Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja allianssiryhmä allekirjoittivat sopimuksen uuden sairaalan rakentamisesta

11.01.2019 11:25 - Jussi Häkkilä - Luettu 116 kertaa

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen suunnittelijat ja urakoitsijat ovat allekirjoittaneet päivitetyn allianssiurakkasopimuksen.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja OYS 2030 -uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen suunnittelijat ja urakoitsijat ovat allekirjoittaneet päivitetyn allianssiurakkasopimuksen. Sopimuksella sinetöitiin viime kesänä päivitetyn yleissuunnitelman mukaisen ydinsairaalan ensimmäisen vaiheen rakennusurakka.

Projektiallianssiin kuuluvat Aro Systems Oy, NCC Suomi Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy, Granlund Kuopio Oy, Granlund Tampere Oy, Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja Uki Arkkitehdit Oy.

Hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluvan A-rakennuksen urakan kokonaiskustannukset ovat noin 208 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi uuden sairaalan ensimmäisen vaiheen rakentamiselle poikkeusluvan marraskuussa, Kontinkankaan kaavamuutos vahvistettiin ja purkulupa saatiin joulukuussa, ja Oulun rakennuslautakunta myönsi rakennusluvan tällä viikolla.

Urakkaan kuuluvia purkutöitä on tehty alueella jo vuodesta 2017 lähtien ja pysäköintilaitoksen sekä hallintorakennuksen purkutyöt tehdään tämän vuoden alussa. Varsinaiset rakennustyöt aloitetaan maaliskuussa. Aiemmassa yleissuunnitelmassa olleiden kahden viisikerroksisen rakennuksen sijaan rakennetaan nyt kaksi vierekkäin olevaa kymmenkerroksista tornia, joista toisen rakentaminen kuuluu tähän urakkaan. 

Ensimmäisen vaiheen uudistiloja ovat päivystys, lasten ja naistensairauksien hoitoon tarvittavat tilat, teho-osastot sekä suurin osa uusista leikkaussaleista ja vuodeosastoista. Uudisrakennus valmistuu käyttöön vaiheittain niin, että päivystys, synnytys-, teho- ja leikkaustoiminnot, sekä näitä tukevat kuvantamisen ja vuodeosastojen tilat voidaan ottaa käyttöön vuoden 2022 loppuun mennessä. Loppuosa, pääosin vuodeosastoja sisältävät tilat otetaan käyttöön vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue myös: OYS:n uudelle sairaalalle rakennuslupa

Uusimmat