Uusimmat

Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Hannu Hautaniemi.
Oulun konservatorion opiskelija Alli Mankkinen voitti kolmannen palkinnon Salon kansallisen sellokilpailun 14-18-vuotiaiden solistisessa sarjassa. Kilpailussa soitettiin kolme erää. Kilpailun finaalissa sunnuntaina soitti viisi nuorta muusikkoa. Alli Mankkinen on 15-vuotias. Hän käy Pohjankartanon musiikkiyläastetta.
PAU tiedotti tänään kolmen viikon päästä alkavista työtaistelutoimenpiteistä, mikäli neuvottelutulokseen ei päästä sitä ennen. Posti arvioi lakon mahdollisia vaikutuksia parhaillaan ja tiedottaa tilanteesta, kun tarkemman arvion antaminen on mahdollista ja PAU on toimittanut viralliset lakkoilmoitukset. Posti on postimäärän rajun vähentymisen takia historiansa vakavimmassa tilanteessa ja seuraavina vuosina kirjemäärän lasku kiihtyy. Tämä tilanne löytyy edestä myös työtaisteluiden jälkeen. Posti toivoo, että sopimukseen päästään mahdollisimman pian. Posti on varautunut häiriötilanteisiin poikkeusjärjestelyillä.
Oululainen Janne Karjala kilpaili Filippiinien viidakossa Selviytyjät Suomi -ohjelman kolmannella kaudella.
Kunnittain työttömyysaste vaihteli Pohjois-Pohjanmaalla Hailuodon ja Limingan 5,6 %:n ja Taivalkosken 12,5 %:n välillä. Työttömistä miehiä oli 9 700 ja naisia 7 500. Pitkäaikaistyöttömiä oli syyskuun lopussa 4 400, mikä on 800 vähemmän kuin vuosi sitten. Oulussa työttömiä työnhakijoita oli syyskuun lopussa n. 10 200, mikä on noin 60 % maakunnan kaikista työttömistä.
Liikunnan ja vapaa-ajan tapahtuma X-ON valtaa Ouluhallin kuluvalla viikolla 22-24.lokakuuta.
Istahda pöytään Marjan ja viikottaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla on Hannu Hautaniemi
Kalajoen kaupunki on mukana Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa seutukaupunkihankkeessa, jonka tavoitteena on yritysten ja työnantajien kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja kriittisen osaamisen ja kehittämisresurssien vahvistaminen yrityksissä ja kehittämisorganisaatioissa. Hankkeen avulla tunnistetaan toimivia käytäntöjä ulkomaisen työvoiman ja kansainvälisten osaajien houkuttelemiseksi sekä alueella pysymiseksi. Projekti jatkuu 31. elokuuta 2021 saakka.
Tukea sai mm. Hotelli Iso-Syöte, Kuusamo hirsitalot ja Verkotan Oy. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi yritysrahoitusta myös Kainuuseen n. 285 000 euroa ja Lappiin n. 1 828 000 euroa. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus teki myönteisiä päätöksiä yritysten kehittämispalvelujen analyyseihin ja konsultointeihin heinä-syyskuussa yhteensä 55 kappaletta. Näistä Pohjois-Pohjanmaalle 25, Lappiin 17 ja Kainuuseen 13 kappaletta.
Suunnitellut muutokset saattavat johtaa enintään 135 työntekijän vähennykseen Paper-divisioonassa vuoden 2020 loppuun mennessä. Stora Enson Paper-divisioona suunnittelee organisaatiomuutoksia parantaakseen kilpailukykyään ja varmistaakseen tehokkaan asiakaspalvelun sen jälkeen, kun Oulun tehdas on muunnettu tuottamaan pakkauksiin käytettävää kraftlaineria. Suunnitellut muutokset vaikuttaisivat ensisijaisesti kaupallisiin ja tukitoimintoihin.
Alueella liikkuvien ihmisten on syytä olla tarkkaavaisia ja ilmoittamaa hätäkeskukseen mahdollisista havainnoista. Matkustajajuna törmäsi radalla olleeseen karhuun Melalahdessa Oikarilankylän läheisyydessä torstai-iltana.
Palo sai alkunsa rakennuksen terassilta, josta se levisi rakennuksen yläpohjaan. Tuli tuhosi myös kattorakenteet. Palossa ei tullut henkilövahinkoja.