Uusimmat

Rasvamontussa hieraistaan tällä kertaa silmiä Papintiellä Temmeksellä. Mätäsahon Laurin konekokoelma tarjoaa tähän montakin syytä. Näyttävät jenkkiveturi rekat ovat kuin suoraan amerikkalaisista elokuvista kylälle tempaistuja ja hieman erilaisen hämmästyksen puolestaan tuottaa kaukaa samoilta suunnilta peräisin oleva ruumisauto. Mestari pyörittää harrastuksena ja leipätyönäänkin pääasiassa raskaankaluston myynti-, osto-, ja vuokrausliikettä. Kyseisen toiminnan myötä myös monet aiemmista Rasvamonttu -ohjelmistakin tutut menopelit ovat käyneet ottamassa Laurin pihalta vauhtimutkan maailmalle. Varaosiakin löytyy valikoimasta moneen lähtöön. Mies on koneiden suhteen kaikkiruokainen ja taitavakäsisenä osaa myös entrata ne parhaaseen mahdolliseen myyntikuntoon.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ottaa käyttöön täysin uuden palkitsemisjärjestelmän, jolla pyritään jouduttamaan uusien työntekijöiden rekrytointia. Hoitajapula on tällä hetkellä merkittävä, minkä vuoksi kuntayhtymä maksaa jatkossa uusille hoitotyöntekijöille huomattavan kertakorvauksen.
Kampaamoalan yrittäjä ja muusikko Niko Tiuraniemi on kampanjoinut kuluvana vuonna näkyvästi koulukiusaamista vastaan. Miten kesällä eduskuntatalolle huipentunut kampanja on jatkunut? Kuuntele Nikon studiovierailu Pookin Iltapäivässä.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella riski koronavirustartunnan saamiseen on edelleen korkea, vaikka tartuntamäärissä ja ilmaantuvuudessa on laskua.
Haka-Center myy ammattilaisten koneita niin Kempeleessä kuin Ylivieskassakin. Vaan miten pakkanen haastaa työkoneet? Sitä kyseli Radio Pookin aamussa Haka-Centerin toimitusjohtaja Kalle Piiraiselta Paavo Törmi.
Valtioneuvosto on tehnyt päätöksen tämän vuoden harkinnanvaraisista valtionosuuden korotuksista.
Urheilumajakan toimittaa Ari Stenius.
Uuden virusmuunnoksen arvioidaan muodostavan merkittävän epidemiauhan, sillä sen epäillään leviävän aiempia virusmuunnoksia nopeammin ja mahdollisesti aiheuttavan tautitapauksia myös täyden rokotussarjan saaneille.
Turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassilaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Keski-Pohjanmaalla Soiten alueella edelleen vakava, vaikka ilmaantuvuusluku ja tapausmäärä ovat laskussa.
Rasvamonttu rymistelee tällä kertaa Nivalassa. Nivalan Puskutyön perustanut Ylikotilan Timppa viettää ansaittuja eläkepäiviä ja hänen pojat Marko ja Mika jatkavat firman pyörittämistä. Raskasta maansiirtoa harjoittava talo työllistää tällä hetkellä hulppeat 50 työntekijää ja se palkittiin juuri Nivalan kaupungin Vuoden yrityksenä! Seinässä komeileva nimi ei ole tuulesta temmattu, kun katsoo pihalla ja halleissa olevaa konepaljoutta. Halleja löytyy huolto- ja korjaustiloista Kotilankylältä ja toimitilosta teollisuusalueelta. Sukupolvenvaihdos tehtiin 4 vuotta sitten ja nyt pojat hoitavat modernin konepuolen ja Timppa harrastelee kaikenlaisen vanhemman raskaan kaluston parissa. Mestari nauraakin koneiden riittävän, mikäli tulee vielä huonot ajat ja on lähdettävä taas tienaamaan. Valikoimassa on kaikenlaisia uusia ja vanhoja maansiirtokoneitakin aina Sotkamon kaivoksella työskentelevään Suomen suurimpaan 130 tonnin puskukalustoon saakka. Kurkataanpa mitä erikoisuuksia löytyy, kun artikkelien kokoluokka liikkuu isoista koneista aina mopoon asti!
Keski-Pohjanmaan sosiaali-ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten asiakasohjaus ja avopalvelut-palvelualuejohtaja Hanna Saarista haastattelee Jussi Häkkilä.