Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut muistuttaa koronarokotteen tärkeydestä alle 40-vuotiaita, joiden osalta rokotuskattavuus on Oulussa edelleen matalalla tasolla. Rokotusaikoja avataan Oulussa yhä nuoremmille ikäryhmille, koska rokotteita ja rokotusaikoja on enemmän kuin aikojen varaajia.
Lapin liiton, Lapin ELY-keskuksen, Lapin kauppakamarin, Lapin Yrittäjien, Finnveran, Rovaniemen kaupungin sekä Meri-Lapin kehittämiskeskuksen suhdannekatsauksen mukaan Lapin suhdannekehitys notkahti koko maata voimakkaammin koronapandemian rajoitustoimien iskiessä vuosi sitten keväällä.
Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi eilen, että maskisuositus ei ole enää voimassa yleisesti sisätiloissa.
Soiten alueen koronavirustilanne on rauhallinen. 14 vuorokauden aikana alueella on todettu yhteensä 6 koronavirustartuntaa ja alueellinen ilmaantuvuusluku on 7,7 / 100 000 asukasta kohti.
Rokotusvuorossa ovat myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi kevennyksiä alueella voimassa oleviin maskisuosituksiin. Maskien käytön vähentyessä turvavälien ja yleisten hygieniakäytäntöjen merkitys korostuu.
Lapin aluehallintovirasto jatkoi tänään määräystä pakollisesta terveystarkastuksesta kaikille riskimaista Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkojen kautta Suomeen tuleville.
Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulu on koronaepidemiassa perustasolla ja epidemia on laantumassa.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viime päivinä.
Pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan kaupungit näyttävät palautuvan koronan vaikituksista hyvin osittain siksi, että julkinen sektori on niissä kansallista tasoa suurempi työllistäjä.
Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojektin työmaalla työskentelevällä henkilöllä on todettu positiivinen koronatestitulos tänään 10.6.2021.
Rokotusajan voi varata ensisijaisesti netistä osoitteesta oulunkaari.com, jotta koronapuhelimet eivät ruuhkaantuisi. Alle 18-vuotiaiden tulee varata rokotusaika koronarokotusnumerosta. Simossa on käytössä vain puhelinajanvaraus maanataista torstaihin klo 8-12.
Rokotustilanteessa kirjaaminen tapahtuu lukemalla viivakoodista henkilötiedot henkilökortista. Ohjelmistorobotiikan avulla annettiin keväällä myös noin 14000 ajanvarausaikaa kakkosrokotteisiin.
Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella rokotetaan 30 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia kansalaisia. 16 vuotta täyttäviin päästään näillä näkymin kuluvan kesän aikana, sillä rokotteiden saatavuus on ollut viime viikkoina hyvällä tasolla.
Koronasta toipuva Sinitaivaan Juha-Matti Ahola oli Marjan juttusilla Pookin iltapäivässä.