Rasvamonttu putputtaa tällä kertaa Raahen Varviin. Jaakkolan Mikon periaate on se, että verstashommat tehdään uudessakin pirtissä kuten ennenvanhaan. Mutta miten olohuoneessa on voinut syntyä jopa 10 metriä leveä lentokone? Otetaanpa miekkosesta ja kokoelmasta muutenkin selvää.
Rasvamonttu kaasuttaa tällä kertaa Junnilanmäelle Raaheen. Leevi Häkli kerää Wolkswagen Transporttereita enemmän kuin itse haluaisi :) Se on aiheuttanut hallitilojen laajenemisen ja sopassa mausteena ovat vielä myös tuliset Porschet. Tutkitaanpa mitä kaikkea kokoelmasta löytyy.
Rasvamontun sävelet vie tällä kertaa Pulkkilaan. Rainevaaran Risto on kiinnostunut vanhoista koneista ja elektroniikasta. Hänellä on kotonaan jopa kaksi jukeboxia. Soittaako ne Pookistakin tuttua musiikkia? Tutustutaanpa aarteisiin!
Rasvamonttu kaasuttaa tällä kertaa Ylivieskaan. Sami Lund on armoton bemarien ystävä. Elikkä hurjapää stuntti - nimeltään "Luntti"! Mestari on tainnut ajaa autoilla kohta enemmän kahdella pyörällä kuin neljällä. Tutustutaanpa myös hänen BMW -kokoelmaan.
Rasvamonttu päräyttää tällä kertaa Kalajoelle. Isopahkalan Jussi ja Koivulan Toni ovat varsinaisia autotuunaajia. Herrojen töissä näkyy omaperäinen käsiala. Pikku-Fiattikaan ei katsojaansa purematta niele, nimittäin kuten yläkuvakin osoittaa, sillä on hampaat!
Rasvamonttu pörryytteli tällä kertaa Perätalon Martin (kesk.) verstaalle Haukiputaan Martiniemeen. Mara huoltaa kyläläisten koneita ja korjaamo toimii samalla myös eräänlaisena "asukastupana". Perheessä harrastetaan koneita jo kolmannessa polvessa. Kuvassa oikealla Martin poika Pete, sekä 7- ja 10-vuotiaat pojanpojat Kunto ja Sisu.
Rasvamonttu pörräytti tällä kertaa Muhokselle. Ojalan Erkillä (yläkuvassa toinen oik.) on semmoinen motto, että jos kokoelmiin ei löydy sillä hetkellä erikoista vempainta, niin sitten tekaistaan semmoinen! Patalan Jari (oik.) ja Steniuksen Timo ovat myös pahasti keräilykärpäsen puraisemia.
Rasvamonttu puksuttaa tällä kertaa Pohjois-Suomen Rautatieharrastajien talliin Oulun Nokelaan. Ohjelmassa hypätään myös kiskoille ja tutustutaan kerhon kalustoon. Taustalla lättähattu valmiina koeajolle.
Rasvamonttu maalla, merellä ja ilmassa. Ohjelma leijailee tällä kertaa Pyhäsalmen Ilmailukerholla. Kettukankaan Ari liftasi paikallisella lentokentällä ja Prättälän Martti (kesk.) laskeutui poimimaan miehen kyytiin. Samalla kun toimittajan pää laitettiin pyörälle, tutustuttiin myös kerhon kalustoon ja toimintaan.
Rasvamonttu päristelee tällä kertaa Kytökylällä Haapavedellä. Otetaanpa selvää mitä porukkaa on paikalliset Kopsan Äijät ja minkälaisia koneita löytyy Nikulan Kaukon (yläkuvassa oik.) terminaalista. Kuvassa myös Pisilän Lauri (vas.) ja Pentikäisen Mauno.
Rasvamonttu hortoilee tällä kertaa Mankilankylällä Siikalatvalla. Seppälän Timon pihalla näkyi komeita jenkkirautoja, joten piti topata ja käydä kurkkaamassa niitä tarkemmin. Yläkuvassa avomallinen Chevrolet Impala.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Oulu MC:n tiloissa Hiukkavaarassa. Kerho toimii tukikohtana myös kesäreissujen aikana ja tiloissa tuunataan ja huolletaan erikoisiakin pyöriä. Jututettavana puheenjohtaja Matti Träskelin (oik.) ja kunniajäsen Hannu Ruuska (vas.).
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Limingan Moottoripajalla Oulun Tupoksessa. Alueen nuoret ovat mm. kasanneet nolla budjetilla oman ralliauton. Jutetettavana yhdistyksen puheenjohtaja Miikka Kallioinen (joukon keskellä) ja rahastonhoitaja Kati Lehtonen. Mitä kaikkea hallilta löytyy, kurkataanpa!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Oulun Jäälissä. Taiteilija Kimmo Takarautio tekee kynäruiskutöitä mm. erilaisiin autoihin ja koneisiin. Tällä miehellä ei ole töistään mitään suunnitelmia eikä piirrustuksia, vaan kaikki syntyy mielikuvituksesta. Yläkuvan aiheessa ainakin Lappi, Kimi ja Minttu. Katsotaanpa miten rekan nupin maalaus tapahtuu!
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Erkki "Samovaari" Huttusen verstaalla Ylivieskassa. "Konekombinaatti" kerää ja entisöi harvinaisia traktoreita. Kokoelmiin kuuluu myös muuta pienempää tavaraa. Käydäänpä peremmälle!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Alavieskassa. Konekorjaamo Marjakangas on perheyritys, joka välittää jenkkiautoja, koneita ja varaosia Amerikasta. Isäntäparin omasta kokoelmasta löytyy myös valtava määrä erilaisia autoja. Kuvassa kaksi Buickia, vasemmalla tumman ruskea Limited vuosimallia 1958 ja oikealla musta Electra 1960.