Uusimmat

Myöhäinen kevät toi mukanaan vaikean kelirikkokauden lähes koko maahan.
Raahessa paljastetaan vappuna vuoden 1918 vankileirin muistomerkki.
Rakennusteollisuus julisti eilen rakennusteollisuuteen kattavan työsulun yhdeksäs päivä ensi kuuta alkaen.
Ylä-Lapin jokiin voi alkaa ostaa kalastuslupia vaiheittain ensi viikon torstaista alkaen.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella riskit jääpatojen muodostumisiin ja sitä kautta tulvavesien äkillisiin nousemisiin ovat pienentyneet. Pelastuslaitokselle ei ole tullut tulvavesistä aiheutuvia kiireellisiä hälytystehtäviä kahteen vuorokauteen, vaan toiminta on keskittynyt tilannekuvan ylläpitämiseen.
Uusin tutkimus osoittaa, että monien uhripaikkojen käyttö on alkanut jopa tuhat vuotta sitten. Uhripaikkojen käytön alkaminen on selvitetty uusilla radiohiiliajoituksilla. Vanhin ajoitettu eläinuhri on karhu Unna Saivan uhripaikalta Ruotsista. Se ajoittuu 500–700-luvuille.
Studiossa kaksi lätkähullua, Ari Stenius ja Joonas Hepola.
Kokeilun aikana kaikki oululaiset vuonna 2013 syntyneet lapset voivat osallistua maksuttomaan varhaiskasvatukseen 20 tuntia viikossa, pääsääntöisesti neljä tuntia viitenä päivänä viikossa. Tavoitteena on, että nykyistä useampi 5-vuotias osallistuu varhaiskasvatukseen.
Kaupunginhallitus hyväksyi toissapäiväisessä kokouksessaan Oulun kaupungin avoimen hallinnon toimintasuunnitelman ja toimenpiteet vuosille 2018-19.
Oulun päätöksenteko puhuttaa nykyisin. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, Janne Heikkinen piipahti Radio Pookin aamussa Paavo Törmin vieraana puhumassa oululaisen päätöksenteon ongelmista.
Ari Kettukankaan jututettavana Oulun Sotilaskotiyhdistys ry:n puheenjohtaja Maria Vesterinen.