Oulun yliopistossa kehitetyssä uudentyyppisessä murskausmenetelmässä malmeille ja materiaaleille annetaan aiempaa hitaamman puristuksen aikana aikaa reagoida ja murtua mineraalien luonnollisia rajoja pitkin.
Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituuttiin ja Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu mikroyrittäjyyden professuuri.
Oulun yliopisto on myöntänyt kunniatohtorin arvonimen pitkän uran Nokiassa tehneelle Veijo Kontakselle.
Oulun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan äidin raskaudenaikainen stressi ja ei-toivottu raskaus voivat lisätä ADHD-oireiden esiintymistä lapsella.
Promootiossa 243 viime vuosina väitellyttä nuorta tohtoria otetaan seremoniallisesti akateemisen yhteisön täysivaltaisiksi jäseniksi. Tohtoreille luovutetaan vihkimisen yhteydessä tohtorinhattu, miekka ja diplomi. Samalla vihitään yhteensä 17 kunniatohtoria, jotka tiedekunnat ovat valinneet.
Tohtoripromootiossa promovoidaan mm. kymmenen uutta kunniatohtoria. Yksi heistä on kirjailija Jari Tervo.
Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta on päättänyt irtisanoa Lassi Heinisen emeritussopimuksen perustuen ilmitulleisiin tietoihin hänen Venäjä-yhteistyöstään.
Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapin työelämän monimuotoisuutta ja edistää maahanmuuttaneiden yhdenvertaisuutta ja työllistymistä, jossa suomen kielen kehittymisen tukemisella on keskeinen rooli. Hankkeella vahvistetaan myös maahanmuuttaneiden työelämätaitoja ja tuetaan työelämään siirtymistä.
Professori Lari Lehtiötä Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston ylioppilaskunta on laatinut kaupunkipoliittisen ohjelman, joka keskittyy parantamaan opiskelijoiden elämää.
Oulun yliopiston tutkimuksen perusteella suomalaiset raskausdiabeteksen diagnostiset raja-arvot ovat käyttökelpoiset, eikä niitä ole syytä muuttaa.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty Suomen ensimmäinen tähystyksellinen vatsan alueen syöpäleikkaus ja HIPEK-hoito samalla kertaa.
Oulun yliopiston toiminnallisen neurokuvantamisen tutkimusryhmän uusimmassa tutkimuksessa havaittiin, että korkea painoindeksi voimistaa erityisesti hengitykseen liittyviä pulsaatioita aivoissa.
Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä. V
Lähes joka viides neurokehityksellisen häiriön omaava lapsi päätyy sijoitetuksi kodin ulkopuolelle ennen 18:n vuoden ikää, selviää Oulun yliopiston tutkimuksesta.
Oulun yliopisto on läpäissyt Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toteuttaman auditoinnin.