Uusimmat

Mies menehtyi välittömästi. Kyseessä oli Helsingistä Rovaniemelle matkalla ollut matkustajajuna, joka törmäsi henkilöön jarrutuksesta huolimatta. Asian tutkinta jatkuu kuolemansyyn selvittämisenä.
Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa eilen illalla. Tapojärvi Oy:n kotipaikka on Kolarissa ja se on erikoistunut kaivosurakointiin, materiaalinkäsittelyyn sekä tehdas- ja teollisuusprosessien hoitoon. Työntekijöitä Tapojärvellä on noin 500. Yrityksellä on kahdeksan toimipistettä Suomessa, yksi Ruotsissa ja yksi Italiassa. Yrityksen liikevaihto oli tilikaudella 2017 - 2018 115,7 miljoonaa euroa. Rukakeskus Oy on hiihto- ja laskettelukeskus, jolla on Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Yrityksellä on n. 170 työntekijää ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 27,4 miljoonaa euroa.
Alueella liikkuvien ihmisten on syytä olla tarkkaavaisia ja ilmoittamaa hätäkeskukseen mahdollisista havainnoista. Matkustajajuna törmäsi radalla olleeseen karhuun Melalahdessa Oikarilankylän läheisyydessä torstai-iltana.
Palo sai alkunsa rakennuksen terassilta, josta se levisi rakennuksen yläpohjaan. Tuli tuhosi myös kattorakenteet. Palossa ei tullut henkilövahinkoja.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Jarno Kokko.
Seksuaalineuvojaopiskelijat Terhi Juntunen ja Terhi Ikonen järjestävät opinnäytetyönään seksologian koulutuspäivän 25.10. Terhit vierailivat Pookin iltapäivässä.
Napero-Finlandian voitto meni tänä vuonna Minerva Rasenhornille Kokkolaan sadulla Alan muuttua koiraksi! Voittajan valitsi kilpailun päätuomari, kirjailija Niilo Keränen ja esiraatina toimivat Oulun yliopiston kirjallisuuden opiskelijat.
Viime syksynä Pudasjärvellä ja Tyrnävällä tulipaloja sytytellyt 22-vuotias mies on tuomittu viiden vuoden vankeuteen. Oulun käräjäoikeus antoi tuomion perjantaina. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
NIHAKilta runsaat 156.000 € alueen elinkeinojen ja elinvoimaisuuden kehittämiseen sekä työllisyysasteen nostamiseen
Nouseva Rannikkoseutu ry hakee HaPa2 -teemahankkeeseen yhdistysten pieniä 1.000 - 7.000 euron hankintoja. Tuen osuus on 70 %. Alahankkeiden sisältönä voi olla harrastusvälineistön hankinta, yhdistyksen palvelutoimintaa tukevat kone-, laite- tai kalustohankinnat sekä energiatehokkuutta parantavat laitehankinnat (esim. ilmalämpöpumput).
Tiesittekö että pelkästään Suomessa syntyy tekstiilijätettä yli 70 miljoonaa kiloa joka vuosi? Tekstiilikuormaa ja vaatteen elinaikaisia hiilidioksiidipäästöjä voi jokainen omalta osaltaan keventää pitämällä vaatetta käytössä mahdollisimman pitkään. On aika tehdä paikkaamisen vallankumous! Jetta Liukkonen Oikiat Design Oy:stä kävi Radio Pookin aamussa haastamassa Paavo Törmin paikkaushaasteeseen torstaina.
Oulujoen vesistön alueella on aloitettu vesivisiohankkeen esiselvitys. Näkemyksiä kerätään haastatteluilla, kyselyillä sekä työpajatyöskentelyllä. Tarkoitus on saada selville, millaisia ajatuksia ihmisillä on vesistön käytöstä, nykytilasta, tulevaisuudesta sekä saada ideoita konkreettisiin toimiin.