Lapin aluehallintovirasto jatkaa koronatartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi ensi kuun 13. päivään asti rajoitusta, joka kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.
Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa koronan vuoksi lomautetuille ja työttömäksi joutuneille mahdollisuuden opiskella avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ilmaiseksi koko ensi vuoden ajan.
Lapissa oli viime kuun lopussa 10 660 työtöntä, 2292 enemmän kuin vuotta aiemmin.
Tiedottaja Aino Ilkkaa Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupunginkirjaston alueellista kirjastopalvelupäällikköä Heidi Karhua haastattelee Jussi Häkkilä.
Kunnallisveroprosentti nousee ensi vuonna 39:ssä kunnassa ja laskee neljässä.
Lapista, Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta löytyi viime kesänä 23 aiemmin tuntematonta erittäin uhanalaisen jokihelmisimpukan eli raakun esiintymää. Uusista raakkulöydöistä huolimatta laji on yhä erittäin uhanalainen.
Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot tapauksista Meri-Lapin tutkintaan.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 10,5 miljoonaa euroa kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön sekä etsivään nuorisotyöhön.
Työterveyslaitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön TYÖ2030-ohjelma on myöntänyt rahoituksen kolmelle aluepilotille, joissa kokeillaan uusia työelämän kehittämistapoja.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu tähän mennessä 17 887 koronavirustartuntaa. Kuolleita on 362.
Rikoksesta epäilty on poliisin hallussa ja toinen epäillyistä miehistä on päästetty pois. Poliisi jatkaa asian selvittämistä tapon yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.
Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikki havainnot Ossista suoraan hätäkeskuksen numeroon 112.
Oulun Laanilan yläasteella yksi koululuokka ja joitakin opettajia on määrätty karanteeniin koronatartunnan vuoksi.
Tie oli valaistu katuvaloilla. Tapahtuma-aikaan klo 19 maissa oli vesisade ja näkyvyys oli huono. Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä.
Suomessa on todettu tähän mennessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 14 970 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa.