Uusimmat

Rasvamonttu kurvaa tällä kertaa 8-tieltä Arkkukarin Mutalaan Raahessa. Hongan veljekset ovat niillä kulmilla tunnettuja kättentaidoista ja runsaasta konekannasta. Kuvassa Tuomo (vas.) ja Urho Honka. Taitavia veljeksiä oli alunperin neljä ja nykyään kaksi jatkaa perinteiden vaalimista. Kokoelmasta löytyy jopa itse rakennettuja traktoreita ja metsäkoneita! Valtavaan valikoimaan tutustuminen jäi kesken parin tunnin kierroksesta huolimatta. Katsotaanpa minkälaisia on ne hongankolistajat!
Laulajalegendaa haastattelee Ari Kettukangas.
"Suomessa asuu fiksua ja älykästä porukkaa, joka on rakentanut hienon maan." Näin sanoo pikkuhuuhkajia valmentava Juha Malinen. Tähän perustuen hän uskoo myös siihen, että jalkapallokin osataan Suomessa hoitaa hyvin. Paavo törmi tapasi Juha Malisen FC Raahen tilaisuudessa eilen.
Somehäirinnästä kannattaa tehdä rikosilmoitus matalalla kynnyksellä ja ottaa tarvittaessa yhteyttä erilaisiin auttaviin järjestöihin. Poliisi kannustaa ilmoittamaan häiriköinnistä niin ikään matalalla kynnyksellä myös sosiaalisen median alustoille, sillä mikäli häiritsevistä profiileista ei ilmoiteta, alustat eivät tiedä puuttua niihin. Profiilien ilmiantaminen somealustoille on tärkeä ensitoimenpide somehäirintätapauksissa.
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat liki 1 200 hakijaa. Hakuaika ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi eilen.. Oamkin kuuteen englanninkieliseen koulutukseen oli yhteensä 1 183 hakijaa. Aloituspaikkoja oli tarjolla yhteensä 165.
Siikajoen kunnanhallitus joutuu käsittelemään uudelleen kunnan teknisen johtajan valinnasta tehdyn esityksen. Kunnanhallituksen aiempi päätös asiassa syntyi virheellisen äänestysmenettelyn jälkeen
Kainuun ja Koillismaan kansallispuistonelikko, Syöte-Oulanka-Riisitunturi-Hossa, keräsi viime vuonna yli 400 000 käyntiä. Puistojen paikallistaloudellinen vaikutus on yhteensä yli 37 miljoonaa euroa. Kaiken kaikkiaan Suomen 40 kansallispuistoon tehtiin viime vuonna ennätykselliset yli 3,2 miljoonaa käyntiä. 
Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärä nousi viime vuonna 9,6 miljoonaan, ja kasvua oli 6,5 %. Vuonna 2018 matkustajia oli hieman päälle yhdeksän miljoonaa. Miljoonan asiakkaan kuukausiraja meni rikki tammikuussa ja marraskuussa. Matkustajamäärä nousi reilusti myös helmikuussa, toukokuussa ja elokuussa. Joukkoliikenteen matkustajamäärän uskotaan tänä vuonna nousevan yli 10 miljoonan matkustajan.
Wanha Raahe -säätiö perustettiin 18.11.2019 säilyttämään ja kehittämään Raahen historiallista puukaupunginosaa. Radio Pookin aamussa Paavo Törmin vieraana piipahti säätiön hallituksen puheenjohtaja Eija Sorjamaa.
Tarkasteltavana on yhdistettyjen kuljetusten hintataso, jolla tieliikennekuljetukset voisivat siirtyä raiteille. Pohjanmaan radan kapasiteetista ja tarvittavista radan parannustoimenpiteistä tehdään arvio.
Tampereella palkittiin lauantaina viime vuoden parhaat raviurheilijat. Vuoden raviteosta palkittiin Rovaniemellä järjestetty Arctic Horse Race.
Rasvamonttu liekehtii tällä kertaa Kokkolassa. Masi Isohanni ja Joni Pannulla ovat armottomia autoharrastajia. Peltien alta löytyy hevosvoimia ja kiiltävää kromia kyljestä. Pojat kasaa vaikka moottorin palasista. Ohjelmassa poiketaan Sokojan kylällä ja Laakeritien teollisuusalueella.