Vesi- ja jätevesimaksuihin ei tule muutoksia Oulussa ensi vuonna.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kunnille 1,3 miljoonaa euroa kulttuurin kehittämistehtäviin ja kokeiluihin.
Kalojen ylisiirtolaite Fortumin Oulujoen Montassa sijaitsevalla voimalaitoksella on houkutellut runsaasti taimenia ja lohia kesän ja syksyn aikana.
Oulun yliopiston hallitus päätti eilisessä kokouksessaan valtuuttaa rehtori Jouko Niinimäen aloittamaan selvitystyö yliopiston uuden kiinteistöstrategian pohjaksi.
Kärpät on kiinnittänyt jatkosopimuksilla kaksi nykyistä puolustajaansa Shaun Heshkan ja Joona Huttulan myös ensi kaudeksi. Lisäksi Kärpät on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Tommi Järvitalon kanssa.
Luomumaitoon siirrytään, koska siihen tarjoutui mahdollisuus, kun maidontuottaja vaihtui heinäkuussa. Oulun Tilapalveluiden käyttämistä elintarvikkeista noin 70% on kotimaista. Peruna ja liha on aina kotimaista ja maitotuotteistakin 95%. Myös luomua suositaan yhä enemmän. 1–12-vuotiaista lapsista yli 60 prosenttia valitsee maidon ruokajuomakseen. Myös puolet yläkoululaisista juo ruokajuomanaan maitoa.
Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Sata 5-17-vuotiasta lasta eri puolilta Suomea valtaa valtioneuvoston. Oulusta tapahtumaan osallistuu Pateniemenkoulun 6B-luokka ja opettaja Susanna Wåghals-Päätalo. Tapahtuma on osa Lapsenoikeuksien sopimuksen 30-vuotisjuhlavuotta. Lapset työskentelevät yhdessä viidentoista ministerin ja neljänkymmenen virkamiehen kanssa valtioneuvoston linnassa ja pitävät Lasten istunnon, jossa laaditaan Lasten tahto -julistus valtioneuvostolle. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimessa ja netissä järjestetään tänään maratonpäivystys. Yhteydenottoihin vastataan puhelimessa ja chatissa kello 12–21.
Oulun Maa- ja kotitalousnaisten myöntämä tunnustus julkistettiin piirikeskuksen edustajakokouksessa Haapavedellä. Helena Lahdenperä on aktiivinen Limingan maaseutunaisten jäsen ja johtokunnan toimija, joka on edistänyt alueellaan Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa sekä kannustanut ja innostanut myös muita naisia toimintaan mukaan. Hänet tunnetaan mm. pitkäaikaisesta ja monipuolisesta työstä Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntijana. Hän kurssitti satoja, jopa tuhansia maa- ja kotitalousnaisia ympäri Pohjois-Suomea.
Raahen Teatterin johtaja Toni Kettukangasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupunginhallitus sai eilisessä kokouksessaan valmiiksi talousarvioesityksensä ensi vuodelle sekä taloussuunnitelman kahdelle seuraavalle vuodelle kaupunginvaltuuston käsittelyä varten.
Elektrobit rekrytoi Ouluun yli 60 työntekijää ensi vuoden loppuun mennessä.
Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalolta on ilmestynyt kirja nimeltä Pyhästä ja Pohjoisesta: Puheita ja kirjoituksia ensimmäiseltä piispavuodelta.
Oulun poliisilaitoksen partiot puhalluttivat viikonloppuna kaikkiaan 2 973 kuljettajaa.
Pyöräliiton erityisasiantuntija Martti Tulenheimoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tänään alkanut Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali tarjoaa yhteensä yli sata elokuvaa.