Koronaviruksen ilmaantuvuusluku jatkaa laskusuunnassa Soiten alueella, mutta tautia on edelleen liikkeellä.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään viimeiseen kokoukseensa, koska koronaepidemia on kevään aikana rauhoittunut.
Koronaviruksen ilmaantuvuusluku jatkaa laskusuunnassa Soiten alueella, mutta tautia on edelleen liikkeellä.
Oulun kaupunki tarjoaa 75 vuotta täyttäneille hauraille ja monisairaille henkilöille neljättä koronarokoteannosta keskiviikosta 11.5.2022 lähtien.
Koronaviruksen ilmaantuvuusluku jatkaa maltillisessa laskussa Soiten alueella, mutta koronatautia on edelleen liikkeellä runsaasti.
Maskien käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin mentäessä, tai jos joudutaan liikkumaan kodin ulkopuolella hengitystieoireisena tai tiedossa olevan altistuksen jälkeen. Maskia voi käyttää myös oman harkinnan mukaan.
Pyöräilyn edistämisen koordinaattori Tuija Mikkosta Pyöräilykuntien verkostosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Koronaviruksen ilmaantuvuusluku jatkaa maltillisessa laskussa Soiten alueella, mutta tautia on edelleen liikkeellä runsaasti.
Uuden suosituksen mukaan maskia ei tarvitse enää käyttää peruskouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa. Sen sijaan maskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa liikuttaessa, koronavirustestiin hakeutuessa sekä esimerkiksi joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskin käyttöä suositellaan myös jatkossa.
Koronaviruksen ilmaantuvuus on laskussa Soiten alueella, mutta sairaalahoidon tarve on yhä korkealla tasolla.
Taiteen edistämiskeskus on jakanut avustuksia koronan vaikutusten vähentämiseen ja taiteilijoiden työllistämiseen yhteensä noin 3,7 miljoonaa euroa.
Koronatilanne on hieman helpottanut Keski-Pohjanmaalla, vaikka tapausmäärät ja sairaalahoidon tarve ovat edelleen korkealla tasolla.
Koronavirusta esiintyy peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella edelleen paljon.
Lapin aluehallintovirasto jatkaa kuukaudella päätöstä tilojen terveysturvallisesta käytöstä, koska koronatilanne jatkuu vaikeana ja sairaalahoidossa on yhä paljon koronapotilaita.
Neljänsillä annoksilla pyritään tehostamaan suojaa vakavaa, sairaalahoitoista tautia vastaan sekä ennen kaikkea vähentämään iäkkäiden koronasta johtuvia kuolemia.
Viime viikolla Soiten näytteenotossa todettiin yhteensä 1 069 uutta koronavirustartuntaa. Määrä nousi noin kahdella sadalla edellisviikosta ja luku on suurin pandemian aikana Soitessa tilastoitu määrä viikossa. Tartuntoja esiintyy aiempaa enemmän iäkkäämmässä väestössä ja osassa Soiten hoitolaitoksista on todettu useita tartuntoja.