Uusimmat

Tartuntojen määrä on Oulussa lievässä kasvussa, kaupunginsairaalan tartuntaryväs pois lukien. Epidemian jatkon kannalta oleellisinta on erityisesti aikuisten käyttäytyminen tulevan hiihtolomaviikon aikana.  
Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen. Turvatoimia noudattaen enintään 6 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia.
EU:n Interreg-ohjelman sihteeristö on valinnut Nivala-Haapajärvi seutukunnan pk-yritysten kansainvälistymistä edistävät toimenpiteet hyväksi käytänteeksi koko Euroopassa. NIHAKin pk-yritysten kansainvälistämismallin tavoitteena on alentaa yritysten kynnystä kansainvälistymiseen vertaisverkoston ja yhteismarkkinoinnin avulla.
Muhoksen kunta etsii taiteilijaa tai taidekollektiivia avoimen haun kautta ideoimaan taidetta Kirkkosaareen vievän uuden sillan ja kevyenliikenteenväylän yhteyteen. Taideteos tai -teokset on tarkoitus toteuttaa alueen yleisten alueiden rakennustöiden yhteydessä. Alueelle halutaan toteuttaa pysyväisluonteisia, paikkasidonnaisia julkisia teoksia. Teokset voivat liittyä osaksi siltaa tai sijoittua sillan ympäristöön
Oulun yliopiston Mining School, Edunation Oy ja Pyhäjärven Callio ovat sopineet tekevänsä koulutusyhteistyötä Pyhäsalmen kaivosalueella Pyhäjärvellä. Osapuolet tulevat hyödyntämään koulutustarkoitukseen Pyhäsalmen kaivoksen aluetta, jossa varsinainen maanalainen kaivostoiminta on päättymässä 2021 vuoden aikana. Pyhäsalmen kaivos on Euroopan syvin perusmetallikaivos (1400 m) ja sisältää yli 100 km pitkän kaivostunneliverkoston ja soveltuu erityisen hyvin kaivostekniikan ja maanalaisen rakentamisen koulutustarpeisiin. Nyt julkistetussa hankkeessa haetaan laajaa opiskelijapohjaa lukio-opiskelijoista aina yliopistotasoiseen tutkimukseen
Oulussa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 15 kansainvälistä kongressia. Kongresseihin osallistui kaikkiaan vajaat 2000 henkeä. Laskuissa ovat mukana perinteisesti, virtuaalisesti ja molempien yhdistelmänä hybridimuotoisesti toteutetut kongressit, konferenssit ja seminaarit, joissa vähintään joka viides osallistuja oli muualta kuin Suomesta.
Oulussa tartuntojen määrä on lievässä kasvussa, kaupunginsairaalan tartuntaryväs poislukien. Erityisesti aikuisten on Oulussa syytä välttää suojaamattomia lähikontakteja niin töissä, vapaa-ajalla kuin tulevalla hiihtolomallakin.
YO ZENen perustajat, omistajat ja suunnittelijat Paula Kouri ja Kate Salminen olivat Marjan jututettavina.
Rasvamonttu vaalii tällä kertaa perinteitä Oulun Jäälissä. Matti Schönbergin hallista löytyy entisöityjä ja viimeisenpäälle nuoltuja Volvo kuorma-autoja ja erilaisia työkoneita. Samaista merkkiä on vaalittu hänen suvussa jo 70-luvulta lähtien. Harrastusta yhdistää myös mestarin aiempi päivätyö maansiirtourakoitsijana. Nykyisin leppoisat eläkepäivät kuluvat koneiden lisäksi myös ahkeran hiihtoharrastuksen parissa. Seuraavaksi kurkataankin miten on suksi on luistanut härveileiden parissa ja miltä kaikissa näyttää upea lopputulos!
Petri Nurmela tekee juomatölkkien avausrenkaista eli klipsuista mm. koruja ja lampunvarjostimia. Petri piipahti Marjan vieraana kertomassa harrastuksestaan. Netistä ja somesta Petrin tuotoksia löytää nimellä "Klipsuttelua".
Mikä mättää perehtyi tällä kertaa Nivalan legendaarisen Tuiskulan toimintaan koronan varjossa. Kuinka Tuiskulan toimintaa voi tukea? Ovatko ravintolat saaneet tarpeeksi tukea? Miltä tulevaisuus vaikuttaa? Haastattelussa yrittäjä Tuiskulan takana, Ami Salmela.
Poliisi otti uhkaavasti käyttäytyneen miehen kiinni tänään Muhoksella.