Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Koronatartuntojen määrä Oulussa kasvanut alkuviikosta – Myllyojan koululla korona-altistuminen

06.11.2020 17:25 - Marja Ollakka

Oulussa koronatartuntojen määrä on loppuviikkoa kohden hieman kasvanut.

THL uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Oulu olisi kaupunkina siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Tieto oli virheellinen ja johtui inhimillisestä virheestä THL:llä tietojen päivittämisessä. Oulu on edelleen epidemian perustasolla, mutta kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Uusi tilannearvio tehdään tiistaina 10.11. ellei tilanne oleellisesti ja äkillisesti muutu ennen sitä.

Tänään perjantaina Oulussa on klo 14 mennessä todettu uusia tartuntoja kuusi kappaletta. Eiliselle ilmoittamamme yhden uuden tartunnan lisäksi torstai-illan aikana tuli tietoomme yhdeksän uutta tartuntaa. Yhteensä tällä viikolla on todettu perjantai-iltapäivään mennessä 30 uutta tartuntaa, mikä on edellistä viikkoa selvästi alemmalla tasolla.

Tämän viikon tartunnat ovat pääosin peräisin perheiden sisäisistä tartunnoista sekä harrastetoiminnassa ja kaveripiirissä tapahtuneista tartunnoista.

Myllyojan koululla on tapahtunut joukkoaltistuminen. Karanteeniin on asetettu yhteensä noin 60 henkilöä.

Joukkoaltistuksia on Oulussa ja lähialueilla ollut kuluvalla viikolla perjantai-iltapäivään mennessä kahdeksan. Karanteeniin on asetettu jo yli 250 henkilöä kuluvan viikon aikana. Tartunnan saaneiden kontaktointi ja altistuneiden jäljittäminen jatkuvat Oulussa myös viikonlopun yli.

Lue myös: Oulun poliisilaitoksen uusi poliisipäällikkö Mika Heinilä viihtyy johtotehtävissä – "Olen keskusteleva ja myös kuunteleva päällikkö"

Kilpailut

Uusimmat