Rasvamontussa lyödään tällä kertaa pilkettä pyttyyn Oulun liepeillä Temmeksellä. Hongan Kalevi on tehnyt kultturiteon, entisöimällä aikanaan isänsä Väinö Hongan käytössä olleen Ford "hiipijä" häkäpönttöauton. Menopeli liikennöi mm. 40-luvulla Oulun ja Temmeksen välillä. Pirssi ehti nähdä käytöstä poistuneena myös huonoja päiviä, mutta 80-luvulta saakka se on kukoistanut mestarin kädenjäljen ansiosta.
Rasvamonttu jyrähtää tällä kertaa Ollalan kylällä Haapavedellä. Onneksi Aholan Pekka asuu taajaman ulkopuolella, sillä muuten hänen kilpa-ajokkien kaasuttelu herättäisi varmasti koko kaupungin. Sen verran kovasti ääntä lähtee hirnahtelevista Mustangeista ja vieressä räyhähtelevästä naapurin Dodgesta. Tutustutaanpa näihin menopeleihin, Pekan autohistoriaan ja kaveriporukkaan, jota yhdistää kiinnostus räväköihin autoihin.
Rasvamonttu seuraa tällä kertaa johtotähteä Ylivieskan Savelankylään. Huovarin Jani on ehdoton mersumies ja myös autokeräilyn ohessa bussi- ja taksiyrittäjä. Kolmisakarainen merkki on siis hyvä löytymään henkilö- ja linja-autojenkin keulasta. Otetaanpa selvää kokoelman harvinaisuuksista ja mestarin valintakriteereistä.
Rasvamonttu kurvaa tällä kertaa varikolle Oulaisissa. Matkanivan konepajalla kohtaavat kyläläiset ja erilaiset kilpa-ajokit. Siltalan Kimmo on pajan yrittäjä ja häneltä taittuu myös erilaiset autohommat. Mikäli yläkuvassa näkyvään Fiat 600:sesta viritettyyn rata-autoon tulee ongelmia, kyseisen apuun turvautuu luottavaisesti myös kuljettaja Saastamoisen Jarkko. Kurkataanpa hallin toimintaan ja virityksiin.
Rasvamontun kohtaamisajot järjestetään tällä kertaa Raahen Palonkylässä. Hyvärin Tonin auto- ja konekorjaamolla riittää vilskettä, kun iltaisin siellä kokoontuu myös alueen äijäkerho huoltamaan erilaisia menopelejä. Kenturalle oli ajettu ohjelmankin vierailua varten melkoinen kattaus päriseviä. Seuraavaksi silmätään myös hallin meneillään olevat projektit. Yläkuvassa käsittelyssä Fiat 600.
Rasvamontussa tirisee tällä kertaa Raahen Romuperällä. Liimataisen Matti on suurten kuvioiden ja keksintöjen mies. Ideoita pursuaa enemmän kuin kaksi kättä ehtii tehdä. Siksipä uusin keksintö, eli pyörien päällä liikkuva grilli-esiintymislava kompleksi piti teetättää ammattilaisella Ruukissa. Tutustutaanpa laitokseen ja myös Matin muihin neronleimauksiin.
Rasvamonttu soi tällä kertaa ja isosti Revonlahdella Siikajoella. Kiviniityn Reijon kiinnostus isoihin koneisiin on siirtynyt jälkipolville. Onhan mestari itsekkin kuorma-autoilijan poika. Yläkuvassa myös tytön poika Otso, joka opiskelee tällä hetkellä metallialaa. Koneiden kasauksen lisäksi näiden seppien käsissä taipuu myös teräs monelle mutkalle. Seuraavaksi kurkataan meneillä olevat projektit ja luodaan lopuksi silmäys suvun historiaan raskaankaluston parissa.
Rasvamonttu seikkailee kertaa kotikentällä Raahessa. Tokolan Ari harrastaa työn ohessa myös vapaa-ajallaan käyttöautojen ja vaikka harvinaisempienkin monopelien kunnostamista. Esimerkiksi korroosiokorjaukset hoituvat aina tarkasti ja pintaa syvemmältä. Ja koska mestari tekee päivätyötä myös perustamallaan kierrätyspiste Rannikon SERO-yhdistyksellä, pitää hän silmänsä auki myös laadukkaiden ja erikoisempien pientavaroidenkin kohdalla. Kuvien lopussa myös kierrätysmyymälän irtaimistoa.
Rasvamonttu kurvaa tällä kertaa Siikajoelle. Paikallisella Lännentien autopurkaamolla touhuaa innokas kolmen kopla, joka on kehittänyt Volvo 940 henkilöautosta ensimmäisen oman drifting auton. Lajia ja autoa on jo testattu, mutta menopelin virittämisessä nälkä on kasvanut syödessä. Katsotaanpa miten projekti etenee, miltä ajo on näyttänyt tähän mennessä ja mitä muitakin projekteja on mahtunut matkan varrelle. Jutun lopussa esittäytyy myös naapurin isännän erikoinen Valmetin ja Valtran moderniretro fuusio.
Rasvamonttu pärähtää takaisin kesätauolta! Tällä kertaa suunnataan Pattijoelle, josta löytyy innokas Nuffield -traktorien kerääjä Timosen Kari. Mies tuntee kyseisen merkin kuin omat taskunsa ja myös konstit, joilla pellin alle saadaan lisää vääntöä. Samalla kurkataan hänen monipuolinen nuffikokoelma ja muut meneillään olevat koneprojektit.
Rasvamonttu hifistelee tällä kertaa Kempeleessä. Paikallisessa autotallissa valmistuu hiljalleen Vanhat bensalenkkarit -tiimin fixaama Toyota Corolla. Tähtäimessä on valtakunnalliset Gumball 500€ ajot. Maailman tilanne siirsi tapahtuman ajankohdan toukokuulta elokuulle. Autosta on tarkoitus tehdä näyttävä ja sen pitäisi myös kestää matkalla neljän raavaan miehen massa. Keitä ovat nämä neljä kaverusta ja miten projekti etenee, tutkitaanpa!
Rasvamontun erikoiskoe suuntautuu tällä Oulun Hiukkavaaraan. Roihan Hannu on rallimies, Cortinamies ja lupsakka mies! Sen vaistoaa puolin ja toisin myös mestarin kaveripiiri, joka koostuu pitkänlinjan oululaisista veteraanikilpa-ajajista. Tämä juttu toimiikin samalla Hannun autojen ja muidenkin paikallisten lajin harrastajien historiikkina. Samalla tutustutaan myös tallissa käynnissä olevaan Cortina projektiin.
Rasvamonttu kaivaa tällä kertaa kolikoita taskusta Haukiputaalla. Parkkisenniemen Jamppa lätkii omaa pajatsoa Kiviniemessä. Eikä se ole kaikki pajatsossa mikä kiiltää, herra nimittäin entisöi myös omia hienoja rättisitikoita. Kokoelmista löytyy toki muutakin mm. upea "elvis" henkinen jukeboxi. Tutkitaanpa!
Rasvamonttu näpyttelee tällä kertaa Raahen Saloisissa. Kettukankaan Mikolla on hieno vanhojen tietokoneiden, pelikonsolien ja laskimien kokoelma. Laitteita on kertynyt vuosien aikana jopa kokonaisen Saloisten tietokonemuseollisen verran. Aarteisiin tutustutaan Ketunperällä ja varsinaisella pääkallopaikalla Arkkukarissa. Käynnistämme nyt Rasvamonttu -ohjelman, enter!
Rasvamonttu kääntyy tällä kertaa käsijarrukäännöksellä Himangalle. Ojatalon Toni ja Pahkalan Joni virittelevät alueella omia drifting kilpa-autoja. Niillä ajaminen tietää hienoja sivuluisuja, kumen polttoa ja valtavia tehoja. Autojen huoltokaan ei ole ongelma, sillä Toni pyörittää kasitien reunassa omaa huolto- ja hitsauspalvelua. Seuraavaksi tutustutaan driftingiin, koneiden virittelyyn ja vauhdin hurmaan!
Rasvamonttu kääntää ratin tällä kertaa Kälviälle. Kasitien reunaan topatessa sieltä löytyy Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo. Paikan on perustanut Toivosen Matti, joka on myös intohimoinen koneiden keräilijä. Erilaisia vempeleitä kertyi ajan saatossa valtavasti ja kotipihan tuntumaan syntyi lopulta myös erillinen ja Suomen ensimmäinen hajottamomuseo. Elikkä valtavan kokoelman pariin, wroooom!