Länsi-Pohjan alueen kuudesta kunnasta viisi Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio ja Ylitornio ovat asettaneett kuntaansa kokoontumisrajoituksen ja lisäksi koko Länsi-Pohjan alueella on voimassa ravintolarajoitus.
Alueella ei myöskään ole tällä hetkellä voimassa kokoontumisrajoituksia.
Lapin aluehallintovirasto kieltää koronan takia Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kymmenen henkilöä.
Lapin aluehallintovirasto jatkaa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kokoontumisrajoitusta, joka kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä. Lisäksi Länsi-Pohjan alueelle tulee voimaan määräys turvaväleistä. Molemmat määräykset koskevat kaikkia Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntia. Kokoontumisrajoitus on voimassa 10.5.–23.5.2021.
Lakkiaiset suositellaan siirrettäväksi syksyyn. Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti jatkaa nykyisten koronasuositusten voimassaoloa 23. toukokuuta saakka.
Covid-19-tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto kieltää edelleen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä.
Lapin aluehallintovirasto jatkaa määräystä, joka kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki yli 6 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.
Hallitus on päättänyt, että Suomessa siirrytään poikkeusoloihin kolmeksi viikoksi kahdeksas ensi kuuta alkaen koronan takia.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 50 662 koronavirustartuntaa, kuolleita on 716.
Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 45 482 koronavirustartuntaa, kuolleita on 677.
Vähäisten rokotetoimitusten vuoksi joukkorokotukset päästään aloittamaan Länsi-Pohjan kunnissa vasta maaliskuussa. Rokotusten alkamisesta tiedotetaan laajasti heti, kun aikataulu varmistuu. Kunnissa on valmius rokotusten nopeaan käynnistämiseen. Nykyiset koronarajoitukset ja -suositukset alueella ovat voimassa 18. helmikuuta saakka.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 42 772 koronavirustartuntaa, kuolleita on 644.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila oli jututettavana Pookin iltapäivässä.
Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntien alueella on kielletty kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.