Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa, että antigeeni-pikatestit ovat hyvä lisä terveydenhuollossa tehtävien koronatestien rinnalle. Kotitestejä suositellaan myös rokotetuille.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitusten kiristämistä Pohjois-Pohjanmaalla.
Pohjois-Pohjanmaan koronaepidemiatilanne on edelleen vaikeutunut. Alueella astuu voimaan laaja etätyö- ja etäkokoussuositus. Myös maskien käyttöön linjattiin tiukennuksia.
Koronatartunnan jäljityksen painopistettä on kohdennettu Oulussa pitkäkestoisiin altistumisiin.
Oulussa koronatartuntojen määrä kasvoi jälleen selvästi viime viikolla edelliseen viikkoon verrattuna.
Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viikonlopun aikana kasvanut.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella riski koronavirustartunnan saamiseen on edelleen korkea, vaikka tartuntamäärissä ja ilmaantuvuudessa on laskua.
Oulun tämänvuotisen tiernapoikakilpailun yleisen sarjan voitti Tiernamaan laulajat Oulusta.
Uuden virusmuunnoksen arvioidaan muodostavan merkittävän epidemiauhan, sillä sen epäillään leviävän aiempia virusmuunnoksia nopeammin ja mahdollisesti aiheuttavan tautitapauksia myös täyden rokotussarjan saaneille.
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella todettiin eilen 22 uutta koronavirustartuntaa.
Turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassilaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun joulunavaus on peruttu pahentuneen koronatilanteen takia.
Keski-Pohjanmaalla Soiten alueella edelleen vakava, vaikka ilmaantuvuusluku ja tapausmäärä ovat laskussa.
Länsi-Pohjan alueen kuudesta kunnasta viisi Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio ja Ylitornio ovat asettaneett kuntaansa kokoontumisrajoituksen ja lisäksi koko Länsi-Pohjan alueella on voimassa ravintolarajoitus.
Oulun kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan, että koronapassi otetaan käyttöön perjantaista alkaen kaupungin jarjestämissä tilaisuuksissa, jos niissä on yli 50 henkilöä.
Tilanne on selvitetty ja altistuneet on kartoitettu. Viranomaisilla on käsitys tartunnan alkuperästä. Puistolan asukkaille virallisia karanteeneja ei ole määrätty eikä vakavaa vaaraa tartunnasta ole aiheutunut yksikön asukkaille tai siellä vierailleille. Työntekijä on noudattanut terveysturvallisuusohjeita asiakastyössä.