Valtioneuvosto muutti torstaina 8.4 asetusta alueista, jotka kuuluvat sulun piiriin
Tänä vuonna 75 vuotta täyttäville tai sitä vanhemmille henkilöille avautuu uusia aikoja 11.3. alkaen.
Tutkija Helmi Ikosta Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta pohti 8.12.2020 pitämässään kokouksessa koronapandemian edellyttämiä alueellisia toimia. Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on vakava erityisesti Kallion peruspalvelukuntayhtymän alueella Ylivieskan, Nivalan, Sievin ja Alavieskan kunnissa sekä Oulun seudulla.
Stora Enson tartuntaryväs näyttää rauhoittuvan. Oululaisten muiden koronatartuntojen päivittäinen määrä jatkuu kuitenkin edelleen korkeana.
Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto on antanut 3.12.2020 uudet, entistä kireämmät kokoontumisrajoituspäätökset sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin että Lapin sairaanhoitopiirin alueille. Molemmat päätökset astuvat voimaan 7.12.2020.
Alkuviikon uusien tartuntojen määrä on lähes viime viikon tasolla eli korkea. Oulu on leviämisvaiheessa. Stora Enson tartuntaryväs näyttää laantumisen merkkejä, mutta arvioon tuo epävarmuutta vielä suuri määrä analysoimattomia näytteitä.
Stora Enson Oulun tehtaalla on todettu viimeisen viikon aikana noin 80 koronatartuntaa. Oululaisia näistä tartunnan saaneista on tällä hetkellä alle puolet. Loput ovat kotoisin muualta.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaina 24.11. pidetyssä kokouksessaan, että epidemia on siirtynyt alueella kiihtymisvaiheeseen. Ryhmä antoi uusia suosituksia koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet suositukset tulevat voimaan torstaina 26.11. ja ovat voimassa 18.12.2020 asti.
Epidemiatilanne on Oulussa rauhallinen ja se on rauhoittunut myös edelliseen viikkoon nähden.
Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä muistuttaa ettei oireettomana pidä hakeutua testiin.
Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään arvioimaan alueen koronaepidemiatilannetta. Ryhmä linjasi, että Oulun alueelle annettujen suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka.
Oulussa koronatartuntojen voimakas kasvu hidastui selvästi viime viikon aikana. Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on koronakartan mukaan tänään 36,0.
Oulussa koronatartuntojen määrä on loppuviikkoa kohden hieman kasvanut.
Tänään torstaina Oulussa on iltapäivään mennessä todettu yksi uusi koronavirustartunta. Viikolla 45 uusia tartuntoja on todettu Oulussa tähän mennessä siis yhteensä 16 kappaletta.
Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilisessä kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaalla ei ole tällä hetkellä tarvetta uusille koronasuosituksille. Aikaisemmat suositukset ovat edelleen voimassa ja niitä on tärkeää noudattaa myös talvikauden juhlia suunnitellessa.