Uusimmat

Pookin iltapäivässä Marjan juttusilla oli 20-vuotiaan Guardia Nuevan taiteellinen johtaja, kapellimestari Raimo Vertainen. Orkesterin juhlakonsertti nähdään lauantaina Kokkolan jäähallissa. Solistivieraina ovat Teemu Roivainen, Jarkko Ahola, Jepa Lambert ja Arja Koriseva.
Suomen suurimman tuulipuiston rakentamisen käynnistymistä juhlistettiin tänään Lestijärvellä.
Rasvamonttu machoilee tällä kertaa Revonlahdella. Lause ei ole lainkaan liioiteltu, nimittäin Junttilan Marko on kasannut sen verran miehekkään autokokoelman. Ja ei tarvi myöskään paljon puhua höystöin kanssa, jos nimittää miehen kotipihalta löytyvää hulppeaa JUMA Garage hallia "F1-talliksi". Paikanpäältä löytyy mm. useita jenkkiautoja, oma näyttely- ja säilytystila sekä peliautomaateilla varustettu miestenluola. Projektihallissa eli "karvalakkipuolella" taas rälläköidään ja rakennellaan mm. Abarth kilpakalustoa. Lisäsäväystä kokoelmaan antaa terminaattorimaiset Chevyt ja pakoputket, sekä Stallonen Cobra leffasta tuttu Mercury Custom. Seuraavaksi myös kurkataan kuinka kovaa pärinää lähtee tältä kylän yhdenmiehen "formulapyhätöstä"!
Museovirasto on jakanut rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen 152:lle kohteelle yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa
Lounais-Suomen pelloilta tuttu Kipsi-hanke laajenee Itä-Uudellemaalle, Satakuntaan, Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen, Pirkanmaalle sekä Pohjanmaan maakuntiin.
Koronaviruksen ilmaantuvuusluku jatkaa laskusuunnassa Soiten alueella, mutta tautia on edelleen liikkeellä.
Digi- ja väestötietovirastosta johtava asiantuntija Minna Piiraista haastattelee Jussi Häkkilä.
Sotamarsalkka Gustaf Mannerheim määräsi päiväkäskyssään talvisodan jälkeen keväällä 1940 toukokuun kolmannen sunnuntain vietettäväksi päättyneessä sodassa kaatuneiden sankarivainajien sekä myös kaikkien murroskautena vuonna 1918 molemmin puoli vakaumuksensa puolesta henkensä uhranneiden yhteisenä uskonnollisena muistopäivänä. Sankarivainajien joukko on kasvanut vuodesta 1940 mm. jatkosodan ja Lapin sodan uhreilla. Myös YK:n rauhanturvatehtävissä kaatuneet suomalaiset sotilaat kuuluvatnykyisin merkkipäivänä muistettaviin sankarivainajiin. Kaatuneitten omaisten liiton hallituksen jäsen Kaija Sepponen oli Paavo Törmin jututettavana Pookin aamussa tiistaina.
Tänään 13.5 Pate esiintyy Karvialla ja huomenna 14.5 Ylivieskassa. Paavo soitteli Pookin aamusta Mustajärven Patelle perjantaina.
Uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentamistyöt Oulaisten ja Haapajärven alueella ovat käynnistyneet.
Rasvamonttu seuraa tällä kertaa johtotähteä Raahen Mettalaan. Isokosken Jussi on seurannut jo pitkään samojen sakaroiden opastusta, nimittäin mestarista on kasvanut armoton mersufani. Autoja on vuosien aikana tullut ja mennyt ja vain arvokkaimmat ja käyttötarkoitukseen sopivimmat pelit ovat jääneet tallin perukoille. Työnalla on parasta aikaa Saudi-Arabian malli vuodelta 1977, jonka ajomittari näyttää vain 11 000 kilometriä! Mieluisin jo käytössä oleva silmäterä on puolestaan museoitu mersu V126 vuosimallia 1984. Huimimpia vaiheita matkan varrella on puolestaan kokenut rauhanturvatehtävissä palvellut mersu W123 vuosimallia 1984. Jussin leipä on irronnut parikymmenen vuoden ajan yrittäjänä tapahtumatekniikkaa ja studiopalveluita tarjoavalla Tuupa Recordsilla. Kurkataanpa seuraavaksi kuinka tähdellistä kalustoa on johtajan halliin hankittu ja kuinka hyvin niiden saundit on miksattu ammattilaisen käsittelyssä!
Keskusta on nyt esimerkillisen elinvoimainen, idyllinen, houkutteleva sekä hyvin asukas- ja matkailijaystävällinen. EKK:n keskustapalkinto on myönnetty vuodesta 1999 alkaen. Pietarsaari on 23. voittaja.