Lippo otti eilen toisen askeleen kohti sarjanousua voittamalla kotiottelussaan Haminan Palloilijat. Oululaisjoukkue on finaalisarjassa niskan päällä otteluvoitoin 2-1.
Oulun ev.lut. seurakuntien uuden merenrantaleirikeskuksen nimeksi on avoimen nimikilpailun kautta valittu Loisto.
Oulun hiippakunnan hiippakuntasihteeri Mirva Kuikka on valittu vuoden diakoniatyöntekijäksi. Esityksen takana on suuri joukko Oulun hiippakunnan diakoniatyöntekijöitä, ja ansiomerkin on myöntänyt Diakoniatyöntekijöiden liitto.
Oulussa rikottiin kahdeksasta asunnosta ikkuna kiviä heittämällä torstai-iltana 10.9.2020 iltakymmenen ja puolenyön välillä. Asunnot sijaitsevat Hintta-Myllyoja -alueella. Lisäksi lyhyen ajan sisällä on poliisille ilmoitettu joitakin muita ikkunan rikkomisia eri puolilla kaupunkia.
Oulun lentoaseman liikenneyhteyksien esiselvitys on valmistunut. Selvityksen mukaan lentoaseman liikenneyhteytenä kehitetään nykyistä Lentokentäntietä lisäkaistoin. Joukkoliikenneyhteydet huomioidaan vahvasti Lentokentäntien kehittämisessä. Uusia nopeampia bussilinjoja esitetään ensi vaiheessa lentoaseman ja Oulun matkakeskuksen sekä Kempeleen keskustan välille. Muita lisälinjoja olisi syytä harkita Linnamaan ja Ritaharjun, Hiukkavaaran ja Limingan suuntiin. Skenaarioselvityksen pohjalta selkeäksi tavoitteeksi on muodostunut lentoaseman saavutettavuuden turvaaminen joukkoliikenteellä, joka on luotettavaa ja matka-ajaltaan hyvin ennakoitavissa. Selvitystyössä suunnitelmista muodostettiin kolme jatkotarkasteluun valittua vaihtoehtoa. Nämä tarkemmin tutkitut vaihtoehdot olivat, nykyisen Lentokentäntien kehittäminen, Oulunsalon taajaman eteläinen ohitustie, eli ns. Uusi Lentoasemantie ja Kaakkurin terminaali. Työryhmä hyväksyi selvitysraportin kokouksessaan 18.8.2020.
Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus voidaan myöntää työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt kestävää ja hyvinvointia lisäävää työmatka- ja työasiamatkaliikkumista. Työyhteisön koolla ei ole väliä. Työmatkaliikkumisen edelläkulkijuus voi tarkoittaa esimerkiksi joukkoliikenteen työmatkalippujen käyttöä, hyviä pyöräilyolosuhteita tai toimivaa kimppakyytijärjestelmää. Organisaatio voidaan palkita myös siitä, että kestävä liikkuminen on huomioitu osana henkilöstö- ja ympäristöstrategioita tai organisaatio on toteuttanut liikkumisselvityksiä tai -kyselyitä. Oulun kaupungin raati valitsee tunnustuksen saajan/saajat.
Loppuvuodesta tehtaalla tarvitaan puoli miljoonaa kuutiometriä enemmän puuta kuin aiemmin, mikä kasvattaa alueen talouteen virtaavaa rahamäärää yli sataan miljoonaan euroon vuodessa. Lisäystä on noin 20 miljoonaa euroa. Puun määrä nousee yhteensä 2,4 miljoonaan kuutioon. Karkeasti laskettuna tehtaan puunhankinta-alueelle syntyy tuotantolinjan muutoksen ansiosta sata uutta työpaikkaa puunostoon, korjuuseen, kuljetukseen sekä metsänhoitotöihin. Oulun tehtaan puuraaka-aineen hankkiminen työllistää jatkossa useita satoja henkilöitä Pohjois-Suomessa.
Hälytys tapauksesta tuli neljän jälkeen. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.
Keväältä syksylle siirretyt juhlavuoden huipentavat näytökset päästään järjestämään tulevana viikonloppuna Pohjankartanon salissa. Näytösten järjestelyt on hoidettu yhteistyössä THL:n ja kaupungin terveysjohtajan kanssa.
Oulun kaupunki rakennuttaa Oulunportin ja Kaakkurin välille uuden katuyhteyden moottoritien alitse.
Ouluhallin peruskorjaus on valmis, mutta laajennus on yhä kesken. Uusi osa pyritään saamaan käyttöön maaliskuun aikana.
Ouluhalli avautuu jälleen kuntalaisten käyttöön ensi maanantaina.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa otettiin privaattiverkko pilottikäyttöön tämän kuun alussa.
Oulun kirjailijaseura ry:n toiminnanjohtaja Tuomo Heikkistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Alma Lehmuskallio aloitti Oulun teatterin taiteellisena johtajana tammikuussa. Teatterilla on takanaan monella tapaa vaikeat ajat, mutta nyt tunnelma vaikuttaa olevan hyvä.
Lentokentäntien kevyen liikenteen väylän päällystäminen ja kuivatuksen parantaminen aloitetaan Oulunsalossa ensi viikolla.