Europarlamenttivaalin kahtena ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä vaaliuurnilla kävi 300 670 äänioikeutettua, 7,1 prosenttia kaikista äänioikeutetuista.
Kalastuslupien myynti Utsjoelle, Inariin ja Enontekiölle alkaa ensi viikolla.
Päällystystyöt käynnistyvät Lapissa tämän kuun lopulla ja ne valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä.
Europarlamenttivaalin ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä eilen vaaliuurnilla kävi 165 397 äänioikeutettua, 3,9 prosenttia kaikista äänioikeutetuista.
Lapin aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta lasten ja nuorten toimintaan kaikkiaan 1,9 miljoonaa euroa.
Etelä- ja Pohjois-Savo, Uusimaa, Lappi sekä Varsinais-Suomi olivat viime vuoden kovimmat kasvumaakunnat yrityskaupoissa.
Jäät purkautuivat tänä keväänä Lapissa poikkeuksellisesti pohjoisesta alkaen.
Alueen elinvoimapolitiikkaan ovat olleet tyytyväisimpiä Kuopion, Pietarsaaren, Rauman, Keuruun, Jyväskylän ja Vaasan seudun vastaajat. Tyytymättömimpiä elinvoimapolitiikkaan olivat Itä-Lapin, Savonlinnan, Luoteis-Pirkanmaan, Turunmaan, Keski-Karjalan ja Hämeenlinnan seudun vastaajat. Kaikille Manner-Suomen kunnille tehdyssä kasvupotentiaalianalyysissä parhaan viidenneksen kunnat ovat pääosin suuria ja keskisuuria kaupunkiseutuja sekä niiden läheisyydessä olevia kehyskuntia. Alueet ovat keskittyneet Helsinki-Oulu -radan varrelle tai sen läheisyyteen.
Lapissa oli maaliskuun lopussa työttömiä reilu 8 800, mikä on lähes 1 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Voimakkaimmin työttömyys väheni Sodankylässä, Muoniossa ja Pelkosenniemellä. Työttömien osuus työvoimasta oli Lapissa 10,9 % ja alitti 10 % joka kolmannessa Lapin kunnassa. Tunturi- ja Pohjois-Lapissa työttömien osuus työvoimasta alitti maan keskimääräisen, 9,1 %.
Hanke saa rahoitusta Interreg Pohjoinen -ohjelmasta. Hankkeen tavoitteena on määritellä kaupunkien näkemys yhteisen paikallisliikennejärjestelmän tavoiteltavasta palvelutasosta, sekä selvittää ne lailliset, tekniset ja taloudelliset seikat sekä niiden ratkaisumallit, jotka tulee ottaa huomioon, jotta rajakaupunkien yhteinen paikallisliikennejärjestelmä voidaan toteuttaa molempien maiden vaatimusten mukaisesti rajat ylittävänä palvelukokonaisuutena.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi tämän vuoden tammi-maaliskuussa Pohjois-Pohjanmaalle kansallista rahoitusta ja yritysrahoitusta EU:n aluekehitysrahastosta yhteensä 1 516 675 euroa.
Tällä hetkellä näyttäisi sille, että lumen sulanta käynnistyisi Lapin alueella jo kuluvalla viikolla ja virtaamat vesistöissä alkavat pikkuhiljaa kasvamaan.
Puukauppa alkoi Pohjois-Suomessa tänä vuonna hieman edellisvuotta vilkkaammin, tammi-maaliskuun ostomäärä oli 1 948 000 kuutiota.
Eduskuntavaalin valtakunnallinen äänestysprosentti oli 72.
Poliisi pyytää omistajia kiinnittämään huomiota mm. pyörien lukitukseen. Vaijerilukolla ja ns. pinnalukolla varustetut pyörät on helppo nostaa esim. auton kyytiin lukittunakin, eikä pyörävarkaalla siten ole tarvetta lukkojen murtamiseen tai katkaisuun.
Kivet osuivat mm. paikallisen rekkafirman ajoneuvoyhdistelmän vetoauton tuulilasiin. Lasiin tuli isot kivenjäljet, mutta se ei hajonnut kokonaan. Poikien henkilöllisyys on tiedossa ja asioita selvitellään korvausasioiden osalta. Mahdolliset muut vahinkoa kärsineet voivat olla yhteydessä Meri-Lapin tutkintaan.