Oulun yliopistollisen sairaalan kardiologian vastuualueen johtaja Kari Ylitaloa haastattelee Jussi Häkkilä.
Neuvottelujen lopputuloksena on yksimielisesti päätetty korottaa sairaanhoitopiirissä voimassa olevan hälytysrahasopimuksen arkipäiväkorvausta 65,50 eurosta 83,50 euroon sekä viikonloppu- ja arkipyhäkorvausta 90,50 eurosta 116,75 euroon. Kesäkaudelta maksettavan hälytysrahan korvaustasoa ei muuteta.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on hyväksynyt päätösesityksen pelastustoimien liikkeenluovutuksesta sairaanhoitopiirille ensi vuoden alusta.
Lapin aluehallintovirasto muistuttaa, että tautitilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan viime viikkojen suotuisasta kehityksestä huolimatta. Siksi on tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja hygieniaohjeita.
Lapin aluehallintovirasto määrää pakollisen terveystarkastuksen kaikille riskimaista Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkojen kautta Suomeen tuleville.
Viisi sote-kuntayhtymää ja sairaanhoitopiiriä esittää sote-uudistuksen uusiin lakeihin kaikille tuleville hyvinvointialueille mahdollisuutta saada halutessaan laaja ympärivuorokautisen päivystyksen sairaala.
Lapin aluehallintovirasto kieltää koronan takia Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kymmenen henkilöä.
Lapin aluehallintoviraston mukaan Lapin sairaanhoitopiirin alueella voidaan ensi maanantaista alkaen järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50:n henkilön yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia.
Lapin aluehallintovirasto määräsi tänään Kemin, Rovaniemen, Tornion, Inarin, Kittilän, Kolarin, Pellon, Sallan, Ylitornion ja Utsjoen kunnat järjestämään terveystarkastuksen kaikille, jotka tulevat maahan niiden alueella sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta.
Lapin aluehallintovirasto jatkaa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kokoontumisrajoitusta, joka kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä. Lisäksi Länsi-Pohjan alueelle tulee voimaan määräys turvaväleistä. Molemmat määräykset koskevat kaikkia Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntia. Kokoontumisrajoitus on voimassa 10.5.–23.5.2021.
Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 12.huhtikuuta – 11.toukokuuta välisenä aikana ja se koskee Lapin sairaanhoitopiirin aluetta eli Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.
Lapin aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.
Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila oli jututettavana Pookin iltapäivässä.
Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.
Projektisuunnittelija Marja Ylilehtoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.