Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden Oulun Sinfonian intendentin virkaa haki määräaikaan mennessä yhteensä 16 henkilöä. Hakuaika päättyi tänään kello 15.
Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2018, että 16–20-vuotiaille oululaisille nuorille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan ehkäisyyn vuoden 2019 aikana. Lisäksi päätettiin selvittää ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan perustaminen.
Joensuulainen vaatekauppaketju Kekäle avaa uuden myymälän Oulun keskustaan Isokadulle tulevana syksynä. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli toimitusjohtaja Joonas Kekäle.
Lain mukaan pintavesi on aina desinfioitava kloorilla. Jokaisella vesilaitoksella on omat tavoitteet kloorin raja-arvoille. Oulun Vedessä tavoite on 0,28–0,32 milligrammaa litrassa ja loppukesällä määrää voidaan hieman nostaa, kun jokivesi lämpenee. Desinfioinnilla pyritään varmistamaan, ettei vesi sisällä tauteja aiheuttavia mikrobeja.
Huhdan Block-teoksia voi nähdä kahdessa näyttelyssä, päänäyttely on esillä Pohjoisessa valokuvakeskuksessa Kulttuuritalo Valveella 10. elokuuta – 15. syyskuuta ja sivunäyttely on esillä Oulunsalon kirjastossa Kauppakeskus Kapteenissa 8.–31. elokuuta. Oulunsalo Soi -festivaalia vietetään 8.–11. elokuuta osana Oulun juhlaviikkoja. Ohjelma julkistetaan huhtikuussa.
Oulussa kaupungin kunnossapitokalusto sekä yksityiset urakoitsijat ovat loskan poistossa sekä tulvatorjuntatöissä. Kalusto on liikkeellä vuorokauden ympäri sekä viikonloppuisin. Yöpakkaset tuovat viikon puolessa välissä tarvetta liukkauden torjunnalle, joten liukuesteitäkin vielä tarvitaan kengissä.
Ari Kettukankaan jututettavana Stora Enson Paper-divisioonasta viestintäjohtaja Liisa Nyyssönen.
Muista KBT:n ottelijoista Saku Ronkainen ja Pekka Hannus kamppailivat SM-pronssia. Kickboxing Team Oulun ottelijat ovat nyt saavuttaneet potkunyrkkeilyn SM-kultaa 15 vuotena peräkkäin alkaen vuodesta 2005.
Kuljettaja oli suistunut henkilöautollaan tieltä ja törmännyt liikennemerkkiin. Aggressiivisesti käyttäytynyt nainen kuljetettiin poliisivankilaan. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
Valkean ravintoloiden nestekaasukeskuksessa oli tehty huoltoa ja venttiilit olivat jääneet ilmeisesti vuotamaan, josta neskekaasun haju päätyi kauppakeskukseen. Tilat evakuoitiin ja tuuletettiin. Tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja. Valkea päästiin avaamaan asiakkaille klo 16 jälkeen.
Kulttuuritapahtumista nousivat uusina finaalipaikoille kasvaneilla kävijämäärillä marraskuinen Lumo-valofestivaali sekä ensimmäistä kertaa Oulussa viime kesänä järjestetty Suomipop-festivaali. Urheilutapahtumista uusia olivat Oulun Torinrannassa järjestetty Porokarnevaalit ja Pudasjärvellä sivakoidut Umpihankihiihdon MM-kisat. Vuoden 2018 parhaita tapahtumia juhlistetaan Tapahtumien gaalassa Uudella Seurahuoneella 28. kuluvaa kuuta.
Oulun ja Harvardin yliopistojen tutkijat ovat löytäneet aiemmin tuntemattoman mekanismin, jolla elimistön solut aistivat happea.
Oulun poliisilaitos kirjoitti tällä viikolla Liikenneturvan kanssa suoritetuissa turvaistuinratsioissa 28 rikesakkoa lasten turvalaitteisiin liittyvistä puutteista Kempeleessä, Oulussa ja Kajaanissa.
Oulun poliisilaitos ja Rajavartiolaitos tarkastivat tällä viikolla ulkomaalaista raskasta liikennettä.
Tänään vietetään kansainvälistä ilmastolakkopäivää.
Ensi-iltansa Oulun teatterin pienellä näyttämöllä huomenna saava Pohjoisesta tuulee on koskettava ja puhutteleva tarina perheestä, yhteyden menettämisestä, rakkaudesta ja sen uudelleen löytämisestä. Näyttelijät Mikko Korsulainen ja Timo Pesonen vierailivat Pookin iltapäivässä.