toimintakulut kasvoivat maltillisesti. Sairaanhoitopiirin palvelujen kysyntä kasvoi 2,8 prosenttia. Varsinaisten lähetteiden määrä kasvoi 2,4, ilman lähetettä saapuneiden määrä 0,5 ja sähköisten konsultaatioiden määrä 8,7 prosenttia. Kasvaneen palvelukysynnän tyydyttämiseksi ja terveydenhuoltolain mukaisten hoitoon pääsyn määräaikojen toteutumisen turvaamiseksi viime vuonna avattiin kolme uutta leikkaussalia ja yksi uusi vuodeosasto. Hoidossa olleiden potilaiden määrä lisääntyi 2,0 prosenttia. Sairaanhoitopiirissä hoidettiin 163 492 eri potilasta toimintavuoden aikana. Avohoitokäyntien määrä kasvoi 3,2 prosenttia, kun taas hoitopäivien määrä väheni 0,3 prosenttia. Sairaanhoitopiirin tulos oli 6,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen vuonna 2019.
Pohjois-Pohjanmaalla oli viime kuun lopussa 19 763 työtöntä työnhakijaa, liki 600 enemmän kuin vuosi sitten.
Keski-Pohjanmaan liitto laatii yhdessä Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin liiton kanssa merialuesuunnitelman Pohjoiselle Selkämerelle, Merenkurkulle ja Perämerelle.