Kolmatta rokoteannosta tarjotaan Pohjois-Pohjanmaalla immuunipuutteisille sekä sellaisille sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville, jotka saivat ensimmäiset rokotteet vuoden alussa.
Pohjois-Pohjanmaalla oli viime kuun lopussa 19 841 työtöntä työnhakijaa.
Investointiohjelma on puutteellinen erityisesti elinkeinokuljetusten edellytysten parantamisen näkökulmasta. Ohjelmassa ei mm. ole huomioitu Pohjois-Suomen erityisolosuhteita ja elinkeinoelämän vaatimuksia.
Päätöksessä mainittujen perusteluiden mukaan puheessa käytetty lause ei ole sellainen, joka täyttäisi merkit uhkaamisesta, panettelusta, solvaamisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
LähiTapiola Pohjoisen Hyvinvoiva Pohjoinen -lahjoituksin jaetaan 18 yleishyödylliselle toimijalle yhteensä 100 000 euroa Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalle. Lahjoitukset kohdistuvat vapaaehtoiseen pelastustyöhön ja vapaapalokuntatoimintaan, mielenterveystyöhön sekä luonnon monimuotoisuutta turvaavaan ja virkistyskäyttöä tukevaan työhön.
Tartuntojen määrät ovat kääntyneet edellisviikkoon verrattuna jopa hienoiseen laskuun ja tartuntojen jäljitys toimii alueella hyvin. Keskeinen tavoite epidemian selättämiseksi niin Pohjois-Pohjanmaalla kuin muuallakin Suomessa on mahdollisimman korkea rokotekattavuus.
Tavoitteena on suojateiden, liittymien ja pysäkkien liikenneturvallisuuden parantaminen, sekä tien kunnon kohottaminen ja taajamaympäristön parantaminen.
Kalajoen Rautio palkittiin tänään Pohjois-Pohjanmaan vuoden kylänä Pohjois-Pohjanmaan maakunnallisessa kyläjuhlassa Kuusamossa.
Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Ruokeva -ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hankkeen projektipäällikkö, elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Koronaviruksen näytteenottokriteerit muuttuivat tänään Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Uuden ohjeen mukaan kahteen kertaan rokotettu testataan vain poikkeustapauksissa.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen valtatielle 20 Kiimingin kohdalla.
Viimeisen viiden vuoden aikana Suomeen on tullut Business Finlandin mukaan lähes 1400 uutta ulkomaista investointia.
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnat sekä alueen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymät vetoavat hallitukseen koronan aiheuttamien kustannusten korvaamiseksi täysimääräisesti.
Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui tänään ja totesi, että rokotukset ovat pitkällä ja koronaepidemian tilanne on siksi helpottanut.
Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Maire Mäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Alueellinen koordinaatioryhmä ei tämän viikon kokouksessaan linjannut muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin, vaan totesi, että viime viikolla voimaan tulleiden maski- ja etätyösuositusten sekä ravintolarajoitusten vaikutusta epidemiatilanteeseen seurataan vielä hieman pidemmälle.