Oulun yliopiston koordinoimassa Piippumuistoja-tutkimushankkeessa on tutkittu käytöstä poistettujen tehtaanpiippujen ja vanhojen teollisuuskiinteistöjen merkityksiä tieteen ja taiteen keinoin Oulussa, Kajaanissa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Lahdessa.
Ylisyviä ojituksia välttämällä voidaan vähentää ruosteista rautasakkaa vesistöistä, varsinkin jos niillä ei voida lisätä metsätaloudellista kannattavuutta.
Oulun yliopistossa kehitetään raskaan liikenteen sähköisiä akseliratkaisuja, jotka parantavat raskaiden ajoneuvojen ja työkoneiden suorituskykyä ja vähentävät energiankulutusta.
Oulun ja Tampereen yliopistojen sekä Karoliinisen Instituutin tutkimus osoittaa ensimmäistä kertaa, että ihmisen papilloomaviruksilla esiintyy tyyppikorvautuvuutta.
Oulun yliopiston kaivannaisalan tutkimusyksiköstä geofysiikan professori Elena Kozlovskayaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kiertotalouspäällikkö Antero Kiljusta Kiertokaaresta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen Akatemian lippulaivaohjelma laajenee neljällä uudella tutkimuksen lippulaivalla.
Oulun yliopistossa tehdyn väitöstutkimuksen mukaan vakavasti psyykkisesti sairastuneiden nuorten aikuisten itsenäinen asuminen lisääntyi psykiatrisen kuntoutuksen myötä.
Dosentti Ritva Heljasvaaraa Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen ympäristökeskuksen merentutkimusalus Arandan ja rannikkoseuranta-aluksen vuosittaisen loppukesän seurantamatkan tulosten mukaan Perämeren avomerialueen pohjanläheisen veden fosforipitoisuus on jatkanut kohoamistaan.
Oulun yliopistosta tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnasta dosentti Kari Liukkusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tulokset ilmenevät Taloustutkimus Oy:n tekemästä WACSI 2023 -asiakastyytyväisyyskyselystä, jossa Oulun lisäksi oli mukana 8 vesilaitosta mm. Kuopio, Pori ja Hämeenlinna.
Oulun Pateniemessä olevan yhteisötalo Honkapirtin kuntotutkimuksessa ja olosuhdekartoituksessa on löytynyt mikrobivaurioituneita puurakenteita rakennuksen kellarikerroksesta.
Oulun yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan sisäilman laadun ja muiden sisäilmatekijöiden asianmukainen hallinta kouluissa ja päiväkodeissa on tärkeää, koska niillä on todettu olevan merkittäviä vaikutuksia terveyteen ja suorituskykyyn.
Tuoreessa väitöstutkimuksessa tarkasteltiin Oulun yliopistollisessa sairaalassa syväaivostimulaatiolla hoidettujen Parkinson-potilaiden hoitotuloksia vuosien 2006 ja 2021 välisenä aikana.
Tutkija Ulla-Maija Luomaa Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.