Oulun yliopiston tutkimus: Akuutin sydäninfarktin sijasta äkkikuoleman taustalla useimmiten sydänlihaksen sairaus

Oulun yliopiston tutkimus haastaa vallalla olevan käsityksen sepelvaltimotautiin liittyvien äkkikuolemien syistä.

Uudet maanteiden hoitourakoitsijat Oulun, Siikalatvan ja Pyhäjärven alueille valittu

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimialueella on kilpailutettu maanteiden hoitourakoitsijat Oulun, Siikalatvan ja Pyhäjärven alueurakoihin.

Pari rattijuoppoa kiinni Oulun seudulla, Kaukovainiolta löytyi kannabiskasvattamo

Poliisi otti eilen iltapäivällä kiinni epävarmasti liikkuneen autoilijan Oulussa Koskelantiellä.

Kilpailut

Uusimmat

Koko Rovaniemi juhlii viikon lopulla juuriaan, moninaista kulttuuriaan, historiaan ja asukkaitaan, kun Valtakunnalliset Kotiseutupäivät alkavat perjantaina. Kotiseutupäivien tähtiesiintyjiä ovat tänä vuonna mm. rap-artisti Ailu Valle, elokuvaohjaaja Joonas Berghäll, laulaja-lauluntekijä Jaakko Laitinen, r&b-artisti Rosa Coste ja monialainen taiteilija Tommi Liimatta. Tapahtuma sisältää keskusteluja ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä.
Kokkolan Energia teki 2.9.2022 päätöksen hintakatosta Kokkolan alueelle sekä Kokkolan alueen ulkopuolisten toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten irtisanomisesta.
Oulunsalon Varjakka on valittu maakunnalliseksi Vuoden kyläksi 2022. Valinnan teki Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry. Vuoden kylä julkistettiin viikonloppuna maakunnallisessa kyläjuhlassa Pyhännällä.
Ramboll Oy:sta projekti-insinööri Kaisa Laitamaata haastattelee Jussi Häkkilä.
Pookin päivässä Minnan jututettavana Metsurin tarina -elokuvan ohjaaja sekä käsikirjoittaja Mikko Myllylahti ja pääroolissa nähtävä Jarkko Lahti.
Ohjaaja Klaus Häröä ja käsikirjoittaja Kirsi Vikmania haastattelee Jussi Häkkilä.
Radio Pookin Päivässä (8.syyskuuta) Joonaksen haastattelussa Yllästunturin luontokeskukselta Milla Heikkinen.
Original Sokos Hotel Arinan hotellinjohtaja Päivi Kaarlela ja muusikko Heikki Hallanoro olivat Marjan jututettavina Pookin iltapäivässä kertomassa Venn-ravintolasta.
Marja soitti onnittelupuhelun 70-vuotiaalle Arto "Aku" Nuotiolle.
Lauantain Pookitansseissa Suukosken keitaalla nähdään Finlanders ja Ässät. Marjan jututettavana Finlandersin Aarne Hartelin.
Marja kävi katsomassa Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -elokuvan ja jututti Heikki Kinnusta.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Johanna Rantsi.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Johanna Rantsi.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Johanna Rantsi.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Johanna Rantsi.
Urheilumajakassa vieraana oululaisen Rankat Ankat-salibandyjoukkueen päävalmentaja Seppo Pulkkinen.
Jukka Pakaslahtea haastattelee Ari Stenius.
Darts on taitolaji ja tikkapeli, jossa pitää osata laskea. Urheilumajakan vieraana kävi dartsin taitaja Sari Nikula.
Oulun Pyrintö on monilajiseura, jossa toivotaan perheliikunnan lähtevän nousuun. Mutta miten, siitä kertoo Urheilumajakassa Oulun Pyrinnön toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 36 Bablo.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 36 Jukka Karppinen.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 36 Kai Jämsä.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 36 Olli Vartiainen.
Rasvamonttu yhdistelee tällä kertaa jenkkityyliä ja retromatkailua Kalajoen Pohjankylällä. Ojan Veli-matti ottaa tekaisi eräänä päivänä hienon yhdistelmän vuoden -61 Buick Le Sabresta ja -74 Tabbert asuntovaunusta. Tosin iso urakka vei kokonaisuudessaan aikaa kaksi vuotta, mutta vastaavanlaisiin projekteihin on totuttu aiemminkin vanhaan navettarakennukseen rakennetussa kotitallissa. Mukana touhussa häärää innokkaasti myös 16-vuotias poika Niko ja ajokortin häämöttäessä, hänellä on jo työn alla oman bemarin kasaaminen. Koneharrastelu toimii Veli-Matille tärkeänä vastapainona työelämälle ja sitä mm. tehostaa itse kunnostettu ja vesille laskettu 60-luvun huvivene. Kurkataanpa myös miltä näyttää sarjakuvista tuttu Pelle Pelottoman "pikkuapulainen" ja minkälaisia tuotoksia sen syttynyt idealamppu on verstaaseen tuottanut!
Rasvamonttu käsittelee tällä kertaa mm. kappaletavaraa ja terveisiä Sievin kulmilla. Kallion Matti on laittanut eläkepäivilläänkin hihat heilumaan ja entisöinyt museorekisteriin saakka 60-luvun Scania Vabiksen ja kappaletavara-autoksi muunnetun vanhan paloauton 80-luvulta. Pitkän linjan automiehenä ja rahtarina mestari tietää kuormien vaativan hevoisia ja molempien ajokkien pellin alta löytyy myös turbokone. Hallin kulmilla on monenlaista muutakin koneen raatoa ja eläkkeellä olevan miehen askeleet ehtivät enenevissä määriin suunnata projektihallin puolelle. Ansaittuja eläkepäiviään viettää hallissa puolestaan paikalleen jäänyt Lokomon vanha "tiekarhu". Entä ehtiiköhän tämä kyseinen koneharrastaja kohta kaivamaan naftaliinista käyttöönsä myös lapsuutensa "Matin polkuauton" 60-luvulta.