Virolaisen Alen perheessä on aina osattu sähköhommat - pelle pelottoman omia keksintöjä mm. valtava vuokavarastointirobotti ja Tunkka 100 ilmanpainemittari Raahessa

Rasvamontun idealamppu välkähtää tällä kertaa Raahen Pattijoella. Virolaisen Alella tuo lamppu on tosin välkähtänyt vielä useammin kuluneen 80 vuoden aikana. Tämä pelle peloton tunnetaan keksijänä, jolta ei ideat pääse ehtymään. Hänen jo lapsuudessa kyhäämät viritelmät hämmästyttivät kavereita ja reilut parikymmentä vuotta sitten syntynyt valtava vuokavarastointirobotti saa jo raavaaltakin katsojalta jäämään suun auki. Välillä käynnissä on ollut yhtäaikaa kymmenkuntakin eri insinöörityötä ja nykyisin mestari on keskittynyt enemmän pienempiin elektroniikkapuolen touhuihin. Tästä osoituksena on ensimmäisen pienen patentinkin saava ja juuri julkistettu Tunkka 100 ilmanpainemittari. Alen koneharrastelu on myös ollut vuosikymmenten aikana niin monipuolista, että seuraavaksi yritetetään keksiä semmoinen nettiartikkeli, johon se saataisiin jotenkin asettumaan raameihin! :)

Henkilöauton kuljettaja menehtyi kolarissa Pihtiputaalla

Pihtiputaalla sattui tänään henkilöauton kuljettajan kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus. Osallisina olivat raskas ajoneuvo sekä henkilöauto.

ELY-keskukselta 8,5 miljoonaa Kemi-Tornio-alueen pienten ja keskisuurten yritysten kehittämiseen ja investointeihin

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt 8,5 miljoonaa euroa Kemi-Tornio-alueen pienten ja keskisuurten yritysten kehittämiseen ja investointeihin kaikkiaan 52:een kohteeseen.

Kilpailut

Uusimmat

Nimittäin kesärengasrumba. KM Däck Haaparannalla hyötyy rengaskaupassa heikentyneestä kruunun kurssista. Yrittäjä Jarmo Maunua haastattelee Paavo Törmi.
Raahen kulttuuripalvelupäällikkö Piritta Rossi vieraili keskiviikkona Pookin aamussa keskustelemassa Paavo Törmin kanssa Tapahtumatalo Raahesta ja sen toiminnasta.
Metsähallituksen Luontopalvelut muistuttaa, että Käsivarren erämaa-alueella on alkutalven aikana ollut hyvin haastavat olosuhteet retkeilyyn. Alueelta on jouduttu hakemaan alkuvuodesta pois useita retkeilijöitä, jotka eivät ole selvinneet maastosta pois omin voimin.   Tiia Lepistöä Metsähallituksen Luontopalveluista haastatteli Paavo Törmi
Lauantaina 25.2. vietetään Omega-keittiöiden juhlavuoden keväistä keittiöpäivää Ylivieskan myymälässä. Toimitusjohtaja Vesa Teppoa haastatteli Paavo Törmi
WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohwederia haastattelee Jussi Häkkilä.
"Tärkeintä on, ettei kukaan jää asian kanssa yksin"
Muistiasiantuntija Ulla Kaikkosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Mari Paloa haastattelee Jussi Häkkilä.
Maineikas revyyteatteri Uusi Iloinen Teatteri eli UIT on saanut taakseen uuden yrityksen. Tangokuningas Teijo Lindström on ostanut teatterin tuotemerkit King Productions -yritykselleen, joka ottaa vastuun teatterin toiminnasta. Teijo toimii teatterin taiteellisena johtajana sekä teatterinjohtajana. Teijo oli Marjan juttusilla Pookin iltapäivässä.
Tarot-tulkitsija Tuula Huhtala vieraili Pookin iltapäivässä ja Marja sai tarot-tulkinnan.
Suomen Tanssipuodin toimitusjohtaja Niina Tammelin oli Pookin iltapäivässä juttelemassa Marjan kanssa tulevan kesän Seinäjoen Tangomarkkinoista.
Saaga Travelin Virpi Perunka kävi Pookin iltapäivässä kertomassa toukokuussa järjestettävästä kuuntelijamatkasta. 5.-7.5.2023 suuntana on Kuopio ja Rauhalahden kylpylä.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Antti Paavilainen.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Antti Paavilainen.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Antti Paavilainen.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Antti Paavilainen.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 9 Jiri Tammilehto.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 9 Virpi Piippo.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 8 Markku Ketola.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 8 Armi Tenkula.
Rasvamonttu kuokkii tällä kertaa Oulun kulmilla. Toimittaja nimittäin haki navigaattorilla paikallista kellarikerroksessa sijaitsevaa sähköliikettä ja masiina ohjasi hänet vahingossa Vännin kellariin :) Vierailu tosin sattui sopivasti, koska tämä Pookin iltaohjelmista tuttu kellarirenki juhlisti juuri pyöreitä. Tilan isäntä oli laittanut tapauksesta lehteen ilmoituksen - en juhli ja häipynyt samantien Kanariansaarille :) Kuopassaan asuva pehtoori luottaa "mualämpöön" ja hänellä on vuosien aikana pysynyt näpeissään monenlaistakin moottoria ja konetta. Esimerkkeinä mainittakoon kellaripolun aurauksessa apuna oleva Nuffield traktori ja riiuureissuilta peräisin oleva harvinainen Autoped mopedi 1950-luvulta. Seuraavana siis tutustutaan Vännin arkiaskareisiin ja pyöreiden juhlien tunnelmaan!
Rasvamonttu tekee tällä kertaa rengasmatkan Raahen Pattijoelle. Pason Jarin kyseisellä konetaipaleella on ehtinyt tullut vastaan monenlaista salamakeulaa, eli Opelin erilaista mallistoa. Hänellä on myös karttunut elämänvarrella vankkaa kokemusta autoasentajan-, varaosamyyjän- ja rengaskauppiaankin työstä. Autoilukuume vei Jarin jossain vaiheessa mukaan myös rallipuolelle, mutta viime vuodet ovat puolestaan kuluneet autojen ehostelun parissa. Tuoreimpana projektina tallissa alkaa valmistumaan käyttöentisöinnissä oleva Opel Manta GSI vuosimallia 1976. Kotitalliharrastelu toimii mestarin rentoutumis- ja pääntyhjennys hommana arkikiireiden ja päivätyön ohessa. Tässä työssä on myös hyötyä hänen monipuolisesta tietotaidosta koneiden parissa. Katsotaanpa missä vaiheessa Manta projekti etenee ja miten lujaa renkaat ovat pyörineet mestarin tähän astisella raitilla!
Rasvamonttu muistelee tällä kertaa menneitä 4-tien varressa Siikalatvan Pulkkilassa. Vornan kylän kulmat tempaavat myös Rautalinin Arton, eli Pookin Puotipuksuistakin tutun Siikalatvan Arskan muistojen pariin. Kyseinen mestari ja myyntimies piti tuolla paikalla Kesoil huoltoasemaa ja Arskan Huoltoa vuosina 1983-1995. Rakennus on sen jälkeen muuttunut ja siinä toimii nykyisin hampurilaisketjun paikallinen ravintola. Huoltamotoiminta lähti liikkeelle jo 70-80-lukujen taitteessa Kajaanista, jossa hän pyöritti aluksi paikallista Shelliä. Kipinä koneisiin tuli jo nuorena ja tuolloin tutuksi tulivat avokatto IFA:t, joilla ajettiin jääratakilpailuja. Veholla taas hoidettiin myyntihommia ja siellä tämän miehen käsistä lähti lukuisa määrä Austin Minejä maailmalle. On siis aika tehdä Arskan tähän astisen elämän inventaario ja myyntimies tekee moisen laskelman kuulemma yleensä aina kerran vuodessa!