Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 24.11. pidetyssä kokouksessaan, että epidemia on siirtynyt alueella kiihtymisvaiheeseen. Ryhmä antoi uusia suosituksia koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet suositukset tulevat voimaan torstaina 26.11. ja ovat voimassa 18.12.2020 asti.
Epidemiatilanne on Oulussa rauhallinen ja se on rauhoittunut myös edelliseen viikkoon nähden.
Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä muistuttaa ettei oireettomana pidä hakeutua testiin.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään arvioimaan alueen koronaepidemiatilannetta. Ryhmä linjasi, että Oulun alueelle annettujen suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka.
Oulussa koronatartuntojen voimakas kasvu hidastui selvästi viime viikon aikana. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on koronakartan mukaan tänään 36,0.
Oulussa koronatartuntojen määrä on loppuviikkoa kohden hieman kasvanut.
Tänään torstaina Oulussa on iltapäivään mennessä todettu yksi uusi koronavirustartunta. Viikolla 45 uusia tartuntoja on todettu Oulussa tähän mennessä siis yhteensä 16 kappaletta.
Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilisessä kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaalla ei ole tällä hetkellä tarvetta uusille koronasuosituksille. Aikaisemmat suositukset ovat edelleen voimassa ja niitä on tärkeää noudattaa myös talvikauden juhlia suunnitellessa.
Oulun syyslomaviikolla 43 alkanut koronaepidemian kiihtyminen jatkui myös viikon 44 aikana. Loppuviikon aikana uusien tartuntojen määrä kuitenkin väheni ja maanantai-iltapäivään mennessä ei uusia tartuntoja raportoitu ollenkaan.
Oulun koronaepidemian kiihtyminen on jatkunut kuluvalla viikolla. Jotta koronatartuntojen kiihtyminen saadaan pysäytettyä Oulussa, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kehottaa oululaisia noudattamaan voimassa olevia suosituksia.
Pudasjärven nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikkusyötteen toiminnoissa mukana olleilla on todettu viime viikolla viisi koronavirustartuntaa.
Oulussa on todettu 23 koronatartuntaa tällä viikolla.
Suomessa on todettu tähän mennessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 14 970 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa.
Koko Kärppien joukkue testattiin koronaviruksen varalta tartunnan ilmettyä joukkueessa. 35 lisätestistä 34 tuli takaisin negatiivisena.
Suomessa on todettu tähän mennessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 12 499 laboratoriovarmistettua koronavirustartuntaa.
Ylivieskassa sijaitsevassa Koulutuskeskus JEDUn toimipisteessä todettiin perjantaina koronavirustartunta.