Uusimmat

Valtioneuvosto myönsi tänään harkinnanvaraiset valtionosuuden korotukset tälle vuodelle.
Rasvamonttu kaasuttaa tällä kertaa Ylivieskaan. Sami Lund on armoton bemarien ystävä. Elikkä hurjapää stuntti - nimeltään "Luntti"! Mestari on tainnut ajaa autoilla kohta enemmän kahdella pyörällä kuin neljällä. Tutustutaanpa myös hänen BMW -kokoelmaan.
Torniolainen Mirja Rajala on Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n Pohjois-Suomen alueen vuoden vapaaehtoinen.
Tuupa Records perustettiin aikoinaan tarpeeseen saada levytettyä saamenkielistä musiikkia. Siitä Tuupa on laajentunut tapahtumien tuottajaksi, jonka käden jälki näkyy monessa tapahtumassa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassakin. Tuupa Recordsin Jussi Isokoski vieraili Radio Pookin aamussa Paavo Törmin vieraana keskiviikkona.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kunnille 1,3 miljoonaa euroa kulttuurin kehittämistehtäviin ja kokeiluihin.
Raahessa viime keväästä saakka käytössä ollut Nuorten Liikuntapassi on otettu hyvin vastaan. Kokeilua on tarkoitus myös laajentaa entistä nuorempien käyttöön. Radio Pookin aamussa Paavo Törmin luona vierailleet Henna Leskinen ja Mari Ryönänkoski Raahen nuorisotoimesta pitävät kokemuksia positiivisina. Tulossa on myös liikuntapassin mobiilisovellus.
Kemin uimahallin kuntoallashallin katon remontti siirtyy ensi tiistaina opetusaltaan yläpuolisiin rakenteisiin.
Ari Stenius ja Tuomas Virtanen puhuvat myös mäkihypystä.
Sata 5-17-vuotiasta lasta eri puolilta Suomea valtaa valtioneuvoston. Oulusta tapahtumaan osallistuu Pateniemenkoulun 6B-luokka ja opettaja Susanna Wåghals-Päätalo. Tapahtuma on osa Lapsenoikeuksien sopimuksen 30-vuotisjuhlavuotta. Lapset työskentelevät yhdessä viidentoista ministerin ja neljänkymmenen virkamiehen kanssa valtioneuvoston linnassa ja pitävät Lasten istunnon, jossa laaditaan Lasten tahto -julistus valtioneuvostolle. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimessa ja netissä järjestetään tänään maratonpäivystys. Yhteydenottoihin vastataan puhelimessa ja chatissa kello 12–21.
Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmassa palvelutarpeen kasvuun pyritään vaikuttamaan kolmen kärkihankkeen avulla. Kärkihankkeet pohjautuvat alueellisiin ja valtakunnallisiin ilmiöihin, joita ovat mm. lasten ja nuorten pahoinvointi, ikäihmisten määrän kasvu suhteessa muuhun väestöön sekä sosiaalipalveluiden kasvava tarve.
Kymmenien eri maiden valosuunnittelijoita, taiteilijoita tai valaistusalan yritysten edustajina on kutsuttu Oulun kaupungin ja Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkihankeen vieraaksi keskiviikosta lauantaihin, 20.-23. marraskuuta 2019.
Rovaniemelle on valmistunut eduskunnan myöntämän erillismäärärahan turvin uusi silta Könkäänsaaren ja Kielosaaren väliin.