Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Oulussa lisää koronatartuntoja ja altistumisia kouluissa -koko maassa 16 291 tartuntaa

02.11.2020 08:36 - Jussi Häkkilä

Oulun Laanilan yläasteella yksi koululuokka ja joitakin opettajia on määrätty karanteeniin koronatartunnan vuoksi.

Oulun Laanilan yläasteella yksi koululuokka ja joitakin opettajia on määrätty karanteeniin koronatartunnan vuoksi. Lauantaina ilmeni altistuminen myös Kastellin aikuislukiossa. Altistumisen vuoksi on asetettu karanteeniin 12 henkilöä.

Eiliseen iltapäivään mennessä Oulussa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin Oulussa yhteensä 73. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä koronan takia hoidossa kahdeksan henkilöä.

Oulussa koronan ilmaantuvuusluku on kasvussa ja noin kaksi kertaa suurempi kuin Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ilmaantuvuus yhteensä.

Oulun Limingantulliin entisiin Halpahallin tiloihin avataan tänään Oulun kaupungin uusin näytteenottopiste.

Nivalassa todettiin eilen yksi uusi koronavirustartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Tartunta on peräisin Kallion alueen ulkopuolelta. Yhteensä koko Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 92 koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu tähän mennessä 16 291 koronavirustartuntaa. Kuolleita on 358. Sairaalahoidossa on koronan takia 58 henkilöä, joista tehohoidossa kymmenen. Lapin sairaanhoitopiirin alueella tartuntoja on nyt yhteensä 178, Länsi-Pohjan alueella 198, Pohjois-Pohjanmaalla 432, ja Kainuussa 106.

Lue myös: Oulussa koronatartuntojen määrä jatkaa kasvua – maanantaina avataan uusi näyttöönottopiste Limingantulliin

Kilpailut

Uusimmat