Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun yliopistolle 1,1 miljoonaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kumppanuushankkeisiin

08.12.2020 11:45 - Jussi Häkkilä

Suomen Akatemia on myöntänyt Oulun yliopistolle yhteensä 1,1 miljoonaa euroa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kumppanuushankkeisiin.

Suomen Akatemia on myöntänyt Oulun yliopistolle yhteensä 1,1 miljoonaa euroa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kumppanuushankkeisiin.
Oulun yliopisto on mukana neljässä kaikkiaan yhdeksästä akatemiarahoituksen saaneesta tutkimuskonsortiosta. Rahoituksen sai materiaalien käytettävyyden osaamiskeskittymä PerforMat, jossa tarkastellaan mm. suurlujuusterästen käytettävyyttä ja vientipotentiaalia. HYDRO-RDI-Networkin päämääränä on parantaa ja soveltaa joki- ja valuma-aluemittauksia sekä kartoitus- ja mallinnuslähestymistapoja, joita on jo kehitetty edellisissä tieteellisissä tutkimushankkeissa yhdessä yrityspartnereiden kanssa. Kansallinen Älykampus TKI-verkosto on uusi 5G ja 6G -teknologioiden mahdollistama innovaatiomoottori.  

Suurimman yksittäisen rahoituksen, 490 000 euroa yliopisto sai monitieteiseen FUAVE konsortioon, jonka tavoitteena on perustaa uusi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokumppanuusverkosto tukemaan tulevaisuuden miehittämättömään ilmailuun ja sen sovelluksiin liittyvän suomalaisen tietopohjan ja liiketoiminnan kehittämistä.

Suomen Akatemian kumppanuusverkostojen nyt myöntämällä kymmenen miljoonan erityisrahoituksella tuetaan tutkimusperustaisia kumppanuusverkostoja, joissa korkeakoulut ja valtion tutkimuslaitokset verkostoituvat elinkeinoelämän kanssa korkeatasoisen tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden vahvistamiseksi. Useilla kumppanuusverkostoilla on kiinteä yhteys myös Suomen Akatemian lippulaivaohjelman osaamiskeskittymiin.

Lue myös: Oulun yliopistollinen sairaala tuottavuusvertailun ykkönen

Kilpailut

Uusimmat