Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä ei tämänpäiväisessä kokouksessaan muuttanut alueen koronasuosituksia, vaan totesi, että tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran ensi tiistaina.
Hallitus on päättänyt, että Suomessa siirrytään poikkeusoloihin kolmeksi viikoksi kahdeksas ensi kuuta alkaen koronan takia.
Oulun kaupunki ja Kunnallinen työmarkkinalaitos ovat tyytyväisiä Työtuomioistuimen ratkaisuun, joka oli kaikilta osin odotettu ja työnantajan käsityksen mukainen.
Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 16.2. pidetyssä kokouksessaan lievennyksiä yksityistilaisuuksia ja julkisten tilojen aukioloa koskeviin suosituksiin.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus, ylin viranhaltijajohto sekä ammattijärjestöjen pääluottamusmiehet ja muu edustus kokoontuivat eilen keskustelemaan leikkaustoimintaan kohdistuvasta resurssivajeesta.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 50 662 koronavirustartuntaa, kuolleita on 716.
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon jääkiekkoilija Lasse Kukkoselle.
Virran mukana kulkeutuva hyyde on tukkinut jokiosuuksia jääkannen alla kymmenien kilometrien pituudelta. Vedenkorkeus on hyyteiden vuoksi paikoin yhtä korkealla kuin kevättulvan aikana. Joessa ei ole varsinaisia hyyteiden muodostamia patoja, vaan koko joki on hyyteen tukkima, minkä takia varsinaisiin tulvan torjuntatöihin ei voida ryhtyä esim. räjäyttämällä tai kaivinkoneella jäämassoja siirtäen.
Eero Melantietä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Viime vuonna kiinteistökauppa oli Maanmittauslaitoksen mukaan edellisvuotta vilkkaampaa.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 47 969 koronavirustartuntaa, kuolleita on 692.
Valtioneuvosto on tänään jakanut maakuntien liitoille maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen kahdeksan miljoonaa euroa ja valtion ja kaupunkien välisten ekosysteemisopimusten käynnistämiseen viisi miljoonaa euroa.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tänään järjestetyssä kokouksessaan, että alueelle aikaisemmin annetut suositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan. Jos myönteinen kehityskulku jatkuu, voitaisiin toisen asteen lähiopetuksen avaamista tarkastella ensi viikolla.
Vuoden aikana rahoitettujen hankkeiden koulutuksiin ja muihin kehittämistoimiin Pohjois-Suomessa tavoitellaan noin 27 000 osallistujaa. Osallistujista noin 6700 on työtöntä ja noin 2100 työelämän ulkopuolella olevaa henkilöä. Rahoitettujen hankkeiden osallistujiksi tavoitellaan merkittävää määrää yrityksiä, Pohjois-Pohjanmaalle 2236, Lappiin 1520, Kainuuseen 103 ja ylimaakunnallisiin hankkeisiin 382 yritystä. Pohjois-Suomeen on myös rahoitettu yhteensä 22 EAKR -ympäristöpainotteista kehittämishanketta vuoden aikana.
Kallion alueella Alavieskassa rokotuksen saaneita on tällä hetkellä 53, Nivalassa 175, Sievissä 61 ja Ylivieskassa 251.
Pohjois-Pohjanmaan kuntien avoimiin työpaikkoihin on riittänyt hakijoita, selviää Kevan teettämästä kuntapäättäjäbarometristä.Kevan kyselyyn vastanneista alueen kuntapäättäjistä 68 prosenttia kertoi, että hakijoita on ollut riittävästi avoimiin vakanseihin. 30 prosenttia taas kertoi, että hakijoita ei ole ollut riittävästi. Pohjois-Pohjanmaan kyselytulos on Suomen toiseksi paras. Vain Satakunnassa kyselyn tulos oli parempi.