Lapin poliisilaitos järjestää viimeiset perinteiset löytötavarahuutokaupat tänään Kittilässä ja huomenna Rovaniemellä.
Erityisasiantuntija Riku Lumiaroa Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Talvikauden aikana Lapin lentoasemille lennetään suoria lentoja yhteensä 15:sta maasta.
Poliisi kirjasi viikonlopun aikana Rovaniemellä seitsemän pahoinpitelyä.
Valtaosa taimista istutetaan keväällä, mutta koko istutusurakkaan ei silloin riitä työvoimaa. Kesätyöntekijöiksi palkatut kesäistuttajat hoitavat suuren osan kevätistutuksista, kun taas syysistutukset hoitavat Metsähallituksen urakoitsijat.
Poliisi selvittelee tapahtunutta sekä mahdollista alkoholin ja lääkeaineiden osuutta tapahtumiin. Tapahtumasta ei aiheutunut henkilövahinkoja.
Poliisilaitoksella on tutkinnassa Posiolla viime lauantaina tapahtunut epäilty metsästysrikos, jonka seurauksena poliisi on takavarikoinut naarashirven.
Viikonlopun aikana valvonnan painopiste kohdistui pääasiassa henkilöautoliikenteeseen ja maanantaina raskaan kaluston liikennekelpoisuuden valvontaan. Huomiota valvonnassa kiinnitettiin kuljettajien ajokuntoon, ajoneuvojen liikennekelpoisuuteen, kuorman varmistuksiin sekä ylinopeuksiin.
Ari Kettukankaan jututettavana Metsähallituksen ylitarkastaja Tuomo Ollila.
Mies ajoi vahingossa naisen päälle ja naiselle tuli törmäyksestä vakavempia vammoja. Nainen kuljetettiin jatkohoitoa varten aluksi Kemin sairaalaan ja sitten Ouluun.
Pyöräilijä kaatui ja polkupyörä vahingoittui. Pyöräilijä vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastusta varten.
Palon syttymiseen ei epäillä liittyvän muita henkilöitä. Henkilön menehtymistä tutkintaan kuolemansyyntutkintana.
Teko on kuitenkin keskeytynyt ja tekijä on poistunut paikalta. Poliisi tutkii asiaatörkeän varkauden yrityksenä.
Lapin kansallispuistojen kävijämäärät kasvoivat tämän vuoden tammi-heinäkuussa viisi prosenttia viime vuoden tammi-heinäkuuhun verrattuna.
Toukokuussa 2020 Paistunturin paliskunta ilmoitti poliisille epäilevänsä, että paliskuntaan kuuluvien porojen korva- ja muita merkkejä olisi väärennetty. Lapin poliisilaitos on tutkinut asiaa törkeänä varkautena ja törkeänä väärennöksenä. Teoista epäillään kolmea henkilöä.
Mies toimitettiin Kemin poliisivankilaan.