Teollisen mittakaavan aurinkopuisto Nivalan Hituran ja Pyhäsalmen kaivosten rikastushiekka-alueille

Pyhäjärven Callion toimitusjohtaja Henrik Kiviniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.

Kemin valtakunnallisen lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun voitto Raaheen ja Rovaniemelle

Kemin valtakunnallisen lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun parhaat on valittu. Kuvassa raahelaisen Iisa Määtän voittotyö.

Kemin biotuotetehdas saavutti harjakorkeuden

Metsä Fibren biotuotetehtaan harjannostajaisia vietettiin eilen Kemissä.

Kilpailut

Uusimmat

Sotamarsalkka Gustaf Mannerheim määräsi päiväkäskyssään talvisodan jälkeen keväällä 1940 toukokuun kolmannen sunnuntain vietettäväksi päättyneessä sodassa kaatuneiden sankarivainajien sekä myös kaikkien murroskautena vuonna 1918 molemmin puoli vakaumuksensa puolesta henkensä uhranneiden yhteisenä uskonnollisena muistopäivänä. Sankarivainajien joukko on kasvanut vuodesta 1940 mm. jatkosodan ja Lapin sodan uhreilla. Myös YK:n rauhanturvatehtävissä kaatuneet suomalaiset sotilaat kuuluvatnykyisin merkkipäivänä muistettaviin sankarivainajiin. Kaatuneitten omaisten liiton hallituksen jäsen Kaija Sepponen oli Paavo Törmin jututettavana Pookin aamussa tiistaina.
Radio Pookin aamussa Paavo Törmin vieraana torstaina 12.5 vieraili Kuva Lenitan Lenita Reivonen
Tänään 13.5 Pate esiintyy Karvialla ja huomenna 14.5 Ylivieskassa. Paavo soitteli Pookin aamusta Mustajärven Patelle perjantaina.
Radio Pookin aamussa keskiviikkona vieraillut Tero Viitamäki pyrkii pääsemään eroon tavaroistaan myymällä ne hinnalla millä hyvänsä.
Digi- ja väestötietovirastosta johtava asiantuntija Minna Piiraista haastattelee Jussi Häkkilä.
Eeva Tokolaa ja Aaro Ruhaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Projektipäällikkö Leila Rahkonen-Naviaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Pyöräilyn edistämisen koordinaattori Tuija Mikkosta Pyöräilykuntien verkostosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pookin iltapäivässä Marjan juttusilla oli 20-vuotiaan Guardia Nuevan taiteellinen johtaja, kapellimestari Raimo Vertainen. Orkesterin juhlakonsertti nähdään lauantaina Kokkolan jäähallissa. Solistivieraina ovat Teemu Roivainen, Jarkko Ahola, Jepa Lambert ja Arja Koriseva.
Katri Helena konsertoi Ouluhallissa lauantaina 21.5.2022. Marja jututti Katri Helenaa Pookin iltapäivässä.
Kesäkukkalan Ismo Ranua oli juttusilla Pookin iltapäivässä.
The Voice Of Finland: Senior -kisaan osallistuva Kalle Jussila oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Marko Haapaniemi.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Marko Haapaniemi.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Marko Haapaniemi.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Marko Haapaniemi.
Ohjelman toimittaa Ari Stenius.
Oululaisen potkunyrkkeilyn suosiosta kertoo Leif Stenius. Urheilumajakan toimittaa Ari Stenius.
Urheilumajakan toimittaa Ari Stenius.
Kuoksa ilmoitti maanantaina lähtevänsä liigapaikan menettäneestä oululaisseurasta. Kuoksan ura jatkuu Turussa.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 16 Esa Nieminen.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 16 Jarkko Niiranen ja Petri Somer.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 16 Ari Lavu.
Radio Pookin Top20 -listaohjelma kuullaan sunnuntaisin kello 19 alkaen. Listavieraana viikolla 15 Eija Hinkkala.
Rasvamonttu machoilee tällä kertaa Revonlahdella. Lause ei ole lainkaan liioiteltu, nimittäin Junttilan Marko on kasannut sen verran miehekkään autokokoelman. Ja ei tarvi myöskään paljon puhua höystöin kanssa, jos nimittää miehen kotipihalta löytyvää hulppeaa JUMA Garage hallia "F1-talliksi". Paikanpäältä löytyy mm. useita jenkkiautoja, oma näyttely- ja säilytystila sekä peliautomaateilla varustettu miestenluola. Projektihallissa eli "karvalakkipuolella" taas rälläköidään ja rakennellaan mm. Abarth kilpakalustoa. Lisäsäväystä kokoelmaan antaa terminaattorimaiset Chevyt ja pakoputket, sekä Stallonen Cobra leffasta tuttu Mercury Custom. Seuraavaksi myös kurkataan kuinka kovaa pärinää lähtee tältä kylän yhdenmiehen "formulapyhätöstä"!
Rasvamonttu seuraa tällä kertaa johtotähteä Raahen Mettalaan. Isokosken Jussi on seurannut jo pitkään samojen sakaroiden opastusta, nimittäin mestarista on kasvanut armoton mersufani. Autoja on vuosien aikana tullut ja mennyt ja vain arvokkaimmat ja käyttötarkoitukseen sopivimmat pelit ovat jääneet tallin perukoille. Työnalla on parasta aikaa Saudi-Arabian malli vuodelta 1977, jonka ajomittari näyttää vain 11 000 kilometriä! Mieluisin jo käytössä oleva silmäterä on puolestaan museoitu mersu V126 vuosimallia 1984. Huimimpia vaiheita matkan varrella on puolestaan kokenut rauhanturvatehtävissä palvellut mersu W123 vuosimallia 1984. Jussin leipä on irronnut parikymmenen vuoden ajan yrittäjänä tapahtumatekniikkaa ja studiopalveluita tarjoavalla Tuupa Recordsilla. Kurkataanpa seuraavaksi kuinka tähdellistä kalustoa on johtajan halliin hankittu ja kuinka hyvin niiden saundit on miksattu ammattilaisen käsittelyssä!
Rasvamonttu tekee tällä kertaa aikamatkan autojen ja traktorien historiaan ja kehitykseen Raahen Yritysperällä. Paikallisesta hallista nimittäin löytyy Keski-Korsun Pentin talli ja "leikkipaikka". Pitkänlinjan 90-vuotias automies on harrastanut ikänsä koneita ja ne ovat tulleet tutuksi niin ammatin kuin kotitöidenkin kautta. Muistona lapsuudesta on tallessa Ford AA kuorma-auto, joka on matkan varrella muutettu bensa ja puuhiilikaasukäyttöiseksi autotraktoriksi. Ja vaikka mestari on itse saavuttanut korkean ja kunnioitettavan iän, vielä vanhempi yksilö on REO G Runabout vuosimallia 1909! Se on ikänsä ja mallinsa puolesta täydellinen aikalainen Raahen vanhimman auton kanssa. Kokoelma kätkee monenlaisia muitakin aarteita ja seuraavassa tutustutaan niihin valikoidusti!
Rasvamontussa on tällä kertaa komppi kohdallaan Raahen Varvissa. Kotkan Jussin pihalta löytyy Varvin paja, joka ei kuitenkaan ole teollisuushalli vaan pikkuinen puuhastelutalli erilaisille koneille. Mestari on koko ikänsä harrastanut pärisijöitä ja nykyisin hän kehittelee ja ammentaa niihin erilaisia ideoita ja keksintöjä maailmalta. Leipä irtoaa opettajan hommista ja vapaa-aikoina miehen löytää usein rumpujen takaa mm. Coralia tanssiyhtyeestä. Näistä askareista löytyy myös aika läheltä liippaavia yhtäläisyyksiä, nimittäin bändin nimeä muistuttaa pajalta löytyvä nuoruuden Corolla. Sen malli "printteri" taas tuo mieleen päivätyöstä tutun 3D-mallinnuksen ja tulostuksen. Kurkataanpa mitä kaikkea härvilöitä kokoelmasta löytyy ja miten tietotekniikka on tullut avuksi niitä rakennellessa!