Koronavirustilanteen vuoksi Rovaniemen ja Kemijärven yöjunaliikenne jää tauolle huomisesta maanantaista alkaen. Muutoksen taustalla on junien merkittävästi laskeneet matkustajamäärät ja hallituksen linjaus vapaa-ajan matkustuksen välttämiseksi. Samalla VR haluaa vastuullisena toimijana tehdä parhaansa omalta osaltaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka yöjunaan, hän voi peruuttaa sen veloituksetta.
Tähän päivään mennessä ELY-keskuksille on saapunut yhteensä 5570 rahoitushakemusta koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan takia.
Opetushallituksen mukaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 hakijaa, 11 200 enemmän kuin viime vuonna.
Koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvien määrä vaihtelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan merkittävästi alueittain.
Lapin alueelle odotetaan paikoitellen vaikeaa kelirikkoa.
Tienpidon asiantuntija Anna-Liisa Niskalaa Lapin ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomessa oli todettu eilisaamuun mennessä yhteensä 1218 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.
Etsintää suoritettiin useiden partioiden voimin. Koirapartio löysi eksyneen Isorakan maastosta. Nuorehko paikkakunnalla asuva nainen löytyi hyväkuntoisena mutta hieman kylmettyneenä.
Pohjois-Pohjanmaalla oli viime kuun lopussa 19 763 työtöntä työnhakijaa, liki 600 enemmän kuin vuosi sitten.
Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyn tutkintana.
Liikenne oli runsasta myös Rovaniemen kohdalla. Menoliikenne Kittilään päin oli paljon vilkkaampaa kuin esimerkiksi hiihtolomien tai viime pääsiäisen aikaan. Matkailuautoja liikkui havaintojen mukaan enemmän kuin ruska-aikana. Autojen matkustajat olivat enimmäkseen perheitä, joilla oli mukanaan paljon matkatavaroita. Hiihtohissit suljetaan useimmissa Lapin hiihtokeskuksissa viikon päästä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Monet lappilaiset lääkärit ovat suositelleet, että ihmiset eivät matkustaisi nyt Lappiin, jotta koronavirustartunnat eivät pääsisi leviämään.
Valtioneuvosto on myöntänyt maakuntaliitoille viisi miljoonaa euroa maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen ja 1,5 miljoonaa euroa siltasopimusten toimeenpanoon.
Sini Repo liikkuu todennäköisesti pääkaupunkiseudun alueella. Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki havainnot Sinistä suoraan hätäkeskuksen numeroon 112.
Puukauppa on Pohjois-Suomessa käynyt alkuvuonna odottavissa tunnelmissa.
Koronavirustartuntoja on todettu Suomessa tähän mennessä yhteensä 241.
Ympäristöministeriö on vahvistanut Lapin Käsivarren erämaa-alueen hoito- ja käyttösuunnitelman, jolla linjataan alueella tehtäviä toimenpiteitä ja alueen käyttöä.