Uusimmat

Sievi Element Oy:n uuden elementtitehtaan avajaisia vietettiin perjantaina. Puuelementtejä sekä valmisosia valmistava yhtiö panostaa tehokkaaseen puurakentamiseen konseptilla, joka käsittää niin suunnittelun, tuotannon, logistiikan kuin asennuksen.
Jäätyneet tienpinnat aiheuttivat vaaratilanteita aamulla Pohjois-Pohjanmaalla. Tieliikennekeskus antoi varhain aamusta varoituksen huonosta ajokelistä
Luonnonvarakeskus suuntaa lähivuosien tutkimustaan neljään strategiseen tavoitteeseen, joilla parannetaan ja kehitetään alkutuotannon kannattavuutta, biotalouden sopeutumiskykyä, hiilineutraalia alkutuotantoa sekä resurssitehokkaita tuotantojärjestelmiä ja suljettuja ravinnekiertoja.
Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 18.9. Oulun ammattikorkeakouluun oli yhteensä 1601 ensisijaista hakijaa.
Poliisi sai torstaina kiinni kaksi pyörävarasta.
Torstaina ja perjantaiyönä poliisin haaviin jäi kolme ihmistä liikennerikkomuksista.
ELY-keskus tiedottaa että Pohjois-Pohjanmaan sisävesien ekologinen tila ei ole merkittävästi muuttunut edelliseen, kuusi vuotta sitten tehtyyn luokitteluun verrattuna.
Rasvamonttu pörräytti tällä kertaa Muhokselle. Ojalan Erkillä (yläkuvassa toinen oik.) on semmoinen motto, että jos kokoelmiin ei löydy sillä hetkellä erikoista vempainta, niin sitten tekaistaan semmoinen! Patalan Jari (oik.) ja Steniuksen Timo ovat myös pahasti keräilykärpäsen puraisemia.
Kalajoella Kalajoentiellä tapahtui tänään kahden henkilöauton nokkakolari.
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut. Kaatuessaan saamiinsa vammoihin Tornion terveyskeskuksessa 15.9.2019 menehtynyt Kanerva oli kuollessaan 107-vuotias.
Arkeologisen valvonnan yhteydessä Oulussa löytyneen Hahtiperän hylyksi nimetyn lotja -tyyppisen aluksen toinen puolikas saatiin suhteellisen ehjänä ylös hotellin remonttityömaan kaivannosta varastopaikalle.
Hallitus päätti keskiviikkona väylien parantamispaketista yhteensä 154 miljoonalla eurolla.