Poliisi paljasti Kotkassa ja Posiolla vuosia toimineet ammattimaiset kannabiskasvattamot. Marihuanaa ehdittiin tuottamaan arviolta 150-214 kiloa.
Eilen iltapäivällä poistui kotoaan Torniossa 75-vuotias Marjatta Kunnari.
Välikohtaus tapahtui yksityisasunnossa Toholammin keskustassa. Poliisi tutkii tapausta henkirikoksen yrityksenä.
Viikon aikana Rovaniemellä on anastettu kuorma-auto, kaksi henkilöautoa, paljullinen perävaunu sekä kuomullinen perävaunu, jonka kyydissä oli lasten moottorikelkka.
Metsähallituksen erävalvonta ja poliisi valvovat ympäröivää maastoa, jotta ralli ei aiheuttaisi luvatonta maastoliikennettä. Rallien aikana erikoiskokeiden varsilla liikkuu runsaasti valvontapartioita. VIikonlopun aikana muu maastoliikenne kannattaakin suunnata niille luvallisille reiteille ja urille, jotka ovat etäällä erikoiskokeista.
Valvonnassa havaittiin, että vaikka liikenne jakautui useammalle päivälle, niin kuitenkin suurin massa oli liikkeellä lauantaina.
Mies uhkaili jakoavaimella asukasta, joka joutui lopulta perääntymään. Mies sai kelkan käyntiin ja pakeni paikalta. Paikalle menneet poliisipartiot seurasivat kelkan jälkiä ja löysivät kelkan hylättynä Arboretum puistosta. Partiot seurasivat hylätyltä kelkalta lähteneitä jälkiä ja löysivät lopulta Kallioputaankadun ja Thurevikinkadun risteyksestä epäillyn tekijän, joka otetiin kiinni ja toimitettiin Kemin poliisivankilaan. Epäilty on torniolainen. Kiinniottopaikalle tuli ilmeisesti epäiltyä noutamaan henkilöauto, josta poliisi otti kiinni aiemmin Torniossa tapahtuneeseen ryöstöön etsintäkuulutetun miehen.
Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.
Poliisitarkastaja Kari Onnista Poliisihallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Ylivieskan Jokirannan koulun rakennustyömaalle murtauduttiin perjantai-illan ja maanantaiaamun välisenä aikana.
Kemissä Etelärantakadulla paloi perjantaina vanha puutalo. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.
Meri-Lapissa oli kolme rattijuopumustapausta perjantain ja lauantain aikana.
Onnettomuus johtui mahdollisesti siitä, että toinen suksi oli osunut polanteeseen, jolloin kelkka kääntyi ja kuljettajan polvi oli osunut kaasukahvaan. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa.
Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä. Tutkinta on tällä hetkellä alkuvaiheessa.
Lapin poliisilaitoksen, Lapin rajavartioston, Tullin ja Puolustusvoimien viranomaiskoirat harjoittelevat yhteistoimintaa yhdessä ohjaajiensa kanssa kolmen päivän ajan Rovaniemellä tästä päivästä alkaen.
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä tällä viikolla koko maassa.