Ari Kettukankaan jututettavana Prometheus-leirin puheenjohtaja Alma Koivisto.
Anna Kotamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Satu ja Sami Kumpulaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtakunnallisessa vertailussa Keski-Pohjanmaan Yrittäjien alue sijoittui sijalle kuusi ja keskisuurten kaupunkien vertailussa listalle sijalle kaksi ylsi Nivala. Kyselyyn vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea, joista 329 vastausta Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueelta.
Liiton arvion mukaan ulosmarssiin osallistui ainakin 235 lukiota ja yli 40 000 lukiolaista. Kaikki osallistuneet lukiot eivät välttämättä ole ilmoittaneet ulosmarssistaan liitolle.
Keskon Pohjois-Suomen alueella vähittäismyynti oli tammi-maaliskuussa yhteensä 353,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 0,7 prosenttia viime vuodesta.
Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitaloa haastattelee Jussi Häkkilä.
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määrää 14 hyvinvointialuetta ja HUS-yhtymän saattamaan kiireettömään erikoissairaanhoitoon pääsyn lainmukaiseksi viimeistään ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite on saanut Suomen Transplantaatiokirurgisen yhdistyksen kunniamaininnan ansiokkaasta elinsiirtotoiminnasta.
Kaustisen Pappilantielle valmistuu Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten yhteisöllisen asumisen yksikkö tämän vuoden aikana.
Lakko vaikuttaa myös sähkön- ja lämmöntuotantoon Helen Oy:ssä Helsingissä, Oy Alholmens Kraft Ab:llä Pietarsaaressa ja Kuopion Energia Oy:ssä.
Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälää haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan aloittaa Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntaliittojen yhteisen merialuesuunnitelman laatimisen Pohjoisen Selkämeren, Merenkurkun ja Perämeren alueelle.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston viime vuonna tekemän kartoituksen mukaan Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan hyvinvointialueilla on merkittäviä vaikeuksia järjestää opiskeluhuollon psykologipalvelut lain edellyttämällä tavalla.
Tutkintapyynnön perusteella liikelaitoksen toiminnassa on tilattu rakennusalan palveluita ja muita palveluita vuosina 2018 – 2021 noin puolen miljoonan euron edestä, joista palveluista epäillään ilman kilpailutusta tilatun noin 250.000 euron edestä. Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä rikoshyötyä on määrätty vakuustakavarikoon noin 120.000 euron edestä.
Työterveyshuollossa potilaan työkyky arvioidaan yksilöllisesti työn vaatimukset huomioiden. Samalla arvioidaan sopivan mittainen sairauspoissaolo ja suunnitellaan tarvittava kuntoutus tai mahdolliset muokkaukset työhön, jotta työhön paluu sujuisi mahdollisimman hyvin. Samalla erikoissairaanhoito saa keskittyä ydintoimintaansa, kun potilaan työhön paluun järjestelyt ovat sovittuina työterveyshuoltoon.