Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa eilen illalla. Tapojärvi Oy:n kotipaikka on Kolarissa ja se on erikoistunut kaivosurakointiin, materiaalinkäsittelyyn sekä tehdas- ja teollisuusprosessien hoitoon. Työntekijöitä Tapojärvellä on noin 500. Yrityksellä on kahdeksan toimipistettä Suomessa, yksi Ruotsissa ja yksi Italiassa. Yrityksen liikevaihto oli tilikaudella 2017 - 2018 115,7 miljoonaa euroa. Rukakeskus Oy on hiihto- ja laskettelukeskus, jolla on Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Yrityksellä on n. 170 työntekijää ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 27,4 miljoonaa euroa.
Opetusministeri Li Andersson luovutti tänään vuoden työpaikkaohjaajan palkinnon Oulun Kuivaustekniikka Oy:n aluepäällikkö Kari Lillebergille Helsingissä Ammatillisen koulutuksen seminaarissa. Rakennusten monipuolisiin kuivausteknisiin ja vahinkokorjaustöihin erikoistuneessa Oulun Kuivaustekniikka Oy:ssä on ensimmäiset oppisopimukset tehty vuonna 2017. Opiskelijat ovat olleet Ammattiopisto Lappian rakennus- ja pintakäsittelyalan opiskelijoita. Tänä vuonna oppisopimusopiskelijoita on ollut kaksi keväästä syksyyn. Toinen opiskelija jatkaa oppisopimusta valmistumiseensa saakka.
Tarkistuspyynnön syynä oli yksityisten palveluasumisyksiköiden määrän voimakas kasvu viime vuoden aikana ja alkuvuodesta käynnistynyt julkinen keskustelu vanhusten tehostetun palveluasumisen puutteista. Haasteiksi nousivat puutteet yksiköiden suunnitelmissa ja lääkehuollossa sekä henkilöstön rekrytointiongelmat. Puutteita ilmeni myös yksiköiden omavalvontasuunnitelmissa ja asiakkaiden rajoittamistoimiin liittyen. Lääkehoidon suunnitelmat ja luvat olivat joiltakin osin puutteelliset muutamissa yksiköissä. Pula henkilöstöstä on aiheuttanut haasteita joillekin yksiköille ja etenkin äkillisissä poissaolotilanteissa sijaisten saaminen on ollut haastavaa.
Ranuan, Länsi-Pohjan, Ylitornion, Länsi-Rajan sekä Ylä-Lapin metsänhoitoyhdistykset neuvottelevat yhdistymisestä.
Lapissa oli elokuun lopussa työttömiä n. 8500, ja työttömien osuus työvoimasta oli 10,5 %. Pitkäaikaistyöttömiä oli yli 400 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman kysynnässä näkyy lähestyvä matkailusesonki. Avoimia työpaikkoja oli Lapissa n. 5900, joista n. 3000 ilmoitettiin avoimeksi elokuun aikana.
Lapin aluehallintovirasto ja Pelastusopisto järjestävät Lappi 19 -valmiusharjoituksen tänään ja huomenna.
Lapin aluehallintovirasto sai elokuussa 2018 kantelun Rovaniemen kaupungin perusterveydenhuollon toiminnasta. Kantelun mukaan Rovaniemellä terveyskeskuksesta tai -asemalta ei ole saanut vastaanottoaikaa ajoterveyteen liittyvää lausuntoa varten, vaan lausuntoa tarvitsevia on ohjattu hakeutumaan yksityislääkärin vastaanotolle. Kantelun mukaan ajanvarauksesta on kerrottu, että terveyskeskuksen lääkärille ei ole saatavilla vapaita aikoja. Ratkaisussaan aluehallintovirasto velvoitti kaupungin hallintoylilääkärin huolehtimaan siitä, että kaupungin perusterveydenhuollossa on saatavilla vastaanottoaikoja ajoterveyslausuntoja tarvitseville asukkaille. Hallintoylilääkärin on annettava 13.12.2019 mennessä selvityksensä toimenpiteistä, joilla vastaanottoaikojen saatavuutta on ryhdytty parantamaan.
Opetushallitus on myöntänyt lähes 450 000 euroa valtakunnalliseen Vankilakoulutuksen toimintamallin kehittäminen ja käyttöönotto ammatillisissa tutkinnoissa -hankkeeseen.
Ryhmäpäällikkö Marko Järvistä Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Alkuvuodesta vilkkaasti käynyt puukauppa tasaantui kesällä jääden jopa hieman jälkeen viime vuodesta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi tämän vuoden huhti-kesäkuussa Pohjois-Pohjanmaalle kansallista rahoitusta ja yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta yhteensä 4 547 199 euroa.
Lapin ELY-keskuksen alueella oli viime kuun lopussa 9965 työtöntä työnhakijaa, 690 vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Lapin poliisilaitos valvoi liikennettä Inarin ja Utsjoen alueella viikonloppuna.
Takaa-ajon aikana naisen auto suistui ulos Nurmitiellä ja meni kahdesti läpi alueella sijaitsevan kiinteistön piha aidasta. Nurmitiellä oli pakoauton reitillä ollut myös jalankulkijoina ainakin mies ja pikkulapsi. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausainerikoksena.
Havaintojen mukaan sinilevätilanne rannikoilla on rauhallinen.
Kemi-Tornion lentoasema täyttää 80 vuotta.