Mätäsahon Laurilta löytyy härvilää raskaastakalustosta "keveisiin multiin" saakka - näyttävät jenkkiveturit ja ruumisauto räväyttävät Temmeksellä

Rasvamontussa hieraistaan tällä kertaa silmiä Papintiellä Temmeksellä. Mätäsahon Laurin konekokoelma tarjoaa tähän montakin syytä. Näyttävät jenkkiveturi rekat ovat kuin suoraan amerikkalaisista elokuvista kylälle tempaistuja ja hieman erilaisen hämmästyksen puolestaan tuottaa kaukaa samoilta suunnilta peräisin oleva ruumisauto. Mestari pyörittää harrastuksena ja leipätyönäänkin pääasiassa raskaankaluston myynti-, osto-, ja vuokrausliikettä. Kyseisen toiminnan myötä myös monet aiemmista Rasvamonttu -ohjelmistakin tutut menopelit ovat käyneet ottamassa Laurin pihalta vauhtimutkan maailmalle. Varaosiakin löytyy valikoimasta moneen lähtöön. Mies on koneiden suhteen kaikkiruokainen ja taitavakäsisenä osaa myös entrata ne parhaaseen mahdolliseen myyntikuntoon.

Ilkivaltaa Metsähallituksen jatkuvan kasvatuksen havaintoalueella Suomussalmella

Metsähallituksen jatkuvan kasvatuksen havaintoalueella Suomussalmen Pirttivaarassa on tehty ilkivaltaa.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä käynnistetään rerkytointipalkkiojärjestelmä

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ottaa käyttöön täysin uuden palkitsemisjärjestelmän, jolla pyritään jouduttamaan uusien työntekijöiden rekrytointia. Hoitajapula on tällä hetkellä merkittävä, minkä vuoksi kuntayhtymä maksaa jatkossa uusille hoitotyöntekijöille huomattavan kertakorvauksen.

Kilpailut

Uusimmat

Marja-tontun joulukalenteri 2021, 3. luukku: Katri Ylander - Jouluilta
Marja-tontun joulukalenteri 2021, 2. luukku: Eeli - Kaikesta huolimatta rauhaisaa joulua
Marja-tontun joulukalenteri 2021, 1. luukku: Juhana Suninen ja Helena Juntunen - Laulu tähtien takaa
Haka-Center myy ammattilaisten koneita niin Kempeleessä kuin Ylivieskassakin. Vaan miten pakkanen haastaa työkoneet? Sitä kyseli Radio Pookin aamussa Haka-Centerin toimitusjohtaja Kalle Piiraiselta Paavo Törmi.
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Eliisa Liukkoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Turvallisuusviestinnän asiantuntija Juha Hassilaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Janne Erkkilää haastattelee Jussi Häkkilä.
Vuoden positiivisimmaksi oululaiseksi valittu Jenna Antinmaa vieraili Pookin iltapäivässä.
Meiju Suvas piipahti Pookin iltapäivässä ohikulkumatkalla.
Kampaamoalan yrittäjä ja muusikko Niko Tiuraniemi on kampanjoinut kuluvana vuonna näkyvästi koulukiusaamista vastaan. Miten kesällä eduskuntatalolle huipentunut kampanja on jatkunut? Kuuntele Nikon studiovierailu Pookin Iltapäivässä.
Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarista Joulupuukeräyksestä juttelemassa Kirsi ja Noora. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Esa Eloranta.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Esa Eloranta.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Esa Eloranta.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Esa Eloranta.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 47 Janne Ahola.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 47 Kalle Jussila.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 47 Aukusti Koivisto.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 46 Janne Tulkki.
Rasvamonttu hortoilee tällä kertaa Nivalassa. Matkanteko muuttui sellaiseksi, kun toimittaja itse istutettiin Lincoln Town Carin rattiin paikallisella kylätiellä. Tuo samainen raitti vie myös Viian Arin pihaan, josta löytyy oma hulppea Nivalan Limusiini harrastehalli. Parhaimmilaan 9-metrisetkin kaarat vaativat tilaa ja sitä tarjoaa roppakaupalla entisestä sikalan tuotantorakennuksesta tuunattu talli. Mestari on erikoistunut erikoisiin autoihin, joilla on myös joku herkullinen tarina. Esimerkkeinä mainittakoon vuoden 1978 Chrysler Newport, joka on ollut käytössä MTV:llä Pulttiboisissa ja erilaisissa Speden elokuvissa. Ulkomaisesta valikoimasta voisi alleviivata vuoden 1962 Tšaikan, joka on ollut venäläisen pääsihteeri Mihail Gorbatšovin käytössä. Otetaanpa samalla myös selvää, minkälainen konemies tuleekaan 8-vuotiaasta ja autoista kiinnostuneesta Esa pojasta!
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa pienessä sievässä Oulaisissa. Kyse ei kuitenkaan ole alkomahoolista, vaan Kopakkalan Hempan omistuksessa olevasta veikeästä tippa-rellu - miniasuntovaunu yhdistelmästä :) Viritelmä on herättänyt hilpeyttä ja salamavaloja missä päin tahansa liikkuessaan. Eläkkeellä oleva mestari, nimittäin sotilasmestari on myös omistanut vuosikymmenien aikana satoja menopelejä ja rauhoittanut pelikentän nykyisin matkailuun soveltuvalle näppärämmälle kalustolle. Otetaanpa seuraavaksi selvää, millä innokkaan koneharrastuskipinän saanut, eläkkeellä oleva lääkintähuoltoupseeri on itse rokotettu. Entä ajaako hän yhtä nätisti siviilissä kuin aiemmin ambulanssikuskina ja minkälaiset moottorit ovat soineet mökissä kitaroiden lisäksi!
Rasvamonttu perustaa tällä kertaa aiheensa Raahen Saloisiin. Heikkilän Kyösti eli tutummin Köpi, touhuaa Husqvarna moottoripyöriensä parissa Tarpion kylällä. Koko mestarin suku on aina harrastanut koneita ja kun vuonna 2016 tuli kuluneeksi 100 vuotta isän syntymästä, veljessarja päätti perustaa oman MC Haksmäki moottorikerhon. Idea syntyi ja sen rödmyran punaisena lankana oli Köpin hankkima ja kunnostama identtinen malli isän 50-luvun Husqvarna moottoripyörästä. Pyörä tuli siihen aikaan perheeseen uutena ja nykyinen samanikäinenkin versio eroaa alkuperäisestä vain rekisteritunnuksella. Kerhossa harrastetaan muitakin koneita ja pidetään yllä tärkeää yhteishenkeä. Toiminta on laajentunut lasten ja lastenlastenkin myötä jo usean kymmenen henkilön harrastukseksi. Seuraavana tutustutaankin keräilyvalikoimaan ja otetaan selvää, millä kriteereillä porukkaan pääsee jäseneksi!