Uusimmat

Salibandy on nopeasti kasvava liikuntalaji, joka soveltuu kaikille pelaajille ainakin jollekin tasolle saakka. Harrastajia on lähes 350 000 ja laji on edelleen kasvussa. Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta oli aamulla Paavo Törmin haastattelussa Pookin aamussa.
Huvipuistoon valitaan jokaiseksi huvikaudeksi noin 650 kausityöntekijää, joista jokaista kutsutaan hupimestariksi, sillä heistä jokainen on mestari tuottamaan hupia. Hakea voi vaikkapa huvipuistopelimyyjäksi, kahvila- ja ravintolatyöntekijöiksi, sekä myymälänhoitajiksi. Linnanmäki tarjoaa kausityötä myös puutarhanhoitajina, järjestyksenvalvojina ja siistijöinä. Hupimestareita etsitään myös huvilaitteiden käyttäjiksi, lipunmyyjiksi sekä ohjelmatyöntekijöiksi.
Korona vaikuttaa koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilöstöresursseihin koko maassa. Radio Pookin aamussa Paavo kyseli Raahen vs opetus-ja kasvatusjohtaja Kati Haaralalta mikä on tilanne Raahen kouluissa ja päiväkodeissa tänään.
Asiakasneuvoja Leena Hiltusta Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluevaalissa on tähän mennessä annettu 806 539 ennakkoääntä. Äänestysprosentti on nyt 20,5.
Koronavirustartuntojen määrä jatkuu korkeana Soiten alueella.
Sade, puuskittainen tuuli ja pöllyävä lumi heikentävät ajokeliä.
Rasvamontussa on tällä kertaa oppia ikä kaikki Vihannissa. Niirasen Sauli on pelannut ikänsä erilaisten moottoreiden kanssa ja omat kaksipyöräiset pärinämuistot palaavat hänelle mieleen kylän nuorille valvomassaan 4H yhdistyksen mopokerhossa. Sauli on nykyään eläkkeellä ja vankalla putkimestarinkin kokemuksella hän on pestissä mitä mainioin yläluokkalaisten perehdyttäjä. Hänen aikanaan koulusta löytyi vain pelkkiä höyläpenkkejä ja nykyisin mopoikää lähestyvät oppilaat pääsevät harjoittelemaan metallitöitä monipuolisilla välineillä. Saulin elämän varsitiellä karttunutta omaa ammattitaitoa taas todistaa viimeisen tapin takaa entisöidyt ja itse kasatut omat koneet. Nuorten into ja kokeneen seniorin ammattitaito kohtaavat keskiviikko illoissa ja nestori kertoo koko porukan olevan samalla hänen hyviä kavereita. Kurkataanpa mitä jälkeä syntyy Vihannin yhteiskoulun tiloissa ja mitä pelejä löytyy mestarin omasta kotitallista!
Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Annukka Mickelssonia haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -kilpailussa etsitään jälleen Suomen parasta kaupunginosaa. Kilpailussa haetaan urbaania kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia, ja jossa on hyvä asua. Hyvässä kaupunginosassa toiminta on monipuolista, kestävää ja kaikille avointa.
Soiten alue luokitellaan edelleen epidemian leviämisalueeksi ja omikron muunnos vaikuttaa tartuntojen kasvuun.
Aluevaaleissa valitaan ensimmäistä kertaa aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet.