Uusimmat

Koronavirustilanteen vuoksi Rovaniemen ja Kemijärven yöjunaliikenne jää tauolle huomisesta maanantaista alkaen. Muutoksen taustalla on junien merkittävästi laskeneet matkustajamäärät ja hallituksen linjaus vapaa-ajan matkustuksen välttämiseksi. Samalla VR haluaa vastuullisena toimijana tehdä parhaansa omalta osaltaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka yöjunaan, hän voi peruuttaa sen veloituksetta.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu lauantaiaamuun mennessä kaksi uutta positiivista laboratoriovarmistettua koronatapausta vanhoista tartuntaketjuista.
Kokkolan Rödsöstä kotoaan katosi keskiviikon ja torstain välisenä aikana vuonna 1957 syntynyt nainen. Mahdolliset havainnot henkilöstä pyydetään ilmoittamaan Pohjnamaan poliisille tai hätäkeskukseen 112.
Istahda pöytään Marjan ja tähtivieraiden kanssa. Toistaiseksi kahavit nautiskellaan etänä puhelimen välityksellä päivittäin eri artistin seurassa. Tänään kuulumisiaan kertoilee Anna Hanski.
Tavarajuna törmäsi tasoristeystä ylittämässä olleen ajoneuvoyhdistelmän peräkärryyn Ylivieskassa tänään iltapäivällä.
THL on päivittänyt karttasovellusta, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Sovellus löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.
Oulun kaupunki yhteistyökumppaneineen on aloittanut tällä viikolla Oulu-avun. Oulu-apu on matalan kynnyksen apua, jolla pyritään turvaamaan oululaisten arjen apu koronasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi. Apu pyritään turvaamaan erityisesti yli 70-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville. Oulu-apua antavat yhteistyössä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä, asukastuvat ja järjestöt.
Alavieskassa murtauduttiin 3.4.2020 yöllä Auto- ja Konekorjaamo Marjakankaalle ja yritettiin murtautua Alavieskan apteekkiin.
Lapin ammattkorkeakoulun valmistuvat sairaan- ja terveydenhoitajilla työllistyminen on lähes varmaa.
Tähän päivään mennessä ELY-keskuksille on saapunut yhteensä 5570 rahoitushakemusta koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan takia.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tänä aamuna hoidossa yhteensä kuusi koronapotilasta.
Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa koronakriisin vuoksi lomautetuille ja työttömäksi joutuneille mahdollisuuden opiskella avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ilmaiseksi loppuvuoden ajan.