Lähiruokapäivää vietetään tänä vuonna kaksi päivää
Lähiruokapäivän koordinaattori Anna Mäkistä Ruokaviraston maaseutuverkostoyksiköstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Lähiruokapäivää vietetään tulevana viikonloppuna nyt toista kertaa kaksipäiväisenä. Maaseudun avoimien ovien viikonloppu nostaa valokeilaan suomalaiset lähiruoan tuottajat, maaseudun elämykset, jalostajat ja matkailutoimijat. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna mukana oli yli 300 kohdetta eri puolilta maata. Viime vuosina keskustelu Suomen huoltovarmuudesta on lisääntynyt. Yksi huoltovarmuuden keskeisistä tekijöistä on se, miten omavarainen Suomi on ruoantuotannon suhteen.
Lue myös: MTK pokkasi vuoden lähiruokateko -tunnustuksen Kalajoella