Uusimmat

Koronavirustilanteen vuoksi Rovaniemen ja Kemijärven yöjunaliikenne jää tauolle huomisesta maanantaista alkaen. Muutoksen taustalla on junien merkittävästi laskeneet matkustajamäärät ja hallituksen linjaus vapaa-ajan matkustuksen välttämiseksi. Samalla VR haluaa vastuullisena toimijana tehdä parhaansa omalta osaltaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka yöjunaan, hän voi peruuttaa sen veloituksetta.
THL on päivittänyt karttasovellusta, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Sovellus löytyy osoitteesta thl.fi/koronakartta.
Lapin ammattkorkeakoulun valmistuvat sairaan- ja terveydenhoitajilla työllistyminen on lähes varmaa.
Tähän päivään mennessä ELY-keskuksille on saapunut yhteensä 5570 rahoitushakemusta koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan takia.
Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa koronakriisin vuoksi lomautetuille ja työttömäksi joutuneille mahdollisuuden opiskella avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ilmaiseksi loppuvuoden ajan.
Stora Enso ilmoitti eilen aloittavansa yt-neuvottelut lomautuksista Oulun ja Kemin tehtaillaan koronavirusepidemian takia.
Metsähallitus maksaa jälleen sadan euron löytöpalkkion sille ilmoitetuista maakotkan tai Pohjois-Suomesta löydetyistä merikotkan pesistä, jotka eivät ole ennestään Metsähallituksen tiedossa.
Opetushallituksen mukaan ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään yhteishaussa 151 700 hakijaa, 11 200 enemmän kuin viime vuonna.
Lapin Arvokiinteistöillä on toimipisteet Keminmaassa, Levillä, Rovaniemellä ja Oulussa. Välittäjiä on kaikkiaan vajaa pari kymmentä.
Tornionjoen suualueella Hellälässä aloitetaan jäänsahaus ensi viikolla.
Koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvien määrä vaihtelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan merkittävästi alueittain.
Lapin ELY-keskus aloittaa kevyen liikenteen väylän rakentamisen Rovaniemellä maantiellä 934 välillä Vitikanpää-Ketavaara.