Uusimmat

Pientä laittoa toi Maarit Peltomaan ja Juha Veijosen aamuksi Paavo Törmin vieraaksi Radio Pookin aamuun. Lissun ja Masan 25-vuotisesta yhteisestä taipaleesta kertova komedia esitettiin eilen Raahen teatterissa täydelle salille ja samoin myös tämän illan näytös on jo loppuun myyty.
Oulun yliopistoon kuuluvan Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi on valittu avaruusfysiikan professori, FT Eija Tanskanen. Tehtävään oli 10 hakijaa. Eija Tanskasella on monipuolinen ja kattava kokemus yksikön toiminnan keskeisiltä sekä niihin läheisesti liittyviltä aloilta. Tanskasen tämän hetken tutkimusaiheisiin kuuluvat magneettisen ympäristön häiriöt ja niiden syntymekanismit mukaan lukien revontulialimyrskyt ja Aurinko–Maa-vuorovaikutus.
Sähköjärjestelmä käy läpi ennennäkemätöntä murrosta. Tulevaisuuden puhdas sähköjärjestelmä vaatii kantaverkolta uusia investointeja toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Fingridin investointipäätös Simojoen sähköaseman ja siihen liittyvien voimajohtojen rakentamisesta edesauttaa tuulivoiman liittämistä sähköverkkoon.
Yksi henkilö loukkaantui lievästi Pohjantiellä torstain ja perjantain välisenä yönä sattuneessa onnettomuudessa.
Kari Tapiosta kertovan Olen suomalainen-elokuvan toista käsikirjoittajaa, raahelaista Tomi Tuikkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamonttu puksuttaa tällä kertaa Pohjois-Suomen Rautatieharrastajien talliin Oulun Nokelaan. Ohjelmassa hypätään myös kiskoille ja tutustutaan kerhon kalustoon. Taustalla lättähattu valmiina koeajolle.
Oulun kaupungin esityksen mukaan Pohjois-Suomen kasvu ja ilmastotavoitteet edellyttävät Liminka-Oulu kaksoisraiteen toteuttamista.
Sosiaalihuollon valvonta-asioiden määrä aluehallintovirastossa kasvoi merkittävästi alkuvuonna 2019.
Aluehallintovirasto selvitti lääkärin vastaanotolle pääsyn tilannetta Rovaniemen kaupungin perusterveydenhuollossa. Tilanne ei ole lainmukaisella tasolla, joten kaupungin on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen parantamiseksi.
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät jälleen liikkumaan maksutta syksyllä 2019. Oulun kaupunki tarjoaa oululaisille työttömille liikuntapassit, joilla he voivat käydä maksutta uimassa, kuntosalilla tai pelaamassa sulkapalloa kaupungin liikuntapaikoissa.
Nivalassa sijaitsevalle Hituran entiselle kaivokselle suunnitellaan Suomen suurinta aurinkovoimalaa, kertoo Nivala-lehti. Hankkeen taustalla on ylivieskalainen TM Voima. Tavoitteena on, että valmiin voimalan huipputeho olisi 40 megawattia. Se vastaa sähkön määrää, jota tarvitaan noin 2500 sähkölämmitteisen omakotitalon tarpeisiin.
Elokuussa junamatkailun suosio pysyi vahvassa kasvussa. Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin 1,2 miljoonaa matkaa, eli kymmenen prosenttia viime vuotta enemmän. Vuoden alusta kotimaan kaukoliikenteen junamatkustus on kasvanut yhteensä 8 % viime vuoteen verrattuna.