Rasvamonttu pörryytteli tällä kertaa Perätalon Martin (kesk.) verstaalle Haukiputaan Martiniemeen. Mara huoltaa kyläläisten koneita ja korjaamo toimii samalla myös eräänlaisena "asukastupana". Perheessä harrastetaan koneita jo kolmannessa polvessa. Kuvassa oikealla Martin poika Pete, sekä 7- ja 10-vuotiaat pojanpojat Kunto ja Sisu.
Rasvamonttu pörräytti tällä kertaa Muhokselle. Ojalan Erkillä (yläkuvassa toinen oik.) on semmoinen motto, että jos kokoelmiin ei löydy sillä hetkellä erikoista vempainta, niin sitten tekaistaan semmoinen! Patalan Jari (oik.) ja Steniuksen Timo ovat myös pahasti keräilykärpäsen puraisemia.
Rasvamonttu puksuttaa tällä kertaa Pohjois-Suomen Rautatieharrastajien talliin Oulun Nokelaan. Ohjelmassa hypätään myös kiskoille ja tutustutaan kerhon kalustoon. Taustalla lättähattu valmiina koeajolle.
Rasvamonttu maalla, merellä ja ilmassa. Ohjelma leijailee tällä kertaa Pyhäsalmen Ilmailukerholla. Kettukankaan Ari liftasi paikallisella lentokentällä ja Prättälän Martti (kesk.) laskeutui poimimaan miehen kyytiin. Samalla kun toimittajan pää laitettiin pyörälle, tutustuttiin myös kerhon kalustoon ja toimintaan.
Rasvamonttu päristelee tällä kertaa Kytökylällä Haapavedellä. Otetaanpa selvää mitä porukkaa on paikalliset Kopsan Äijät ja minkälaisia koneita löytyy Nikulan Kaukon (yläkuvassa oik.) terminaalista. Kuvassa myös Pisilän Lauri (vas.) ja Pentikäisen Mauno.
Rasvamonttu hortoilee tällä kertaa Mankilankylällä Siikalatvalla. Seppälän Timon pihalla näkyi komeita jenkkirautoja, joten piti topata ja käydä kurkkaamassa niitä tarkemmin. Yläkuvassa avomallinen Chevrolet Impala.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Oulu MC:n tiloissa Hiukkavaarassa. Kerho toimii tukikohtana myös kesäreissujen aikana ja tiloissa tuunataan ja huolletaan erikoisiakin pyöriä. Jututettavana puheenjohtaja Matti Träskelin (oik.) ja kunniajäsen Hannu Ruuska (vas.).
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Limingan Moottoripajalla Oulun Tupoksessa. Alueen nuoret ovat mm. kasanneet nolla budjetilla oman ralliauton. Jutetettavana yhdistyksen puheenjohtaja Miikka Kallioinen (joukon keskellä) ja rahastonhoitaja Kati Lehtonen. Mitä kaikkea hallilta löytyy, kurkataanpa!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Oulun Jäälissä. Taiteilija Kimmo Takarautio tekee kynäruiskutöitä mm. erilaisiin autoihin ja koneisiin. Tällä miehellä ei ole töistään mitään suunnitelmia eikä piirrustuksia, vaan kaikki syntyy mielikuvituksesta. Yläkuvan aiheessa ainakin Lappi, Kimi ja Minttu. Katsotaanpa miten rekan nupin maalaus tapahtuu!
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Erkki "Samovaari" Huttusen verstaalla Ylivieskassa. "Konekombinaatti" kerää ja entisöi harvinaisia traktoreita. Kokoelmiin kuuluu myös muuta pienempää tavaraa. Käydäänpä peremmälle!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Alavieskassa. Konekorjaamo Marjakangas on perheyritys, joka välittää jenkkiautoja, koneita ja varaosia Amerikasta. Isäntäparin omasta kokoelmasta löytyy myös valtava määrä erilaisia autoja. Kuvassa kaksi Buickia, vasemmalla tumman ruskea Limited vuosimallia 1958 ja oikealla musta Electra 1960.
Rasvamonttu on palannut kesätauolta ja alkuun ampaistaan heti Alavieskaan. Jyrki Pokelan verstaalta ja pihapiiristä löytyy isoja ja pienempiäkin koneita. Kuvassa seppä itse ja harvinainen apumoottorikäynnisteinen Catepillar D4C vuosimallia -61.
Rasvamonttu maalla, merellä ja ilmassa! Tällä kertaa vieraillaan veneseppä Jari Harjun juttusilla Raahessa. Miehellä on hallussaan perinteinen venhon tekotaito ja onpa hän tehnyt tuttavankauppaa myös moottoreiden kanssa. Tutkitaanpa miten vene syntyy ja mitä löytyy konehuoneen puolelta.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Limingassa. Jouko Jussila on kerännyt pienoismalleja ja leluhärveleitä lapsuudestaan saakka. Häntä kiinnostaa erityisesti itäautot ja ennenkaikkea Ladat. Tallessa on jopa yläkuvassa näkyvä traktori ja peräkärry yli 40 vuoden takaa. Mitä muuta kokoelmasta löytyy, tutkitaanpa!
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Tyrnävällä. Lakeuden Traktoriurheilijat ovat järjestäneet pulling kisoja jo yli 30 vuoden ajan. Seuraavat SM-osakilpailut käynnistyvät heinäkuussa. Minkälaista kalustoa lajissa löytyy, siitä kertovat puheenjohtaja Heikki Patala (oik.) ja kisaaja Jukka Rytilä.
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Revonlahdella. Markus Kuotesahon pihassa kukkii monivuotiset :) Hehtaarin alueella on lähes sata autoa ja niitä ryydittää monipuolinen romukuorrutus. Käydäänpä kurkkaamassa mitä löytyy!