Kuva: Shutterstock

Epidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaalla ennallaan

04.11.2020 08:36 - Marja Ollakka

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilisessä kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaalla ei ole tällä hetkellä tarvetta uusille koronasuosituksille. Aikaisemmat suositukset ovat edelleen voimassa ja niitä on tärkeää noudattaa myös talvikauden juhlia suunnitellessa.

Koronatartuntojen määrät ovat laskusuunnassa niin koko Pohjois-Pohjanmaalla kuin Oulun alueellakin. Tiistai-iltapäivään mennessä alueella oli todettu edeltävän vuorokauden aikana neljä uutta koronatartuntaa, jotka kaikki olivat lähtöisin vanhoista tartuntaketjuista. Valtaosa kaikista tartunnoista on ollut alueella edelleen jäljitettävissä.

Koska tartuntojen lähteet ovat pääosin tiedossa ja epidemiatilanne näin ollen edelleen hallinnassa, ei koordinaatioryhmä antanut alueelle uusia suosituksia. Aikaisemmin annetut suositukset maskien käytöstä, yksityistilaisuuksien järjestämisestä, ryhmäharrastuksista ja riskiryhmien luokse tehtävistä vierailuista ovat edelleen voimassa, ja niitä on tärkeää noudattaa myös esimerkiksi isänpäivän, itsenäisyyspäivän ja pikkujoulukauden juhlia suunniteltaessa

Kilpailut

Uusimmat