Koko Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.
Maija Palsiota haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 24.11. pidetyssä kokouksessaan, että epidemia on siirtynyt alueella kiihtymisvaiheeseen. Ryhmä antoi uusia suosituksia koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet suositukset tulevat voimaan torstaina 26.11. ja ovat voimassa 18.12.2020 asti.
Viime kuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 21 617 työtöntä työnhakijaa, 3970 enemmän kuin vuosi sitten.
Tiedottaja Aino Ilkkaa Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupunginkirjaston alueellista kirjastopalvelupäällikköä Heidi Karhua haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla ja Oulussa kiihtymisvaiheen kynnyksellä.
Kunnallisveroprosentti nousee ensi vuonna 39:ssä kunnassa ja laskee neljässä.
Koronaepidemia on edelleen perustasolla Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.
Lapista, Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta löytyi viime kesänä 23 aiemmin tuntematonta erittäin uhanalaisen jokihelmisimpukan eli raakun esiintymää. Uusista raakkulöydöistä huolimatta laji on yhä erittäin uhanalainen.
Oulussa koronaepidemia on hieman laantunut, vaikka loppuviikosta tartuntamäärät olivatkin nousseet.
LähiTapiola Pohjoinen on jakanut 23 590 euroa Nuori Pohjoinen-tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalle.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään arvioimaan alueen koronaepidemiatilannetta. Ryhmä linjasi, että Oulun alueelle annettujen suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu tähän mennessä 17 887 koronavirustartuntaa. Kuolleita on 362.
Oulun kaupunki muistuttaa, että korona-aikana ja isänpäivänäkin vieraillaan vain terveenä ja tavallista pienemmällä porukalla. Vierailun aikana huomioidaan turvaetäisyydet ja käytetään maskeja. Vierailua tulee välttää, jos on saattanut altistua koronavirukselle.
Valvontapäivän aikana tarkastettiin noin 50 jätekuljetusta, joista kolmannekselle annettiin huomautus ja ELY-keskuksen kirjallinen kehotus saattaa asiat lain edellyttämään kuntoon. Poliisi puuttui lisäksi muihin valvonnassa ilmi tulleisiin rikkeisiin, kuten puutteellisesti sidottuihin kuormiin ja ajopiirturirikkomuksiin. Yleisimmät puutteet liittyivät velvollisuuksiin pitää mukana ote jätehuoltorekisteristä.