Uusimmat

Vesistöt ovat lämmenneet helteiden seurauksena, mikä on johtanut Suomen ympäristökeskuksen mukaan sinilevähavaintojen lisääntymiseen merialueilla.
Vaihteenlämmitysjärjestelmän muutostyöt alkavat ensi kuussa Kokkolan ratapihalla.
Nivalassa Ahteen perällä syttyi tiistaina metsäpalo. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta klo 16.22.
Torstaina käynnistyvä 33. Haapavesi Folk Music Festival on merkittävin kansan-ja maailmanmusiikin tapahtuma Pohjois-Suomessa ja samalla yksimonipuolisimmista kotimaisista musiikkitapahtumista. Folkkien Taiteellinen johtaja Teija Niku oli tiistaina aamulla Paavo Törmin haastateltavana Pookin aamussa.
Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisilla oli juhannuksena satoja tehtäviä Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Keski-Pohjanmaalla.
Poliisi hoiti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella juhannusaattoillan ja yön aikana lähes 400 tehtävää.
Sopimus on kestoltaan 2-vuotinen, ja se koskee muun muassa palkkausta ja tuotantopalkkiojärjestelmää, työaikoja, sosiaalisia määräyksiä sekä henkilöstön työsuhde-etuja.
Suomen Kotiseutuliitto on valinnut pohjoispohjanmaalaisen Nivala-Seuran Vuoden kotiseutuyhdistykseksi. Nivala-Seuran toiminta on erittäin laajaa ja monipuolista.
Muoti- ja tekstiiliteknologiayritys Infinited Fibre Company suunnittelee rakentavansa kaupallisen mittakaavan uusiutuvia tekstiilikuituja valmistavan tehtaan Stora Enson suljetun Veitsiluodon paperitehtaan tontille Kemiin. Noin 400 miljoonan euron investoinnin odotetaan luovan alueelle noin 270 työpaikkaa. Suunnitellun tehtaan vuotuisen kuiduntuotantokapasiteetin arvioidaan olevan noin 30 000 tonnia, mikä vastaa noin 100 miljoonan T-paidan kuitua. Kemin etuna tehtaan sijoittumiselle on mm. satama, koska yhtiön tuottaman tekstiilikuidun markkinat ovat ulkomailla.
Tuttu lääkäri jokaiselle on tavoitteena Oulun yliopistossa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä käynnistyneessä valtakunnallisessa selvitystyössä jossa selvitetään omalääkärimallin toimivuutta. Sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman selvityksen tavoitteena on arvioida ja kuvata, miten omalääkärimalli olisi mahdollista toteuttaa yhdessä kiristyvän perustason hoitotakuun kanssa
Kiertokaari Oy aloittaa kasvualustatuotannon koetoimintana heinäkuun alussa. Kasvualustatuotteet ovat käytännössä viherrakentamisessa käytettävää ravinteikasta multaa, jota jalostetaan Ruskon jätekeskukseen tuodusta haravointijätteestä