Oulun yliopiston tutkimus haastaa vallalla olevan käsityksen sepelvaltimotautiin liittyvien äkkikuolemien syistä.
Oulun yliopistolle on myönnetty yli 30 miljoonaa euroa rahoitusta EU:n merkittävimmästä tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta Horizon Europesta.
Uusien tutkimustulosten mukaan Oulun seudulla autojen jakohihnojen rikkoutumisen taustalla on tiestössä asfaltin runkoaineena käytettävän ferrokromikuonan eli OKTO-murskeen aiheuttama kuluminen.
Tutkimuksen vaikuttavuuden tukisäätiö tukee huippututkimuksen ja elinkeinoelämän yhteistyötä kahdeksassa hankkeessa noin 1,7:llä miljoonalla eurolla.
Oulun yliopiston ja Oulun yliopistollisen sairaalan tutkimuksen mukaan naisten polvinivelten koolla sekä raskauksien ja synnytysten lukumäärällä on selkeä yhteys.
Lapin ELY-keskus on myöntänyt tukea porotalouden, luontaiselinkeinojen ja koltta-alueen kehittämistoimintaa koskeville tutkimushankkeille.
Oulun yliopistossa tehdyn väitöstutkimuksen mukaan skitsofreniaa ja muita psykooseja sairastavat sijoittuvat selvästi keskimääräistä useammin työttömyyttä ja osa-aikatöitä sisältäville urapoluille.
Oulun kaupungin perusterveydenhuollon ja terveysteknologiayritys Heart2Save Oy:n viime vuoden aikana toteuttama pilottiprojekti osoittaa, että tekoälyn avulla voidaan säästää merkittävästi rytmihäiriöpotilaita tutkivien lääkärien työaikaa.
Apulaisprofessori Tero Luukkosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt rahoituksen Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen sekä Kajaanin yliopistokeskuksen BIOKAINUU-hankkeelle, jossa tavoitteena on tukea biotuotetehtaan investoinnin toteutumista ja metsäbiotalouden muuta teollista toimintaa tutkimus- ja kehitystoimenpiteillä sekä vahvistamalla alan osaamista.
Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on myöntänyt nelivuotisen rahoituksen neljälle Oulun yliopiston tutkimushankkeelle.
Luonnonvarakeskuksen Rantalaidun-tutkimuksen mukaan rantalaidunnus vähentää Perämeren rantalaidunten kasvillisuuden biomassaa, siihen sitoutuneiden ravinteiden sekä rantaniityn ravinteiden kokonaismäärää.
Logopedian tutkimusyksikön johtaja, dosentti, yliopiston lehtori Taina Välimaata haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopisto on saanut 1,1 miljoonaa euroa 3D-tulostettujen metallisten kappaleiden materiaaliominaisuuksien tutkimukseen osana kansallista DREAMS-hankekokonaisuutta.
Marja vieraili Toivon kuulossa jututtamassa audionomi Sari Toivasta. Hän kertoi mm. milloin kannattaa hakeutua kuulontutkimukseen.
Aiemmin tunnistamattomia ihosyöpiä tai niiden esiasteita löytyi joka neljänneltä 70 vuotta täyttäneeltä Oulun yliopiston uudessa tutkimuksessa.