Yksi loukkaantui vakavasti ja kolme lievästi eilen Nivalassa Kokkolantiellä hyötyjäteaseman kohdalla sattuneessa kolmen henkilöauton kolarissa.
Valtiovarainministeriön entinen pitkäaikainen valtiosihteeri Raimo Sailas on kuollut.
Poliisi on selvittänyt Nivalassa toissapäivänä tapahtuneen onnettomuuden, jossa kaahailu aiheutti nuoren naisen jalkaan sairaalahoitoa vaatineen vamman.
Nivalassa on tullut poliisille heinäkuun aikana lähes kaksikymmentä hälytystä, joissa keskustassa asuvat ihmiset valittavat mopojen/moottoripyörien ajamisesta. Ajoneuvojen on yleensä mainittu olevan kilvettömiä ja kovaäänisiä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentamiseksi valtatielle 28 rautatien ylikulkusillan ja Koivuahontien välille Nivalassa.
Palavista akuista levisi tilanteen alussa myrkyllistä savua ympäristöön. Savu ei kuitenkaan aiheuttanut välitöntä vaaraa ihmisille. Tilanteessa ei syntynyt henkilövahinkoja. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.
Eilen iltapäivällä Nivalassa tuli levisi maastoon n. hehtaarin alueelle. Aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi. Palon syttymissyy jäi tällä kertaa epäselväksi. Alavieskassa Sakkoperällä keskisuuressa maastopalossa ei puolestaan ollut leviämisvaaraa ja sammutus jatkui päivän aikana. Palon syttymissyyksi epäillään aikaisemmin paikalla tehtyjä peltotöitä, josta on syntynyt kipinä maastoon.
Jokilaaksojen pelastuslaitos sai tänään aamupäivällä lyhyen ajan sisään neljä maastopalohälytystä.
Nivalassa tunkeuduttiin luvatta perjantaina aamupäivällä moottoriajoneuvoja myyvän liikkeen sisätiloihin, josta anastettiin moottoriajoneuvojen virta-avaimia. Liikkeen pihalta anastettiin yksi auto, joka löytyi tapahtumasta muutaman tunnin kuluttua Nivalan keskustasta hylättynä.
Nivalassa Pääköntiellä nuotiosta levinnyt maastopalo työllisti pelastuslaitosta eilen iltapäivällä.
Kuvassa Radio Lakeuden alkuperäinen lähetysstudion miksauspöytä. Airi Hakalaa haastattelee Jussi Häkkilä
Nivalan kaupunki tarjoaa tästä päivästä alkaen apua ruokakaupassa, apteekissa ja kirjastossa asiointiin niille yli 70-vuotiaille, joilla ei ole mahdollisuutta saada apua muualta.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tähän mennessä Suomessa on todettu noin 400 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.
Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn tutkimusjohtaja Anna-Mari Simunaniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Maanantain ja tiistain välisenä yönä tunkeuduttiin Nivalassa Ruojantiellä teollisuushalliin, josta varastettiin mm. sähkötyökaluja useiden tuhansien arvosta.
Poliisi kaipaa havaintoja viime viikon maanantaina aamulla Nivalassa valtatie 28:n ja Pirttipuhdontien risteyksessä sattuneesta linja-auton ja avolavapakettiauton kolarista.