Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Oulaisissa. Toimittajan korviin on useasti kantautunut huhuja Oulaisissa aikanaan liikkuneesta kaksikeulaisesta Saabista. Siitähän piti lähteä ottamaan selvää ja jäljet vei Matikaisen Martin luo Lomaparatiisiin. Auto tosin on jo siirtynyt uusiokäyttöön ja siitä ei ole tallessa montaa valokuvaa, mutta alueelta löytyy mahtava määrä muitakin erikoisia härveleitä. (Yläkuva Saabista: Martti Matikainen).
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Alavieskassa. Takkusen Raimolla ei lopu koneet eikä harvinaiset aarteet kesken. Yläkuvassa "Aku Ankan" auto, saksalainen Lloyd Alexander 40-luvun lopulta. Tässä tapauksessa vesi ei ole hyvää veneen alla :)
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Kokkolan Yläpuolella Alaviirteessä. Sami Huhtala on metsä- ja hakeyrittäjä joka omistaa maailman ainoan Sisu kuorma-autoon asennetun hakkuriyhdistelmän. Koneen ennätys hakkeen teossa on 52 kuutiota kahdessatoista minuutissa. Eli varsinainen cooperintesti!
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Raahessa. Miten kävi vanhanajan kunnon Ladalle 2000-luvun rekisteröintikatsastuksessa. Teemu Ollankedon (keskellä) tiimi palvelee osaavasti ja leppoisasti Saloisten Katsastuksessa.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Oulaisissa. Vesa "atomi" Raution koti on oikea pelle pelottoman paja. Miehen käsissä on syntynyt monenlaisia aparaatteja mm. kolme höyrykonetta.
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Nivalan Sarjankylällä. Korvenperältä löytyy Hannu Pirneksen omistama koneiden aarreaitta. Kuvassa Lokomo Teräsmies jt 12 vuosimallia 1952. Kone toimii tarvittaessa nosturina tai kaivurina.
Hopsasaa nyt ollaan Kopsasaa! Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Kopsan Mopo-poikien tarakalla Raahessa. Kaikkien päristelijöiden paikalle ilmestymistä ei kuulemma voi aina taata, mutta nyt runsas miesvahvuus olisi riittänyt vaikka yhtiökokoukseen.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Raahen Moottorikerholla. Kerhon toiminta on aktiivista myös talvella. Hienoissa tiloissa esimerkiksi vietetään yhteistä aikaa ja korjataan pyöriä. Kuvassa ylhäällä Suzuki 1400 Intruder 80-luvulta.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Ala-temmeksellä. Lakeuden Urheiluautoilijat järjestävät vauhdikkaita kisoja sprinttirännissä ja jääradalla Vehkamaalla. Kuvassa yksi lajin harrastajista Vesa-Pekka Palokangas ja 330 hevosvoimainen 4-veto Subaru.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Vihannissa. Paavo Mikkosen (oik.) verstaalta löytyy valtava määrä moottorisahoja. Valikoimaan sisältyy myös harvinaisiakin "harventajia". Sauli Niiranen harrastaa myös alaa, eli kerää, korjaa ja myy sahoja.
Rasvamonttu seikkailee Siikajoella. Zetoristien puheenjohtaja Matti Laurila ja kerhon toinen perustaja Tauno Rouhiainen entisöivät Zetoreita omissa halleissaan Siikajoella. Kokoelman yksilöt on tarkkaan harkittu ja metsästetty. Kuvassa herrojen takana Matin Zetori 25K vuosimallia 1954.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa 40 vuotta täyttävän American Car Club Oulun halleilla Ruskossa. Ari Kettukankaan jututettavana puheenjohtaja Heidi Romppainen ja kerhon muita jäseniä.
Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Pyhäjoella. Pyhäjoki MC rekisteröitiin yhdistykseksi, jotta nuorten moottoripajan toiminta saatiin virallisesti rullaamaan. Myös paikalliset yritykset ovat tukeneet hanketta avustuksilla. Paja edistää kättentaitoja, estää nuorten syrjäytymistä ja toimii yhteisenä kokoontumispaikkana. Priimusmoottorina touhussa toimii Antero Suni (toinen vas.).