Uusimmat

Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Limingassa. Jouko Jussila on kerännyt pienoismalleja ja leluhärveleitä lapsuudestaan saakka. Häntä kiinnostaa erityisesti itäautot ja ennenkaikkea Ladat. Tallessa on jopa yläkuvassa näkyvä traktori ja peräkärry yli 40 vuoden takaa. Mitä muuta kokoelmasta löytyy, tutkitaanpa!
Rovaniemen Palloseura vaihtaa valmentajaansa kesken kauden. Tähän saakka RoPSia valmentanut ja vuoden valmentajaksi viime vuonna valittu Toni Koskela siirtyy tästä päivästä alkaen Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajaksi.
LähiTapiola Pohjoinen tukee lapsiperheiden harrastustoimintaa alueellaan Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptilla, jonka tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Europarlamenttivaalin kahtena ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä vaaliuurnilla kävi 300 670 äänioikeutettua, 7,1 prosenttia kaikista äänioikeutetuista.
Oulun poliisilaitoksen alueella tarkastettiin yhteensä 44 raskaan liikenteen ajoneuvoa valtakunnallisen vuorokauden kestäneen valvonnan aikana. Näistä tarkastettujen linja-autojen määrä oli 13. Valvonta alkoi eilen keskiviikkona kello 6 ja päättyi tänään kello 6.
Kokkolan väylän ja sataman syventämishankkeessa on ruoppauksen yhteydessä löytynyt sotilasräjähde. Räjähde löytyi imuruoppausaluksen imuputkesta aluksen ruopatessa väylällä. Löydöksestä ilmoitettiin välittömästi poliisille ja puolustusvoimat on tulossa raivaamaan räjähteen vielä myöhemmin tänään. 
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Tyrnävällä. Lakeuden Traktoriurheilijat ovat järjestäneet pulling kisoja jo yli 30 vuoden ajan. Seuraavat SM-osakilpailut käynnistyvät heinäkuussa. Minkälaista kalustoa lajissa löytyy, siitä kertovat puheenjohtaja Heikki Patala (oik.) ja kisaaja Jukka Rytilä.
Puukauppaa on tehty tänä vuonna Pohjois-Suomessa hieman edellisvuotta vilkkaammin, tammi-huhtikuun ostomäärä oli 2 414 000 kuutiometriä.
Viime kuun puolen välin tienoilla alkaneet happamuusongelmat ovat koetelleet pieniä ja keskisuuria jokia Vaasan eteläpuolelta Kokkolaan ulottuvalla alueella.
Tänä vuonna meriväylän syventäminen 14 metrin kulkusyvyyteen jatkuu puhtaiden maiden ruoppauksella sekä kallioalueiden louhintatöillä. Tehokkaan työmenetelmän haittapuolena on imuruoppauksen aiheuttama veden samentuminen, se on kuitenkin lyhytaikaista ja rajoittuu työalueen läheisyyteen.
Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti 24 tunnin ajan. Valvonta alkoi aamulla kello 6.00 ja päättyy torstaina kello 6.00. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset.
Virolahden Satamassa käynnistyy tiistaina 21.5. Suomen suurin yhteispurjehdus Virolahdelta Tornioon. Purjehtijana on kokenut valtameripurjehtija ja seikkailija Kari ”Ruffe” Nurmi, joka on valittu Vuoden matkapurjehtijaksi vuonna 2018.