Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulussa todettiin eilen seitsemän uutta koronatartuntaa ja karanteeniin asetettiin 38 henkilöä.
Reipas liikkuminen ja paikallaanolon vähentäminen parantavat Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tutkimuksen mukaan ikääntyneiden sokeriaineenvaihduntaa ja vähentävät riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.
Rasvamonttu bongaa tällä kertaa nuoren lahjakkuuden Oulun Jäälissä. Vuodenvaihteessa 17 vuotta täyttänyt Toni Herranen on jo ehtinyt niittää monenlaista mainetta autourheilussa. Vahvan kartingtaustan omaava rallilupaus nimittäin palkittiin viime vuonna edellisessä luokassaan historian nuorimpana kuskina SM-hopealla. Tuoreimpia saavutuksia on myös suojatiksi pääsy kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin GRX Management kuljettahautomoon. Toni saa kilpailulleen tärkeää tukea myös omalta perheeltään ja lähipiiristä. Seuraavaksi tutustutaan tähän nuoreen herraan, tiimiin ja kisakalustoon!
Mirjami Mäkelää haastattelee Jussi Häkkilä.
Tuttu yrittäjä -projektista kävivät kertomassa Oulun Yrittäjät ry:stä Auli Lukkarila ja Minna Haapaniemi.
Harjoituksen johtaja, eversti Mika Seppää haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulussa koronatartuntojen määrä on kääntynyt alkuviikolla selvään nousuun.
Sammutustyöt ovat käynnissä. Tapauksessa ei ole syntynyt henkilövahinkoja.
Tutkimuksessa saatiin mm. viitteitä siitä, että iltavirkuilla miehillä riski ennenaikaiseen työkyvyttömyyseläkkeeseen voi olla kohonnut. Kyseessä on maailmanlaajuisesti ensimmäinen väestöpohjainen tutkimus, jossa on selvitetty yksilöllisen kronotyypin yhteyttä työkykyyn ja työkyvyttömyyseläkkeelle jäämiseen.
Altistus on tullut ilmi sairaalan palliatiivisen hoidon osastolla A2. Osastolla on ryhdytty välittömiin toimenpiteisiin tartuntatautilääkärin ohjauksessa tartuntojen leviämisen estämiseksi. Omaisia ja henkilökuntaa on informoitu. Kaikki osaston potilaat ja työntekijät on testattu tai testataan.
Sähköttömänä oli yhteensä vajaa parituhatta taloutta. Sähköt saatiin palautettua hieman puolenyön jälkeen. Vian syystä ei ole tarkkaa tietoa.
Puhelinajanvaraus koronarokotukseen on ruuhkautunut ja osaan soittopyynnöistä vastataan huomenna. Soittopyyntöä odottavia puheluita on yli 1100 kappaletta. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut pyytää tarkistamaan ennen soittamista, kuuluuko henkilö nyt rokotettaviin riskiryhmiin.
Oulu on kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä on kääntynyt pitkän laskun jälkeen lievään nousuun.
Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen mukaan alkanut hiihtolomakausi voi aiheuttaa korona epidemian kiihtymisen lähiviikkoina myös Oulussa. Oulu on kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä on kääntynyt pitkän laskun jälkeen lievään nousuun. Altistumisen mahdollisuus on ollut myös maanantain ja keskiviikon välillä kello 11–12 aikaan Oulun Baari Maikkulassa. Kyseisessä paikassa tuolloin oleskelleiden tulee tarkkailla oireitaan ja hakeutua herkästi koronatestiin.
Oulun on edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen määrä on lievässä kasvussa edelliseen viikkoon nähden.