Uusimmat

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä linjasi, että kirjastot ja museot voivat avata ovensa. Muut koronasuositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan, 10 hengen kokoontumisrajoituksia jatketaan 9.5. asti.
Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on tänään myöntänyt Muhoksen jäähallin perusparannushankkeelle 750.000 euron suuruisen avustuksen. Päätöksen myötä vahvistui jäähallin peruskorjauksen toteutuminen tämän vuoden aikana.
Pohjois-Pohjanmaan festivaalikesään tulee jälleen uusia peruutuksia, kun Oulun Rock In the City ja Hiekkasärkät soi ilmoittivat tapahtumien siirtämisestä kesään 2022.
Rokotteeseen ovat oikeutettuja riskiryhmään kaksi kuuluvat 18-64 vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.
Opetusalan ammattijärjestö OAJ vaatii Pyhäjärven kaupunkia perumaan täksi vuodeksi suunnitellut opetushenkilöstön lomautukset. Kaupungin tilinpäätös oli yli 400 000 euroa plussalla, kun budjetin mukaan sen ennakoitiin jäävän 3,1 miljoonaa euroa miinukselle. Lomautuksille ei OAJ:n mielestä voi olla enää taloudellisia perusteita.
Kyseessä on yhteistyö Fintoilin mäntyöljyjalostamon kanssa, jonka välittömään läheisyyteen myös Samat Nordicin säiliöterminaali rakentuu. Haminassa Samat Nordic tulee vastaamaan käytännössä lähes täysin Fintoilin raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden varastoinnista.
Oulun edustan Rommakonväylällä havaittiin öljyä veden pinnalla 2.4.2021. Päästölähdettä on selvitelty alueen toiminnanharjoittajien, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen, Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimesta. Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on torjunut öljyvahinkoa imeyttämällä öljyä ja rajoittamalla öljyn leviämistä puomitusten avulla. Osittain öljy on myös haihtunut veden pinnalta
Oulun poliisi sai sunnuntaina ilmoituksen Toppilasta autoon mahdollisesti murtautumassa olleista kahdesta miehestä.
Oululaisessa yksityisasunnossa Linnankadulla tapahtui puukotus sunnuntaina puolen päivän aikaan. Tapon yrityksestä epäiltyä tekijää ei ole tavoitettu.
Oulun kaupungin nuorisotilat avataan tiistaina ja Pohjois-Pohjanmaan museo keskiviikosta alkaen
VYYHTI on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto, joka toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella.