Hallitus on päättänyt, että Suomessa siirrytään poikkeusoloihin kolmeksi viikoksi kahdeksas ensi kuuta alkaen koronan takia.
Pääteiden liikenne Rovaniemellä ja Kemijärvellä tulee kasvamaan merkittävästi. Liikennemääriä nostavat merkittävästi myös Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomalaiset. Viikonloppuna on hyvä varautua liikenneruuhkiin ja valita vaihtoehtoinen reitti.
Viikon aikana Rovaniemellä on anastettu kuorma-auto, kaksi henkilöautoa, paljullinen perävaunu sekä kuomullinen perävaunu, jonka kyydissä oli lasten moottorikelkka.
Epidemiatilanteen huonontumisesta johtuen ja Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.
Käpykeräyksestä saatavia siemeniä käytetään pääasiassa kylväen tehtävässä metsien uudistamisessa. Puhdistetut siemenet viedään jatkossakin Metsähallituksen Imarin siemenkeskukseen Rovaniemellä ja siemeniä myydään Pohjois-Suomen metsänomistajille.
Tarkastus käynti on Piispa Jukka Keskitalolle ensimmäinen ja Posion edellinen piispantarkastus oli vuonna 2009.
Meri-Lapissa oli kolme rattijuopumustapausta perjantain ja lauantain aikana.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 50 662 koronavirustartuntaa, kuolleita on 716.
Onnettomuus johtui mahdollisesti siitä, että toinen suksi oli osunut polanteeseen, jolloin kelkka kääntyi ja kuljettajan polvi oli osunut kaasukahvaan. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa.
Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä. Tutkinta on tällä hetkellä alkuvaiheessa.
Viime vuonna kiinteistökauppa oli Maanmittauslaitoksen mukaan edellisvuotta vilkkaampaa.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 47 969 koronavirustartuntaa, kuolleita on 692.
Valtioneuvosto on tänään jakanut maakuntien liitoille maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen kahdeksan miljoonaa euroa ja valtion ja kaupunkien välisten ekosysteemisopimusten käynnistämiseen viisi miljoonaa euroa.
Vuoden aikana rahoitettujen hankkeiden koulutuksiin ja muihin kehittämistoimiin Pohjois-Suomessa tavoitellaan noin 27 000 osallistujaa. Osallistujista noin 6700 on työtöntä ja noin 2100 työelämän ulkopuolella olevaa henkilöä. Rahoitettujen hankkeiden osallistujiksi tavoitellaan merkittävää määrää yrityksiä, Pohjois-Pohjanmaalle 2236, Lappiin 1520, Kainuuseen 103 ja ylimaakunnallisiin hankkeisiin 382 yritystä. Pohjois-Suomeen on myös rahoitettu yhteensä 22 EAKR -ympäristöpainotteista kehittämishanketta vuoden aikana.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korkeakoulutukseen ja nousevien alojen verkostojen kehittämiseen yli 11 miljoonaa euroa 27:lle kehittämishankkeelle.
Suomessa on tähän mennessä todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 45 482 koronavirustartuntaa, kuolleita on 677.