Uusimmat

Valtakunnallisen leväkatsauksen mukaan sinileviä merialueilla on tällä viikolla havaittu runsaasti ja järvissä tavallista vähemmän.
Lapin poliisilaitos on selvittänyt laajan omaisuusrikoskokonaisuuden, jossa nimikkeinä ovat mm. ryöstön yritys, varkaus, varkauden yritys, kotirauhan rikkominen ja moottoriajoneuvon käyttövarkauden yritys.
Viimeksi kuluneen viikon ajalta on Meri-Lapin alueella tullut taas ilmi useampia tapauksia, joissa poliisiksi esittäytyvä mies soittelee vanhemmille ihmisille ja väittää heidän tilillään tapahtuneen laittomuuksia.
Outokummun liikevaihto oli tammi-kesäkuussa runsaat 3,4 miljardia euroa ja voittoa kertyi 291 miljoonaa.
Rakennukset ovat hävinneet paikalta 3 vuoden aikana. Ne ovat kooltaan noin 25 neliön kokoisia.
Myönnetty lupamäärä nousi 40 % edellisvuoden 6676 pyyntiluvasta.
Kalataloudellisesta kunnostamisesta hyötyvät taimen- sekä harjuskantojen luontaisen lisääntymisen ja poikastuotannon edellytykset.
Hankkeen tarkoituksena on kehittää seurantyötä, parantaa naalin selviytymistä lisäruokinnan ja ketunmetsästyksen avulla sekä tiivistää pohjoismaista yhteistyötä naalin suojelussa.
Kemin LumiRavintola on voittanut kansainvälisen World Luxury Restaurant Awardsin myöntämän Luxury Unique Experience -palkinnon maanosa-sarjan ainutlaatuisen eurooppalaisen luksuselämyksen tarjoajana.
Lapissa oli viime kuun lopussa työttömiä työnhakijoita 12 645, 2 000 vähemmän kuin vuosi sitten.
Kemissä sunnuntaina tapahtuneeseen törkeään ryöstöön epäilty otettiin eilen iltapäivällä kiinni poliisin toimesta.
Ranuan eläinpuiston jääkarhut saavat kesälahjan Rukan hiihtokeskukselta, kun Kuusamosta tuodaan jääkarhuille joitain kymmeniä kuutioita lunta.