Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2019 hyvä opettaja -tunnustuksen saa Oulun Sanginsuun koulun luokanopettaja Raija Veijola.
Suunnittelija Katja Mattilaa Lapin ammattikorkeakoulusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Galleristi Hanna Mannista Galleria MABD:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun valtuusto kokoontui eilen vuoden ensimmäiseen kokoukseensa väistötiloihin kaupungintalon mentyä remonttiin vuoden vaihteessa.
Liikenne ruuhkautui tänä aamuna Oulussa nelostiellä huonon ajokelin vuoksi.
Poliisipartion Ouluntullin kohdalla suorittamissa mittauksissa auton keskinopeudet vaihtelivat 140 - 165 kilometriä tunnissa 100 ja 80 alueella. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Lainsäädännössä normaaliksi sähköavusteiseksi polkupyöräksi luokiteltava kolmiakselinen Armadillo voi olla yksi vaihtoehto tulevaisuuden keskustan jakeluliikenteen toteuttamiseen sähköisesti, päästöttömästi ja äänettömästi. Armadillo vie vain alle kolmasosan normaalin jakeluauton vaatimasta tilasta mikä vapauttaa keskustan katutilaa. Kaikkea keskustaan suuntautuvaa jakelua ei voida koko- ja painorajoitteiden vuoksi Armadillolla kuljettaa, mutta jo osittainen pakettivirran sähköinen jakelu parantaa kaupunkiympäristöä merkittävästi. Pilotointi aloitetaan heti ja todellista tuotantovirtaa ryhdytään jakelemaan kevääseen mennessä.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle. Kuljettaja on jäänyt kiinni autoilusta ilman ajo-oikeutta jo 14 kertaa vuoden sisällä.
Stora Enson yksiköt hakevat Oulun ja Kemin Veitsiluodon paperitehtaille sekä Pohjois-Suomen alueen puunhankintaan yhteensä lähes 200 kesätyöntekijää.
Seitsemänkertainen pesäpallon suomenmestari Jimi Heikkinen on tehnyt sopimuksen Oulun Lipon kanssa.
Oulun kauppakamari on palkinnut vuoden kouluttautujana Junnikkala Oy:n, joka hyödyntää koulutuspalveluja vuodesta toiseen ahkerasti sekä määrällisesti että laadullisesti.
Oulun yliopisto vihkii 21 uutta kunniatohtoria toukokuussa pidettävässä tohtoripromootiossaan.
Oulun yliopiston sähkö- ja tietotekniikan tiedekuntaan ja osaksi 6G Flagship -tutkimuskokonaisuutta on hankittu itseohjautuva auto Toyotalta.
Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen vieraili Pookin iltapäivässä.
Oulun kaupungin tavoitteena on vuonna 2020 kehittää toimintaansa siten, että kaikkien yrityspalvelujen saavutettavuus ja tasapuolisuus paranevat, palveluja tuotetaan nopeasti ja ratkaisukeskeisesti sekä lisätään yritysmyönteisyyttä, aloitteellisuutta ja aktiivisuutta sekä yrittäjämyönteistä hankintapolitiikkaa
Poliisi löysi laiturin omistajan julkaisemalla siitä kuvan netissä.