Uusimmat

Euroopan komissio ja kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra ovat palkinneet Suomen kansallismuseon ja Saamelaismuseo Siidan Euroopan kulttuuriperintöpalkinnolla viime vuonna tehdystä kulttuuriperinnön palauttamisesta.
Poliisi tutkii Torniossa tiistaina ilmitullutta epäiltyä henkirikosta.
Pelastuslaitoksen pintapelastajat pelastivat kylmettyneen uimarin viime yönä Tornionjoella.
Torstaina käynnistyvä 33. Haapavesi Folk Music Festival on merkittävin kansan-ja maailmanmusiikin tapahtuma Pohjois-Suomessa ja samalla yksimonipuolisimmista kotimaisista musiikkitapahtumista. Folkkien Taiteellinen johtaja Teija Niku oli tiistaina aamulla Paavo Törmin haastateltavana Pookin aamussa.
Noin kymmenen hehtaaria metsää ja maastoa paloi eilen Kemijärvellä Ala-Katiskojärven pohjoispuolella.
Poliisilla oli juhannuksena satoja tehtäviä Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Keski-Pohjanmaalla.
Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan rakennustyömaalla tapahtui lauantaina aamupäivällä kuolemaan johtanut tapaturma soodakattilan asennustyömaalla.
Veljekset olivat lähteneet ajelemaan metsäautoteille
Muoti- ja tekstiiliteknologiayritys Infinited Fibre Company suunnittelee rakentavansa kaupallisen mittakaavan uusiutuvia tekstiilikuituja valmistavan tehtaan Stora Enson suljetun Veitsiluodon paperitehtaan tontille Kemiin. Noin 400 miljoonan euron investoinnin odotetaan luovan alueelle noin 270 työpaikkaa. Suunnitellun tehtaan vuotuisen kuiduntuotantokapasiteetin arvioidaan olevan noin 30 000 tonnia, mikä vastaa noin 100 miljoonan T-paidan kuitua. Kemin etuna tehtaan sijoittumiselle on mm. satama, koska yhtiön tuottaman tekstiilikuidun markkinat ovat ulkomailla.
Tuttu lääkäri jokaiselle on tavoitteena Oulun yliopistossa ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä käynnistyneessä valtakunnallisessa selvitystyössä jossa selvitetään omalääkärimallin toimivuutta. Sosiaali- ja terveysministeriön tilaaman selvityksen tavoitteena on arvioida ja kuvata, miten omalääkärimalli olisi mahdollista toteuttaa yhdessä kiristyvän perustason hoitotakuun kanssa
Kiertokaari Oy aloittaa kasvualustatuotannon koetoimintana heinäkuun alussa. Kasvualustatuotteet ovat käytännössä viherrakentamisessa käytettävää ravinteikasta multaa, jota jalostetaan Ruskon jätekeskukseen tuodusta haravointijätteestä
Nivavaaran alueella on useana päivänä tehty vahingontekoja, joiden kohteena ovat olleet työmaa-ajoneuvot.