Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määrää tartuntatautilain nojalla kuntia järjestämään terveystarkastuksen kaikille henkilöille, jotka tulevat maahan alueella sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta. Näin tulee toimia myös Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys koskee Oulun kaupunkia, Kuusamon kaupunkia ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää.
Kainuussa käynnissä olevaan koronan vasta-aineiden yleisyyttä ja pysyvyyttä eri potilasryhmissä koskevaan tutkimukseen kutsutaan lisää osallistujia
Valtioneuvosto on tänään jakanut maakuntien liitoille maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen kahdeksan miljoonaa euroa ja valtion ja kaupunkien välisten ekosysteemisopimusten käynnistämiseen viisi miljoonaa euroa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä kokoontumisrajoituksia Kainuun alueella kuun loppuun saakka.
Vuoden aikana rahoitettujen hankkeiden koulutuksiin ja muihin kehittämistoimiin Pohjois-Suomessa tavoitellaan noin 27 000 osallistujaa. Osallistujista noin 6700 on työtöntä ja noin 2100 työelämän ulkopuolella olevaa henkilöä. Rahoitettujen hankkeiden osallistujiksi tavoitellaan merkittävää määrää yrityksiä, Pohjois-Pohjanmaalle 2236, Lappiin 1520, Kainuuseen 103 ja ylimaakunnallisiin hankkeisiin 382 yritystä. Pohjois-Suomeen on myös rahoitettu yhteensä 22 EAKR -ympäristöpainotteista kehittämishanketta vuoden aikana.
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen tarjoamien e-aineistojen käyttö nousi viime vuonna 124 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
ELY-keskus rahoitti viime vuonna yritysten hankkeita ja toimintaympäristön kehittämistä 41,9 miljoonalla eurolla Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Pohjois-Pohjanmaalla myönnetyn rahoituksen määrä, 16,1 miljoonaa euroa, vastasi ohjelmakauden keskimääräistä vuositasoa. Toimialoittain tarkasteltuna eniten rahoitusta myönnettiin ICT-alalle, jossa liike-elämän palvelujen ja sekä elektroniikan ja sähköteollisuuden yhteenlaskettu rahoitusosuus oli 5,5 milj. euroa.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella ensi kuun alkuun saakka.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu tähän mennessä 30 810 koronavirustartuntaa. Menehtyneitä on 432.
Valtioneuvosto antoi tänään uuden asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset tiedottavat Oulujoen vesitilanteesta yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Järvien rantojen ja jokivarren kiinteistönomistajia kehotetaan varautumaan poikkeuksellisen korkeisiin vedenpintoihin siirtämällä mahdollisuuksien mukaan veneet ja laiturit pois vedestä.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää huomisesta alkaen tartuntatautilain nojalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella 18. päivään saakka.
Alkoholiylitarkastaja Sari Koskea Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Maija Palsiota haastattelee Jussi Häkkilä.
Tiedottaja Aino Ilkkaa Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupunginkirjaston alueellista kirjastopalvelupäällikköä Heidi Karhua haastattelee Jussi Häkkilä.