Uusimmat

Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä on eristetty yksi matkailija koronavirusepäilyn vuoksi. Matkailija on kotoisin Wuhanin alueelta, josta hän on lähtenyt viisi vuorokautta sitten, ja hän on sairastanut kaksi vuorokautta hengitystieinfektiota, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas STT:lle
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tiedottaja Iira Hartikaista SPR:n Veripalvelusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Lounais-Suomen, Sisä-Suomen ja Pohjanmaan poliisilaitosten perjantaina tekemässä raskaan liikenteen tehovalvonnassa kolmos- ja kasitiellä tarkastettiin yhteensä 181 ajoneuvoa ja eriasteisia seuraamuksia kirjoitettiin yhteensä 59.
Paperiteollisuuden lakko alkoi tänä aamuna.
Rasvamonttu kurvaa tällä kertaa 8-tieltä Arkkukarin Mutalaan Raahessa. Hongan veljekset ovat niillä kulmilla tunnettuja kättentaidoista ja runsaasta konekannasta. Kuvassa Tuomo (vas.) ja Urho Honka. Taitavia veljeksiä oli alunperin neljä ja nykyään kaksi jatkaa perinteiden vaalimista. Kokoelmasta löytyy jopa itse rakennettuja traktoreita ja metsäkoneita! Valtavaan valikoimaan tutustuminen jäi kesken parin tunnin kierroksesta huolimatta. Katsotaanpa minkälaisia on ne hongankolistajat!
Laulajalegendaa haastattelee Ari Kettukangas.
"Suomessa asuu fiksua ja älykästä porukkaa, joka on rakentanut hienon maan." Näin sanoo pikkuhuuhkajia valmentava Juha Malinen. Tähän perustuen hän uskoo myös siihen, että jalkapallokin osataan Suomessa hoitaa hyvin. Paavo törmi tapasi Juha Malisen FC Raahen tilaisuudessa eilen.
Somehäirinnästä kannattaa tehdä rikosilmoitus matalalla kynnyksellä ja ottaa tarvittaessa yhteyttä erilaisiin auttaviin järjestöihin. Poliisi kannustaa ilmoittamaan häiriköinnistä niin ikään matalalla kynnyksellä myös sosiaalisen median alustoille, sillä mikäli häiritsevistä profiileista ei ilmoiteta, alustat eivät tiedä puuttua niihin. Profiilien ilmiantaminen somealustoille on tärkeä ensitoimenpide somehäirintätapauksissa.
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat liki 1 200 hakijaa. Hakuaika ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi eilen.. Oamkin kuuteen englanninkieliseen koulutukseen oli yhteensä 1 183 hakijaa. Aloituspaikkoja oli tarjolla yhteensä 165.
Siikajoen kunnanhallitus joutuu käsittelemään uudelleen kunnan teknisen johtajan valinnasta tehdyn esityksen. Kunnanhallituksen aiempi päätös asiassa syntyi virheellisen äänestysmenettelyn jälkeen
Kainuun ja Koillismaan kansallispuistonelikko, Syöte-Oulanka-Riisitunturi-Hossa, keräsi viime vuonna yli 400 000 käyntiä. Puistojen paikallistaloudellinen vaikutus on yhteensä yli 37 miljoonaa euroa. Kaiken kaikkiaan Suomen 40 kansallispuistoon tehtiin viime vuonna ennätykselliset yli 3,2 miljoonaa käyntiä.