Kuva: Shutterstock

Lapin aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia koko maakunnan alueella

03.12.2020 15:34 - Marja Ollakka

Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto on antanut 3.12.2020 uudet, entistä kireämmät kokoontumisrajoituspäätökset sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin että Lapin sairaanhoitopiirin alueille. Molemmat päätökset astuvat voimaan 7.12.2020.

Epidemiatilanne on Suomessa heikentynyt nopeasti, minkä vuoksi THL on suositellut aiempaa tiukempia toimia epidemian eri vaiheisiin. Lapin aluehallintovirasto on ottanut huomioon nämä suositukset, tautitilanteen viimeaikaisen kehittymisen niin Suomessa kuin Pohjois-Ruotsissa sekä muualta Suomesta Lappiin suuntautuvan matkailun tulevana jouluna ja vuodenvaihteessa. Näiden kokoontumisrajoitusten tarkoituksena on ennaltaehkäistä tilanteen heikentymistä Lapin ja Länsi-Pohjan alueilla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa on kielletty kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 7.12.2020–21.12.2020, ja se koskee Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntia.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alue on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntatilanne on merkittävästi heikentynyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella ja Ruotsin Norbottenissa. Kokoontumisiin liittyvät riskit ovat liian suuret, joten rajoitustoimet ovat välttämättömiä.

Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Määräys on voimassa ajalla 7.12.2020–6.1.2021. Se koskee Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Tautitilanne Lapin sairaanhoitopiirin alueella on perustasolla. Aluehallintovirasto katsoo, että yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltäminen on välttämätöntä.

Lue myös: Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Tiukentuneet koronasuositukset ja -määräykset hyväksytään laajasti

Kilpailut

Uusimmat