Viime kuun lopussa koko maassa oli 257 694 työtöntä, 1200 enemmän kuin vuosi sitten.
Viime vuonna Lapin vilkkain ja koko maan luontokeskuksista toiseksi suosituin oli Pyhä-Luoston luontokeskus Naava n. 128 000 käynnillä. Lähes yhtä vilkas oli Ylä-Lapin luontokeskus Siida yhdessä saamelaismuseon kanssa 121 000 käynnillä. Edellisvuodesta käyntimääriään kasvattivat erityisesti Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa sekä Kilpisjärven luontokeskus.
Muoniossa Pallastunturilla kadonnut mies on löytynyt maastosta menehtyneenä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa kuolemansyyntutkintana.
Profiilit ovat tekaistuja ja poliisi epäilee niiden takana olevan tosiasiassa kansainvälisten ammattirikollisten. Tekijät ovat saaneet rikoshyötyä muutamasta tuhannesta eurosta lähes sataan tuhanteen euroon. Rahansiirtoja on tehty useiden ulkomaisten pankkien kautta, jolloin rikollisia on mahdotonta jäljittää ja saada vastuuseen.
Viime vuonna Patentti- ja rekisterihallitukselle jätettiin yhteensä 1 396 patenttihakemusta.
Viime vuosi oli Finavian lentoasemilla vilkas, vaikka lentoliikenteen kasvu oli aiempia vuosia maltillisempi.
Kela valmistelee hankintoja, joissa haetaan palveluntuottajaa tai palveluntuottajia huolehtimaan Kelan korvaamista taksimatkoista Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Lapin maakuntien alueella.
Saariselän VPK:n kelkkapartioiden toimesta nainen löytyi kello 03 jälkeen hieman kylmissään, mutta muuten kunnossa.
Asianomistaja sai hoitoa vammoihinsa, mutta vammat eivät ole vaatineet pidempää sairaalahoitoa. Poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta.
Lapissa oli viime kuun lopussa työttömiä 8 158, 380 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pohjois-Pohjanmaalla oli työttömiä viime kuun lopussa 18 137, 246 enemmän kuin vuosi sitten.
Koulutuskuntayhtymä Lappiassa vuoden 2019 lappialaiseksi on valittu sähkö- ja automaatioalan lehtori Pertti Kvist.
Projektipäällikkö Pekka Tiitistä Ammattiopisto Lappiasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet erityisavustusta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen yhteensä miljoona euroa.
Ajokeli on huono jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta johtaja Petri Kerästä haastattelee Jussi Häkkilä.
Teot kohdistuvat pääsääntöisesti vanhuksiin. Poliisi korostaa edelleen, että poliisi ei pyydä ikinä pankkitunnuksia. Poliisi myös pyytää lähiomaisia puhumaan vanhusten kanssa asiasta ja varoittamaan heitä.