Keski-Pohjanmaan maakunnalliseksi vuoden yrittäjäksi on valittu Best Glass Oy Nivalasta.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet erityisavustusta vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen yhteensä miljoona euroa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut ammatillisen koulutuksen järjestäjille 32 miljoonaa euroa.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut saatiin eilen päätökseen.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten syyskuun lopussa aloittamat koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut jatkuvat viikolle 49 saakka.
Eläkeliiton Kaustisen yhdistys Tervaa ja paanuja talkootyönä -hankkeineen, Humppilan museorautatieasema ja Lauttasaaren kartanon restaurointi Helsingissä kilpailevat Euroopan kulttuuriperintöpalkinnoista 2020. Eläkeliiton Kaustisen yhdistyksen hankkeessa katettiin perinteisin menetelmin veistetyin kattopaanuin vuodelta 1859 oleva kirkko ja vuodelta 1778 oleva kellotapuli. Kattopaanuja veistettiin noin 40 000 ja terva hankittiin polttamalla tervahautaa. Kattopaanujen ja tervanvalmistuksen eri työvaiheissa on ollut mukana arviolta yli sata kaustislaista, ja tehtyjä talkootyötunteja on kertynyt noin 10 000.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitus päätti eilen pitämässään kokouksessa aloittaa koko yhtymän henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Keski-Pohjanmaan liiton lausuntoa liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaesitysluonnoksesta vuosille 2020-2023.
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Mervi Järkkälää haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta pelastusylitarkastaja Mika Kurvista haastattelee Jussi Häkkilä.
OYS-erva sairaanhoitopiirien hallitukset esittävät sairaanhoitopiirien valtuustoille osuuskunnan perustamista.
Soiten jäsenkuntien ja Kokkolan kaupungin tammikuussa käynnistämä talouden tasapainottamisohjelma on valmistunut.
Tämän vuoden ensimmäinen metsäpalojen valvontalento on suoritettu tällä viikolla Varsinais-Suomessa.
Alueen elinvoimapolitiikkaan ovat olleet tyytyväisimpiä Kuopion, Pietarsaaren, Rauman, Keuruun, Jyväskylän ja Vaasan seudun vastaajat. Tyytymättömimpiä elinvoimapolitiikkaan olivat Itä-Lapin, Savonlinnan, Luoteis-Pirkanmaan, Turunmaan, Keski-Karjalan ja Hämeenlinnan seudun vastaajat. Kaikille Manner-Suomen kunnille tehdyssä kasvupotentiaalianalyysissä parhaan viidenneksen kunnat ovat pääosin suuria ja keskisuuria kaupunkiseutuja sekä niiden läheisyydessä olevia kehyskuntia. Alueet ovat keskittyneet Helsinki-Oulu -radan varrelle tai sen läheisyyteen.
Tänä keväänä lumien sulaminen on pohjalaismaakunnissa sujunut rauhallisesti melko suuresta lumimäärästä huolimatta.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ENTER – Elämässä eteenpäin! –hanke on saanut rahoituksen Euroopan Unionin rakennerahasto-ohjelmasta.