Pohjois-Suomessa sinilevää havaittiin tällä viikolla 11:ssä valtakunnalliseen seurantaan kuuluvassa kohteessa.
Lapin ELY-keskus on saanut 20 lausuntoa ja 48 mielipidettä Ailangantunturin pumppuvoimalahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta.
Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton Luontoarvomarkkinoilta lisäarvoa Lappiin -hankkeessa tavoitteena on kehittää menetelmä, joka luo metsänomistajalle uusia ansaintakeinoja.
Sinilevähavainnot ovat Suomen ympäristökeskuksen mukaan hieman lisääntyneet sisävesillä koko maassa, ja havaintoja on tehty aina Lappia myöten.
Lapin poliisin liikennevalvonnassa Inarin ja Utsjoen alueella kirjoitettiin viime viikon lopun aikana yhteensä 66 liikennevirhemaksua tai sakkoa, kolme ajokieltoa ja puhallutettiin 360 ajoneuvon kuljettajaa.
Poliisi kiittää alueen asukkaita hyvästä keskinäisestä yhteistyöstä ja tiedonvaihdosta, mikä auttoi poliisia saamaan epäillyt kiinni tapahtuma-alueen välittömästä läheisyydestä.
Lapin poliisi on selvittänyt omaisuusrikoskokonaisuuden, jossa on ollut tutkittavana kahdeksan törkeää kavallusta, kavallus ja väärennys.
Poliisi otti kiinni eilispäivän ja tämän aamun välillä neljä huumeiden vaikutuksen alaisena autoillutta Oulun keskustassa, Alppilassa ja Iin keskustassa.
Vesikulkuneuvon kuljettajia tarkastettiin yhteensä 46 kappaletta, joista kymmenelle kirjoitetiin liikennevirhemaksu puuttuvista varusteista tai nopeusrajoitusten rikkomisista.
Ranuan Asmuntissa yritettiin murtautua perjantaina klo 15.00 asuttuun omakotitaloon. Kolme miestä oli rikkonut talon oven, jonka jälkeen he olivat menneet taloon sisälle. Miehet olivat poistuneet paikalta nähdessään talon asukkaan. Rikosta tutkitaan törkeän varkauden yrityksenä.
Lapin ELY-keskus on myöntänyt kuudelle vesistötoimenpiteiden toteutusta palvelevalle hankkeelle yhteensä 620 000 euroa.
Lapin ELY-keskuksen valvojat aloittivat jokavuotisen maatilojen peltovalvonnan tämän kuun alussa.
Lapin ELY-keskus kartoittaa Vanttausjoen ja Kaihuanjoen vesistöjen käyttäjien mielipiteitä säännöstelystä, vesien käytöstä ja vesien tilasta.
Sinilevähavaintojen määrä on lisääntynyt viime viikosta.
Työttömiä oli viime kuun lopussa yhteensä 266 367, 27 476 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Lapin ELY-keskus on myöntänyt 117 000 euroa rakennusperinnön hoitoavustusta 35:lle kohteelle.