Uusimmat

Pienet virtavedet ovat Suomen ympäristökeskuksen mukaan laaja-alaisesti hyvin heikossa tilassa.
Rasvamonttu syynää tällä kertaa kapallisen koneita Tyrnävällä. Tervon Pekan monipuolista työpersoonaa ja konekokoelmaa ei tosin tahdo saada rajattua mihinkään muottiin eikä raameihin. Mestari löytyy mikin eteen Metsähaan kylältä, särkyneen toiveen karjatilalta. Kyseessä on entinen lypsykarjatilallinen, joka hankkii nykyisin leipänsä mm. rakennushommista. Pihalla olevat härvelitkin ovat tuoneet harrastuksen lisäksi särvintä pöytään. Kokoelma siis koostuu monipuolisesti työn ja huvin parista tutuista pärisijöistä. Tutustutaanpaa valikoimaan ja otetaan myös selvää, mitä tarkoittaa kylällä liikkuva huhu "kuuden pyörän Pekasta"!
Soiten koronavalmiusryhmä arvioi tänään alueellista tilannekuvaa ja vetoaa, että vielä rokottamattomat ottaisivat koronarokotteen mahdollisimman pian.
Raahelainen jalkapalloseura FC Raahe ehdottaa Raahen kaupungille, että se seura ostaisi itselleen kaupungin omistaman kuplahallin, Arina Areenan, 100 000 euron kauppahinnalla.
Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -voittaja ja juuri Suomen Oscar-ehdokkaaksi valittu Hytti nro 6 saa ensi-iltansa 29.10. Marja kävi katsomassa elokuvan ja jututtamassa ohjaaja Juho Kuosmasta.
Keski-Pohjanmaan alueellinen koronaviranomaistyöryhmä suosittaa etätyön hyödyntämistä ja kasvomaskien käyttöä toistaiseksi.
Selkäliiton toiminnanjohtaja Kirsi Töyrylä-Aapiota haastattelee Jussi Häkkilä.
Raahen kaupunginhallitus hylkäsi eilisessä kokouksessaan yksimielisesti kaupungin talouden tasapainottamiseksi tehdyn ohjelman. Kaupunginvaltuusto oli suunnitelman jo aikaisemmin hyväksynyt. Kaupunginhallitus esittää nyt, että talouden tasapainottamisohjelma laaditaan uudelleen vuoden 2022 aikana ja ohjelmassa ei käsitellä palvelu- eikä kouluverkkoa, vaan siitä tehdään erillinen selvitys.
Kaksi koronarokoteannosta saaneen ei yleensä tarvitse mennä testiin, vaikka oireitakin ilmenisi, mikäli toisesta rokoteannoksen saamisesta on kulunut yli viikko. Sen sijaan kokonaan rokottamattomien tai yhden rokoteannoksen saaneiden olisi hyvä hakeutua oireisena testiin.
Asiantuntija Päivi Suur-Uskia Motiva ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Keski-Pohjanmaan alueellinen koronaviranomaistyöryhmä linjasi perjantaina, että Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen.
OAJ:n Puheenjohtajaa Olli Luukkaista haastatteli Paavo Törmi