Pohjois-Pohjanmaan metsäneuvosto myönsi tänään tämänvuotisen Pro metsä -palkinnon erikoistutkija Hannu Hökälle.
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnan rajalla Vaalassa sijaitsevan Aittojoen tilaa ryhdytään parantamaan.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Yrjänä on palkittu elämäntyöpalkinnolla pitkästä ja ansiokkaasta urasta vesistökunnostusten ja vesiensuojelun parissa.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella loppukevään aikana käytyjen johtamisjärjestelmän uudistamiseen liittyvien yt-neuvotteluiden tuloksena tehtäviä poistuu 25.
Pohjavesien suojelusuunnitelmiin avustusta myönnettiin yhteensä 21 000 euroa kolmelle hankkeelle. Vesistöjen käytön ja hoidon parantamiseen avustusta myönnettiin 180 000 euroa ELY-keskuksen, Oulujoen ja Oulujärven moninaiskäytön sekä Vattenfall-ympäristörahan puitesopimuksista yhteensä 13 hankkeelle. Valtio toteuttaa Helmi- purokunnostushankkeina neljän puron kunnostuksen.
Tulevaisuuslautakunta päätti esittää aluehallitukselle ja aluevaltuustolle, että uutta poikkeuslupaa ei haeta vuodelle 2025 ja että Raahessa järjestetään päivä- ja ilta-ajan kiirevastaanotto kello 22 asti vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi tulevaisuuslautakunta esittää, että päivystykselle haetaan jatkolupaa, mikäli valtioneuvosto osoittaa sille erillismäärärahan 1.10. mennessä sekä muuttaa kehysriihen päätöksen Raahen yöpäivystyksen lakkautumisesta.
Keski- ja Pohjois-pohjanmaalla tilanne on toistaiseksi hyvä.
Kesäaikataulut astuvat voimaan ensi maanantaina Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa linja-autoliikenteessä.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen vanhusneuvosto on huolissaan ikäihmisten ympärivuorokautisen hoidon supistuksista, kotihoidon riittävyydestä, hoitajien jaksamisesta ja yleisestä turvattomuudesta.
Alueella oli huhtikuun lopussa 22 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 100 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten, mutta vajaa pari tuhatta vähemmän kuin tämän vuoden alussa.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on maanomistajien hakemuksesta perustanut noin 356:n hehtaarin suuruisen Ranta-Perttulan luonnonsuojelualueen Oulun Hannunsuolle.
Pelastuslaitos muistuttaa seuraamaan maastopalovaroituksia.
Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa pyöriä on varastettu tämän vuoden tammi-huhtikuun välillä vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Tänä kesänä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa päällystetään maanteitä noin 405 sekä jalankulun ja pyöräilyn väyliä noin 45 kilometriä.
Ari Kettukankaan jututettavana TI-TI Nallen luoja Riitta Korpela.
Mäntyä viljellään Pohjois-Suomessa eniten Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.