Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta pelastusylitarkastaja Mika Kurvista haastattelee Jussi Häkkilä.
OYS-erva sairaanhoitopiirien hallitukset esittävät sairaanhoitopiirien valtuustoille osuuskunnan perustamista.
Soiten jäsenkuntien ja Kokkolan kaupungin tammikuussa käynnistämä talouden tasapainottamisohjelma on valmistunut.
Tämän vuoden ensimmäinen metsäpalojen valvontalento on suoritettu tällä viikolla Varsinais-Suomessa.
Alueen elinvoimapolitiikkaan ovat olleet tyytyväisimpiä Kuopion, Pietarsaaren, Rauman, Keuruun, Jyväskylän ja Vaasan seudun vastaajat. Tyytymättömimpiä elinvoimapolitiikkaan olivat Itä-Lapin, Savonlinnan, Luoteis-Pirkanmaan, Turunmaan, Keski-Karjalan ja Hämeenlinnan seudun vastaajat. Kaikille Manner-Suomen kunnille tehdyssä kasvupotentiaalianalyysissä parhaan viidenneksen kunnat ovat pääosin suuria ja keskisuuria kaupunkiseutuja sekä niiden läheisyydessä olevia kehyskuntia. Alueet ovat keskittyneet Helsinki-Oulu -radan varrelle tai sen läheisyyteen.
Tänä keväänä lumien sulaminen on pohjalaismaakunnissa sujunut rauhallisesti melko suuresta lumimäärästä huolimatta.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten ENTER – Elämässä eteenpäin! –hanke on saanut rahoituksen Euroopan Unionin rakennerahasto-ohjelmasta.
Ennuste pohjautuu alkutalven sääolosuhteisiin, jolloin pohjaveden pinta ei ole ollut korkealla kuivasta kesästä johtuen. Kelirikko kestää sääoloista riippuen keskimäärin yli kaksi kuukautta. Painorajoituksia asetetaan tarpeen mukaan, riippuen kevään säistä ja tierungon sulamisen aiheuttamista ongelmista.
Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirien sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitukset, valtuustojen puheenjohtajisto ja viranhaltijajohto kokoustivat eilen ja tänään Oulussa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut kuluvan vuoden valtionavustukset liikuntajärjestöille
Koulutusvastaava Anni Järvelää Kansanmusiikki-instituutista haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallitus on aloittanut alue-ekologisen verkoston ajantasaistamisen Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueella.
Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin varapuheenjohtaja Johanna Niemelää haastattelee Jussi Häkkilä.
Keski-Pohjanmaan Urheilugaala palkitsi vuoden 2018 urheilun menestyjiä ja taustavaikuttajia. Urheilugaalassa palkittiin yhteensä 44 eri henkilöä tai yhteisöä.
Veronmaksajain Keskusliiton kuntaverovertailun mukaan maakuntakeskusten kevein verottaja on tänä vuonna Helsinki. Kireimmin kuntalaisiaan verottaa puolestaan Kokkola.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten rakennuttaman uuden siiven viimeinen osa Keski-Pohjanmaan keskussairaalan yhteyteen on valmis.