Rasvamonttu hortoilee tällä kertaa Mankilankylällä Siikalatvalla. Seppälän Timon pihalla näkyi komeita jenkkirautoja, joten piti topata ja käydä kurkkaamassa niitä tarkemmin. Yläkuvassa avomallinen Chevrolet Impala.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Oulu MC:n tiloissa Hiukkavaarassa. Kerho toimii tukikohtana myös kesäreissujen aikana ja tiloissa tuunataan ja huolletaan erikoisiakin pyöriä. Jututettavana puheenjohtaja Matti Träskelin (oik.) ja kunniajäsen Hannu Ruuska (vas.).
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Limingan Moottoripajalla Oulun Tupoksessa. Alueen nuoret ovat mm. kasanneet nolla budjetilla oman ralliauton. Jutetettavana yhdistyksen puheenjohtaja Miikka Kallioinen (joukon keskellä) ja rahastonhoitaja Kati Lehtonen. Mitä kaikkea hallilta löytyy, kurkataanpa!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Oulun Jäälissä. Taiteilija Kimmo Takarautio tekee kynäruiskutöitä mm. erilaisiin autoihin ja koneisiin. Tällä miehellä ei ole töistään mitään suunnitelmia eikä piirrustuksia, vaan kaikki syntyy mielikuvituksesta. Yläkuvan aiheessa ainakin Lappi, Kimi ja Minttu. Katsotaanpa miten rekan nupin maalaus tapahtuu!
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Erkki "Samovaari" Huttusen verstaalla Ylivieskassa. "Konekombinaatti" kerää ja entisöi harvinaisia traktoreita. Kokoelmiin kuuluu myös muuta pienempää tavaraa. Käydäänpä peremmälle!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Alavieskassa. Konekorjaamo Marjakangas on perheyritys, joka välittää jenkkiautoja, koneita ja varaosia Amerikasta. Isäntäparin omasta kokoelmasta löytyy myös valtava määrä erilaisia autoja. Kuvassa kaksi Buickia, vasemmalla tumman ruskea Limited vuosimallia 1958 ja oikealla musta Electra 1960.
Rasvamonttu on palannut kesätauolta ja alkuun ampaistaan heti Alavieskaan. Jyrki Pokelan verstaalta ja pihapiiristä löytyy isoja ja pienempiäkin koneita. Kuvassa seppä itse ja harvinainen apumoottorikäynnisteinen Catepillar D4C vuosimallia -61.
Rasvamonttu maalla, merellä ja ilmassa! Tällä kertaa vieraillaan veneseppä Jari Harjun juttusilla Raahessa. Miehellä on hallussaan perinteinen venhon tekotaito ja onpa hän tehnyt tuttavankauppaa myös moottoreiden kanssa. Tutkitaanpa miten vene syntyy ja mitä löytyy konehuoneen puolelta.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Limingassa. Jouko Jussila on kerännyt pienoismalleja ja leluhärveleitä lapsuudestaan saakka. Häntä kiinnostaa erityisesti itäautot ja ennenkaikkea Ladat. Tallessa on jopa yläkuvassa näkyvä traktori ja peräkärry yli 40 vuoden takaa. Mitä muuta kokoelmasta löytyy, tutkitaanpa!
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Tyrnävällä. Lakeuden Traktoriurheilijat ovat järjestäneet pulling kisoja jo yli 30 vuoden ajan. Seuraavat SM-osakilpailut käynnistyvät heinäkuussa. Minkälaista kalustoa lajissa löytyy, siitä kertovat puheenjohtaja Heikki Patala (oik.) ja kisaaja Jukka Rytilä.
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Revonlahdella. Markus Kuotesahon pihassa kukkii monivuotiset :) Hehtaarin alueella on lähes sata autoa ja niitä ryydittää monipuolinen romukuorrutus. Käydäänpä kurkkaamassa mitä löytyy!
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Oulun Automuseossa Kiviniemessä. Museon toimintaa pitää yllä Oulun Seudun Mobilistit. Tutustuimme myös Kempeleessä sijaitsevaan varasto- ja restaurointihalliin. Kerhon vappuajotkin lähestyvät!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Oulaisissa. Toimittajan korviin on useasti kantautunut huhuja Oulaisissa aikanaan liikkuneesta kaksikeulaisesta Saabista. Siitähän piti lähteä ottamaan selvää ja jäljet vei Matikaisen Martin luo Lomaparatiisiin. Auto tosin on jo siirtynyt uusiokäyttöön ja siitä ei ole tallessa montaa valokuvaa, mutta alueelta löytyy mahtava määrä muitakin erikoisia härveleitä. (Yläkuva Saabista: Martti Matikainen).
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Alavieskassa. Takkusen Raimolla ei lopu koneet eikä harvinaiset aarteet kesken. Yläkuvassa "Aku Ankan" auto, saksalainen Lloyd Alexander 40-luvun lopulta. Tässä tapauksessa vesi ei ole hyvää veneen alla :)
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Kokkolan Yläpuolella Alaviirteessä. Sami Huhtala on metsä- ja hakeyrittäjä joka omistaa maailman ainoan Sisu kuorma-autoon asennetun hakkuriyhdistelmän. Koneen ennätys hakkeen teossa on 52 kuutiota kahdessatoista minuutissa. Eli varsinainen cooperintesti!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Raahessa. Miten kävi vanhanajan kunnon Ladalle 2000-luvun rekisteröintikatsastuksessa. Teemu Ollankedon (keskellä) tiimi palvelee osaavasti ja leppoisasti Saloisten Katsastuksessa.