Nivalassa Välikyläntiellä paloi eilen illalla noin pari aaria maastoa.
Cinia Oy rakentaa valokuituverkon Haapaveden kaupungin alueelle ja osin Nivalan kaupungin puolelle.
Nivalassa rakennetaan uudet liikennevalot Asematien ja Valtatien 27 liittymään.
Nivalassa Malisjoen jäät patoutuivat eilen illalla Karjannevantiellä erään talon läheisyydessä siten, että joen vesi nousi jonkin verran.
Rasvamontussa periytyy tällä kertaa bensasuoni ja vauhtikallo Nivalan Peräahossa. Hosionahon Heikki on jalostanut vuosien aikana rallikalustoa ja muitakin koneita iskukuntoon ja huomaamattaan tarttunut saman kipinän myös jälkipolviin. Perheessä omat pojat ja tyttö harrastavat rallia ja vähintään muitakin koneita. Päriseviä löytyy aina kaksipyöräisestä nelipyöräisiin ja mopoista raskaaseen kalustoon saakka. Kilpa-autojen keulassa on usein Bemarin merkki ja onpa kokeeksi tulossa myös muoviauto Audi A1:stä. Perheenpäällä leipä irtoaa tunnelitöiden maansiirtoyrittäjänä ja kotitallistakin löytyy mm. entisöinnissä oleva vuoden 1956 Volvo kuormuri ja Mersun Unimoc maastokuorma-auto 1980-luvulta. Eikä ihme jos kamppeita on sika paljon, nimittäin vertashalli on perustettu vanhaan sikalaan!
Nykyistä tievalaistusta uusitaan ja valaistusta jatketaan nykyistä pitemmälle matkalle. Tieosuudelle rakennetaan myös neljä pysäkkiparia. Hankkeen tavoitteena on jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuuden parantaminen erityisesti koulureittien osalta sekä liikkumisedellytysten parantaminen Asemakylän ja kunnan keskustan välillä.
Ari Kettukankaan jututettavana uusien tilojen huomisesta avoimet ovet -tapahtumasta Nivalan kaupungin kulttuurituottaja Eija Kaarlela.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa mm. jokkisautojen parissa Nivalan Sarjankylällä. Tosin joka miehellä ei ole sellaisia koneita, mitä taas löytyy Mäenpään Matin kokoelmasta. Innokas moottoriharrastaja kunnosti ensimmäisen tulevan autonsa Volgwagen Kuplankin jo 14-vuotiaana. Tuon jälkeen talliin on kertynyt merkin useita ilmajäähdytteisiäkin malleja. Tallin erikoisuuksiin puolestaan kuuluu "pallokeulainen" Volgswagen Kleinbus auto-peräkärry-yhdistelmä 1960-luvulta. Huomiota herättää myös Volkkarin alustalle rakennettu "rantakirppu" avoauto ja puolustusvoimissa kasatulle painavalle kuljetushärvilälle taas ei keksi edes käyttötarkoitusta. Nuorena piti Matinkin vitsa vääntää konemaailmaan ja ihan selvästi samoilla jalanjäljillä on myös hänen 5-vuotias poikansa Miro!
Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi perjantaina tukea energiainvestointeihin noin 120 miljoonaa euroa.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella sattui lauantaina kuusi liikenneonnettomuutta, joista viisi oli tieltäsuistumisia.
Ari Kettukankaan jututettavana hotellin omistaja Tommi Löytynoja. Kuvassa myös hotellinjohtaja Jonna Sorvoja ja potretista puuttuu toinen omistajista Vesa Konttila.
Kuvassa olevan Ginin omistaja Laura Valtaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Nivalalainen kiinteistöassistentti Janika Palokangas OP Koti Pohjanmaasta on voittanut Isännöintiammattilainen 2022 -kilpailun.
Nivalalainen kiinteistöassistentti Janika Palokangas OP Koti Pohjanmaasta on valittu Isännöintiammattilainen 2022 -palkinnon finaaliin.
Pyhäjärven Callion toimitusjohtaja Henrik Kiviniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
ELY-keskus on myöntänyt tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaan alueelle avustuksia vesien- ja merenhoidon toteutusta tukeville sekä maa- ja metsätalouden kestävää vesienhallintaa edistäville hankkeille ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta yhteensä 427 000 euroa.