Koneen Säätiö jakoi perjantaina yhteensä yli 44 miljoonaa euroa 350:lle hankkeelle.
Yli-intendentti Marko Mutasta Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tutkijatohtori Aki Hakosta Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston koordinoimassa Piippumuistoja-tutkimushankkeessa on tutkittu käytöstä poistettujen tehtaanpiippujen ja vanhojen teollisuuskiinteistöjen merkityksiä tieteen ja taiteen keinoin Oulussa, Kajaanissa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Lahdessa.
Yhteistyössä saksalaisten, norjalaisten ja ruotsalaisten tutkijoiden kanssa ensimmäisessä yhteishankkeessa seurataan avaruusilmaston muuttumista ja ilmakehän rakennetta Sodankylän geofysiikan observatoriosta käsin.
Ylisyviä ojituksia välttämällä voidaan vähentää ruosteista rautasakkaa vesistöistä, varsinkin jos niillä ei voida lisätä metsätaloudellista kannattavuutta.
Oulun yliopistossa kehitetään raskaan liikenteen sähköisiä akseliratkaisuja, jotka parantavat raskaiden ajoneuvojen ja työkoneiden suorituskykyä ja vähentävät energiankulutusta.
Suomen rokotetutkimuksen lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori Mika Rämet on Oulun yliopiston Vuoden Alumni 2023.
Oulun ja Tampereen yliopistojen sekä Karoliinisen Instituutin tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että ihmisen papilloomaviruksilla esiintyy tyyppikorvautuvuutta.
Oulun yliopiston kaivannaisalan tutkimusyksiköstä geofysiikan professori Elena Kozlovskayaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kiertotalouspäällikkö Antero Kiljusta Kiertokaaresta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu lahjoitusvaroin professuurit liiketoimintaetiikan ja rahoitustaloustieteen aloille.
Jussi Häkkilän haastateltavana Oulun yliopistosta kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnasta va. dekaani Sari Harmoinen.
Asia ilmenee Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tutkimuksesta, jossa tutkijat tarkastelivat terveyssuositukset täyttävän fyysisen aktiivisuuden yhteyttä kutsuntaikäisten miesten sosiaalisiin ja kielellisiin vaikeuksiin ja varusmiespalveluskelpoisuuteen.
Oulun yliopistosairaalan johtaja Miia Turpeista haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen Akatemian lippulaivaohjelma laajenee neljällä uudella tutkimuksen lippulaivalla.