Kuva: Shutterstock

Koronaepidemia Pohjois-Pohjanmaalla edelleen perustasolla – Oulun alueen suosituksia jatketaan 3.12. saakka

10.11.2020 16:01 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tänään arvioimaan alueen koronaepidemiatilannetta. Ryhmä linjasi, että Oulun alueelle annettujen suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka.

Koronatartuntojen määrät alueella ovat säilyneet syyslomaviikon tartuntapiikin jälkeen maltillisina, ja epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen perustasolla. Myös Oulun osalta tilanne on palaamassa kiihtymisvaiheen kynnykseltä perustasoa kohti.

Jotta tilanne säilyy hyvänä myös jatkossa, koordinaatioryhmä linjasi, että Oulun kaupungin alueelle annettuja suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka.

Oulun kaupungin alueella 3.12.2020 saakka voimassa olevat suositukset

-Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.

-Suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.

-Ryhmämuotoiseen harrastamisessa suositellaan noudatettavan tarkennettuja turvallisuusohjeita

-Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

Muun sairaanhoitopiirin alueella voimassa ovat edelleen aikaisemmin annetut suositukset etätyöstä ja maskien käytöstä julkisessa liikenteessä.

Koordinaatioryhmä muistuttaa, että alueella voimassa olevat suositukset on tärkeää huomioida myös esimerkiksi pikkujouluja suunniteltaessa.

Pikkujoulujen järjestämisessä on hyvä muistaa samat periaatteet kuin muissakin korona-ajan kohtaamisissa: tärkeintä on huolehtia 1–2 metrin turvavälistä, noudattaa hyvää käsihygieniaa ja yskiä hihaan tai nenäliinaan. Oireisena pienenkään porukan kokoontumiseen ei tule osallistua, vaan silloin on paikallaan hakeutua koronatestiin.

Lue myös: Koronatartuntojen kasvu hidastui Oulussa selvästi

Kilpailut

Uusimmat