Keski-Pohjanmaalla uimahallit voidaan avata erityisjärjestelyin ensi maanantaista alkaen. Uimahalleissa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä sekä hygieniasta. Turvavälien toteutumisen mahdollistamiseksi esimerkiksi pukukopeista voidaan avata ohjeellisesti noin joka neljäs ja esim. sauna- tai pesutiloissa henkilöiden määrää tulee rajoittaa. Kirjastojen lukusalit voidaan avata turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden. Alueellinen kasvomaskisuositus oppilaitoksissa koskee opiskelijoita 2. asteesta eteenpäin. Kasvomaskisuositus ei THL:n suosituksen mukaan perustasolla koske peruskouluja.
Ikäihmisten sekä henkilökunnan koronarokotukset aloitetaan Soiten Hoidon ja hoivan asumispalveluyksiköissä viikosta 3-4 alkaen. Hoidon ja hoivan yksiköiden rokotukset kattavat n. 2000 henkilöä.
Soiten valmistautuminen koronavirusrokotusten aloittamiseen etenee suunnitelmien mukaan. Soitessa aloitetaan rokotukset viikolla 1, mikäli ensimmäinen rokote-erä saapuu suunnitellun aikataulun mukaisesti.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu tähän mennessä 30 810 koronavirustartuntaa. Menehtyneitä on 432.
Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta.
Valtioneuvosto antoi tänään uuden asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ei ole tänään toistaiseksi todettu uusia koronavirustartuntoja.
Ylivieskassa sijaitsevassa päiväkoti Joukahaisessa todettiin eilen aamupäivällä koronavirustartunta.
Alueelta saatavien väestökyselyiden perusteella vahvuuksia ovat esimerkiksi alakoululaisten tyytyväisyys elämäänsä, työikäisten aktiivinen osallistuminen ja ikäihmisten aktiivinen liikunnan harrastaminen. Huolen aiheena on erityisesti ylipaino ja lihavuus, joka nostaa riskiä sydän- ja verisuonisairauksille sekä diabetekselle. Lisäksi huolen aiheena on yksinäisyyden kokemus kaikissa ikäryhmissä.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta, johon liittyy joukkoaltistuminen Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.
Vallitseva koronatilanne varjostaa Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin järjestelyjä.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.
Infektioylilääkäri Teija Puhtoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.