Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen sairaanhoitopiirit valmistelevat yhteistä osuuskuntaa ja erikoissairaanhoidon järjestämissopimusta

14.03.2019 13:46 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirien sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitukset, valtuustojen puheenjohtajisto ja viranhaltijajohto kokoustivat eilen ja tänään Oulussa.

Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirien sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallitukset, valtuustojen puheenjohtajisto ja viranhaltijajohto kokoustivat eilen ja tänään Oulussa. Kokouksessa otettiin kantaa mm. yhteisen osuuskunnan jatkovalmisteluun, terveydenhuollon lainsäädäntöön ja pohjoisen yhteistyön vahvistamiseen.

Osapuolet jatkavat terveydenhuoltolain edellyttämän erikoissairaanhoidon järjestämissopimuksen valmistelua, sekä vuosi sitten helmikuussa käynnistynyttä yhteisen OYS-ervan osuuskunnan valmistelua. Yhteinen osuuskunta nähdään keinona vahvistaa julkista erikoissairaanhoitoa ja sen kilpailullista asemaa sekä tukea sovitun työnjaon toteuttamista. Tarkoitus on saada järjestämissopimus, osuuskunnan perustamisasiakirjat ja liiketoimintasuunnitelma sairaanhoitopiirien hallitusten käsiteltäväksi jo tulevan toukokuun aikana ja valtuustojen käsittelyyn viimeistään kesäkuussa.
Kokouksessa linjattiin myös yhteinen näkemys erikoissairaanhoidon työnjaon periaatteista. Työnjaon auki olevat yksityiskohdat pyritään selvittämään sairaanhoitopiirien johtajaylilääkärien johdolla tämän ja ensi kuun aikana.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja allianssiryhmä allekirjoittivat sopimuksen uuden sairaalan rakentamisesta

Kilpailut

Uusimmat