Kuva: Shutterstock

Oulussa koronatartuntojen määrä edelleen korkea - maskit käyttöön yläkouluissa

02.12.2020 18:23 - Marja Ollakka

Alkuviikon uusien tartuntojen määrä on lähes viime viikon tasolla eli korkea. Oulu on leviämisvaiheessa. Stora Enson tartuntaryväs näyttää laantumisen merkkejä, mutta arvioon tuo epävarmuutta vielä suuri määrä analysoimattomia näytteitä.

Oleellista on, että jokainen vähentää päivittäisten kontaktien määrää nyt reilun kahden viikon ajan ja huolehtii turvaohjeiden noudattamisesta.

Tänään keskiviikkona 2.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 13 uutta koronatartuntaa. Näistä kahden tartunta liittyy Stora Ensoon.

Stora Ensoon liittyviä ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntoja ei ole tullut ilmi yhtään. Edelleen on kuitenkin suuri määrä otettuja näytteitä, joista odotetaan vastausta.

Tartuntalähteinä Oulussa ovat olleet muun muassa perheen sisäiset tartunnat, sekä koulusta ja työstä tulleet tartunnat.

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 52 tartuntaa oululaisilla ja lisäksi 15 Stora Enson työmaahan liittyvää ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntaa.

Tänään keskiviikkona 2.12.2020 karanteeniin on asetettu noin 149 henkilöä. Joukkoaltistumisia on tullut ilmi kaksi, joista toinen on Rajakylän alakoululla. Lisäksi selvitellään laajaa koulualtistusta, josta tiedotamme lisää huomenna. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Eilen 1.12.2020 voimaan tulleita suosituksia näytään noudattavan jo melko hyvin, mutta poikkeuksiakin tulee esille. Osa toimijoista ei näytä noudattavan suosituksia sulkea tilat tai keskeyttää toimintaa 18.12.2020 saakka.

Oulun yläkouluissa otetaan käyttöön kasvomaskit 3.12.2020 alkaen. Maskisuositus on voimassa tällä erää 18.12.2020 asti. Maskin käyttöön on vahva suositus. Maskia käytetään aina sisätiloissa, syömistä lukuun ottamatta. Koulu antaa kaikille oppilailleen tarvittavan määrän kertakäyttöisiä kasvomaskeja. Huoltajia tiedotetaan maskin käytöstä Wilman kautta.

Kilpailut

Uusimmat