Oulun asemakeskus -hanke etenee -monitoimiareena oikeus- ja poliisitalon tontille?

18.02.2022 12:00 - Jussi Häkkilä

Asemakaavapäällikkö Kari Nykästä Oulun kaupungilta haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun kaupunki, Senaatin Asema-alueet Oy ja Senaatti-kiinteistöt ovat saaneet päätökseen neuvottelut asemakeskuksen alueen maankäytön yksityiskohdista, joiden pohjalta on valmisteltu alueen toteutusta ohjaava yhteistoimintasopimus, kiinteistökauppa ja asemakaavan muutosluonnos. Senaatti-kiinteistöt myy Oulun oikeus- ja poliisitalon kiinteistön Oulun kaupungille osana alueen kokonaisjärjestelyjä.

Asemakeskukseen toteutuu asuntoja, toimistotilaa sekä asemapalvelukeskus, johon sijoittuu mm. linja-autoasema ja matkustajapalveluita. Lisäksi asemakaava mahdollistaa liike- ja palvelutilojen sekä hotellin rakentamisen. Keskustamaisen kaupunkirakenteen jatkumista junaradan yli Raksilaan tukevat osaltaan myös mahdollinen monitoimiareenan sijoittuminen oikeus- ja poliisitalon tontille sekä yliopiston ja kaupan keskusliikkeiden suunnitelmat.

Senaatin Asema-alueet Oy järjestää Oulun kaupungin kanssa avoimen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun, jonka kautta haetaan alueen kehittäjäkumppanit. Kilpailu käynnistyy keväällä, ja siihen kuuluu asemapalvelukeskus sekä asuinkorttelit. Oikeus- ja poliisitalon kiinteistö ei kuulu kilpailualueeseen.
Oulun kaupungin selvitys monitoimiareenan vaihtoehtoisista sijaintipaikoista valmistuu tämän vuoden alussa. Selvityksessä tarkastellaan areenan sijoittamista oikeus- ja poliisitalon tontille ja vaihtoehtoisesti Raksilan urheilupuistoon.

Oulun yhdyskuntalautakunta käsittelee asiaa ensi tiistaina ja kaupunginhallitus päättää yhteistoimintasopimuksesta ja kiinteistökaupasta ensi kuussa. Senaatin Asema-alueet Oy:n ja Senaatti-kiinteistöjen hallitukset käsittelevät asiaa kuun lopussa.
Tavoitteena on, että alueen asemakaavan muutos on lainvoimainen ensi vuoden loppuun mennessä, minkä jälkeen alueen rakentaminen käynnistyy.

Lue myös: Oulun asemakeskuksen suunnitelmat edistyvät

Kilpailut

Uusimmat