Limingan kunnanhallitus päätti eilisessä kokouksessaan tehdä tutkintapyynnön poliisille yksittäisen kuntalaisen Facebookissa julkaisemasta kirjoituksesta.
Poliisi kaipaa havaintoja viime viikon maanantaina aamulla Nivalassa valtatie 28:n ja Pirttipuhdontien risteyksessä sattuneesta linja-auton ja avolavapakettiauton kolarista.
Lounais-Suomen, Sisä-Suomen ja Pohjanmaan poliisilaitosten perjantaina tekemässä raskaan liikenteen tehovalvonnassa kolmos- ja kasitiellä tarkastettiin yhteensä 181 ajoneuvoa ja eriasteisia seuraamuksia kirjoitettiin yhteensä 59.
Poliisipartion Ouluntullin kohdalla suorittamissa mittauksissa auton keskinopeudet vaihtelivat 140 - 165 kilometriä tunnissa 100 ja 80 alueella. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Miestä ja naista ei ole vielä tavoitettu, mutta poliisilla on vahva epäilys heidän henkilöllisyydestä. Poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle. Kuljettaja on jäänyt kiinni autoilusta ilman ajo-oikeutta jo 14 kertaa vuoden sisällä.
Muoniossa Pallastunturilla kadonnut mies on löytynyt maastosta menehtyneenä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa kuolemansyyntutkintana.
Poliisi löysi laiturin omistajan julkaisemalla siitä kuvan netissä.
Profiilit ovat tekaistuja ja poliisi epäilee niiden takana olevan tosiasiassa kansainvälisten ammattirikollisten. Tekijät ovat saaneet rikoshyötyä muutamasta tuhannesta eurosta lähes sataan tuhanteen euroon. Rahansiirtoja on tehty useiden ulkomaisten pankkien kautta, jolloin rikollisia on mahdotonta jäljittää ja saada vastuuseen.
Poliisi etsii laiturin omistajaa Oulussa.
Oulun poliisi pyytää yhä havaintoja yhdeksäs tätä kuuta kadonneesta Jussi Nikulasta.
Rovaniemellä viime viikolla kadonneeksi ilmoitettu Saana Vittikko on löytynyt.
Henkilöauton kuljettaja loukkaantui viime yönä henkilöauton ja rekan nokkakolarissa tietyömaan kohdalla Simon Maksniemessä.
Yksi henkilö menehtyi ja kaksi henkilöä loukkaantui kahden henkilöauton törmäyksessä viitostiellä Suomussalmella. Tapaus sattui tänään aamupäivällä Suomussalmen Pohjois-puolella.
Asunnossa oli pengottu paikkoja ja anastettu mm. aseita, alkoholia ja käteistä rahaa. Pihalta oli myös anastettu 2005 vuosimallin kullan ja shamppanjanvärinen Yamaha Venture -merkkinen matkamallin moottorikelkka. Kelkan rekisteritunnus on 601-ZI. Poliisi pyytää ilmoittamaan tapaukseen liittyvistä havainnoista.
Henkilöauton kuljettaja oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan lievästi oikealle kääntyvässä mutkassa, josta oli ajautunut vastaantulevien ajokaistalle. Tämän jälkeen auto oli jatkanut matkaa kaistan yli ojaan, jossa oli törmännyt suureen koivuun ja katkaissut valopylvään. Henkilöauton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa. Kaikki osalliset loukkaantuivat. Alustavan tiedon mukaan ainakin yhden epäillään loukkaantuneen vakavasti. Kaikki onnettomuusautossa olleen olivat nuoria miehiä.