Rasvamonttu vierailee tällä kertaa mm. jokkisautojen parissa Nivalan Sarjankylällä. Tosin joka miehellä ei ole sellaisia koneita, mitä taas löytyy Mäenpään Matin kokoelmasta. Innokas moottoriharrastaja kunnosti ensimmäisen tulevan autonsa Volgwagen Kuplankin jo 14-vuotiaana. Tuon jälkeen talliin on kertynyt merkin useita ilmajäähdytteisiäkin malleja. Tallin erikoisuuksiin puolestaan kuuluu "pallokeulainen" Volgswagen Kleinbus auto-peräkärry-yhdistelmä 1960-luvulta. Huomiota herättää myös Volkkarin alustalle rakennettu "rantakirppu" avoauto ja puolustusvoimissa kasatulle painavalle kuljetushärvilälle taas ei keksi edes käyttötarkoitusta. Nuorena piti Matinkin vitsa vääntää konemaailmaan ja ihan selvästi samoilla jalanjäljillä on myös hänen 5-vuotias poikansa Miro!
Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi perjantaina tukea energiainvestointeihin noin 120 miljoonaa euroa.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella sattui lauantaina kuusi liikenneonnettomuutta, joista viisi oli tieltäsuistumisia.
Ari Kettukankaan jututettavana hotellin omistaja Tommi Löytynoja. Kuvassa myös hotellinjohtaja Jonna Sorvoja ja potretista puuttuu toinen omistajista Vesa Konttila.
Kuvassa olevan Ginin omistaja Laura Valtaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Nivalalainen kiinteistöassistentti Janika Palokangas OP Koti Pohjanmaasta on voittanut Isännöintiammattilainen 2022 -kilpailun.
Nivalalainen kiinteistöassistentti Janika Palokangas OP Koti Pohjanmaasta on valittu Isännöintiammattilainen 2022 -palkinnon finaaliin.
Pyhäjärven Callion toimitusjohtaja Henrik Kiviniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
ELY-keskus on myöntänyt tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaan alueelle avustuksia vesien- ja merenhoidon toteutusta tukeville sekä maa- ja metsätalouden kestävää vesienhallintaa edistäville hankkeille ympäristöministeriön vesiensuojelun tehostamisohjelmasta yhteensä 427 000 euroa.
Jokilaaksojen linja-autoliikenne lisääntyy kesäkuun kuudennesta päivästä alkaen, kun Nivalan ja Ylivieskan välillä ryhdytään liikennöimään työmatkaliikenteeseen sopivia vuoroja myös koulujen loma-aikoina.
Museovirasto jakoi eilen paikallismuseoille avustuksina 514 200 euroa.
Rasvamonttu kokeilee tällä kertaa kaikkia koneharrastelajeja Nivalassa. Niihin ovat hurahtaneet myös Revolt Racing Teamin kerholaiset Järvikylässä. Löytynojan Tommi on siirtänyt kotitilansa tallista joutilaaksi käyneet maatalous vermeet kartanolle ja rakentanut niiden tilalle monenlaisia harrastekoneita. Pääaineena tiimissä on ralliurheilu, mutta jokainen jäsen harrastaa monipuolisia koneita omissa kotihalleissa. Vierailupaikan ensimmäisenä pelinä jyrähtää käyntiin ärhäkkä ja äänellään toimittajan sisuskaluista smoothieta tekevä formula off-road auto. Vieressä taas komeilee vielä isompi ja traktoria muistuttava off-road trial vehje. Tähän viritys soppaan kun on lisätty vielä mekaanikko expertit Uusitalon Jussi ja Kaskisen Miikka, on rallikalustosta ja kiihdytysmoottoripyöristäkin alkanut löytymään huikeita kierroksia. Tutustutaanpa kerhon toimintaan ja mitä kaikkea yhteistyöllä on syntynyt!
Rasvamonttu vie käden lippaan tällä kertaa Nivalan Mehtäperällä. Pihlajamaan Timo on tehnyt kulttuuriteon, hankkimalla takaisin omalle kylälle presidentti Kyösti Kallion käytössä olleen Buick Special Eightin Italiasta. Päätyipä peli myös jälleen omaan sukuunkin, nimittäin Timon isoäiti oli kyseisen valtion päämiehen tytär. Auto pääsi hyvään kotiin ja on priima kunnossa. Löytyypä mestarin tallista muitakin silmäteriä ja autoalan opettajana myös entisöinti- ja korjaustyökalut pysyvät hänellä kädessä. Seuraavana kurkataan mitä härveleitä mestarilta löytyy säilytyshallin ja projektiverstaan puolelta!
Kaksi henkilöä loukkaantui tänään puoliltapäivin Nivalassa rekan ja henkilöauton yhteentörmäyksessä valtatiellä 27.
Tarkkaa tietoa vuodon määrästä ei ole, mutta arvio on viidenkymmenen ja sadan litran välillä. Veden virtaus padolla on nyt muutettu eri reitille, joten öljyä ei pitäisi enää vuotaa jokeen.
Rasvamontussa on tällä kertaa Ford Taunus valttia Nivalan Haapaperällä. Mäkikankaan Jarmon kotitallista löytyy täydellinen kokoelma Taunuksien P6-malleja 1960-luvulta. Valikoima sisältää valmiita museopelejä ja projekteja. Rajallinen hallitila on pitänyt keräilyn tarkkaan harkittuna ja valikoituna. Taunuksilla ajellaan Mäkikankaan suvussa jo toisessa polvessa ja Eero isä osti ja kunnosti huolella pihalta löytyvän 15M RS Coupen jo 70-luvun lopulla. Kyseiset menopelit ovat tänä päivänä haluttuja, mutta niiden löytäminen onkin jo lujassa. Seuraavaksi kurkataan minkälaisia aihioitakin on löytynyt maailmalta ja kuinka suuria kunnostustöitä nekin tulevat vaatimaan tulevaisuudessa!