Kuva: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Useita huomautuksia jätekuljetuksille Oulun alueella

18.11.2022 10:48 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Oulun poliisilaitoksen tiistaina suorittamassa jätekuljetusten valvonnassa tarkastettiin yli 50 kuljetusta.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Oulun poliisilaitoksen tiistaina suorittamassa jätekuljetusten valvonnassa tarkastettiin yli 50 kuljetusta. Neljäsosalle niistä annettiin huomautus tai kirjallinen kehotus saattaa asiat lain edellyttämään kuntoon. Poliisi kirjoitti myös seuraamuksia ylikuormista, kuljetuskaluston huonosta kunnosta, sekä epäselvyyksistä ajoneuvojen liikenneluvissa. 

Yleisin puute liittyi velvollisuuteen pitää mukana ajantasainen ote jätehuoltorekisteristä. Muutamalta yritykseltä puuttui kokonaan merkintä jätehuoltorekisteriin, eivätkä ne näin ollen olleet oikeutettuja toimimaan ammattimaisina jätteen kuljettajina. Lisäksi ilmeni, että kuljettajilla oli kyydissä jätteitä, joita ei ollut mainittu jätehuoltorekisteriotteessa.

Valvontaa kohdennettiin erityisesti Ruskon jätekeskuksen alueelle, sekä muiden jätteenkäsittelylaitosten läheisyyteen Oulussa, Limingassa ja Kempeleessä. Tarkastukseen sisältyi kuljetuskaluston asianmukaisuuden, kuljettavina olleiden jätteiden ja asiaankuuluvien asiapapereiden tarkastaminen.

Lue myös: Euroopan jätteen vähentämisen viikon teemana kestävä tekstiili ja tekstiilien kiertotalous

Kilpailut

Uusimmat