Uusimmat

Valtioneuvosto myönsi tänään harkinnanvaraiset valtionosuuden korotukset tälle vuodelle.
Rasvamonttu kaasuttaa tällä kertaa Ylivieskaan. Sami Lund on armoton bemarien ystävä. Elikkä hurjapää stuntti - nimeltään "Luntti"! Mestari on tainnut ajaa autoilla kohta enemmän kahdella pyörällä kuin neljällä. Tutustutaanpa myös hänen BMW -kokoelmaan.
Tuupa Records perustettiin aikoinaan tarpeeseen saada levytettyä saamenkielistä musiikkia. Siitä Tuupa on laajentunut tapahtumien tuottajaksi, jonka käden jälki näkyy monessa tapahtumassa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassakin. Tuupa Recordsin Jussi Isokoski vieraili Radio Pookin aamussa Paavo Törmin vieraana keskiviikkona.
Raahessa viime keväästä saakka käytössä ollut Nuorten Liikuntapassi on otettu hyvin vastaan. Kokeilua on tarkoitus myös laajentaa entistä nuorempien käyttöön. Radio Pookin aamussa Paavo Törmin luona vierailleet Henna Leskinen ja Mari Ryönänkoski Raahen nuorisotoimesta pitävät kokemuksia positiivisina. Tulossa on myös liikuntapassin mobiilisovellus.
Kaustisen viime kesän noin 340:n näppärikurssilaisen esittämä Kantti kestää on valittu vuoden lastenlauluksi Hämeenlinnassa toissapäivänä järjestetyssä lastenmusiikin Jellonagaalassa.
Ari Stenius ja Tuomas Virtanen puhuvat myös mäkihypystä.
Liittymän kohdalla tehdään keskiviikkona aamu viidestä eteenpäin uusia liikenteenohjausmuutoksia. Rampit otetaan käyttöön Kuusisaaren teollisuusalueelle.Ramppi Pietarsaaresta Kuusisaaren teollisuusalueelle kääntyy jo Kuusisaarentien kohdalla. Käyttöön otetaan myös kevyen liikenteen väylä Käpytien ja Fiskarsintien välillä.
Sata 5-17-vuotiasta lasta eri puolilta Suomea valtaa valtioneuvoston. Oulusta tapahtumaan osallistuu Pateniemenkoulun 6B-luokka ja opettaja Susanna Wåghals-Päätalo. Tapahtuma on osa Lapsenoikeuksien sopimuksen 30-vuotisjuhlavuotta. Lapset työskentelevät yhdessä viidentoista ministerin ja neljänkymmenen virkamiehen kanssa valtioneuvoston linnassa ja pitävät Lasten istunnon, jossa laaditaan Lasten tahto -julistus valtioneuvostolle. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimessa ja netissä järjestetään tänään maratonpäivystys. Yhteydenottoihin vastataan puhelimessa ja chatissa kello 12–21.
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmassa palvelutarpeen kasvuun pyritään vaikuttamaan kolmen kärkihankkeen avulla. Kärkihankkeet pohjautuvat alueellisiin ja valtakunnallisiin ilmiöihin, joita ovat mm. lasten ja nuorten pahoinvointi, ikäihmisten määrän kasvu suhteessa muuhun väestöön sekä sosiaalipalveluiden kasvava tarve.
Kymmenien eri maiden valosuunnittelijoita, taiteilijoita tai valaistusalan yritysten edustajina on kutsuttu Oulun kaupungin ja Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihankeen vieraaksi keskiviikosta lauantaihin, 20.-23. marraskuuta 2019.
Pesäpalloliitto on myöntänyt jäsenseuroilleen yhteensä 150 000 euroa tukea junioripäällikön tai toiminnanjohtajan palkkaamiseen.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan eilen jättämän sovintoehdotuksen.