Poliisitarkastaja Timo Ajastetta Poliisihallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pudasjärvellä sattui eilen iltapäivällä peräänajokolari, jossa henkilöauton kuljettaja oli poroja väistääkseen ensin hiljentänyt ja sitten pysähtynyt ajoradalle.
Henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä suoralla tieosuudella vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastakkaisesta suunnasta tulleen rekan keulaan. Menehtynyt oli yksin henkilöautossa. Rekan kuljettaja ja matkustaja saivat lieviä vammoja ja heidät kuljetettiin jatkotutkimuksiin. Poliisi ja tutkijalautakunta tutkivat tapausta.
Nelikymppinen kuusamolaismies pahoinpiteli nuorempaa avopuolisoaan lauantaina Kuusamon keskustassa sijaitsevassa yksityisasunnossa.
Kuluneen kesän aikana on Meri-Lapissa ollut useampia tapauksia, joissa marketeissa ja ruokakaupoissa on kassalla maksamisen yhteydessä saatu asiakkaan tunnusluku selville ja sen jälkeen pankkikortti on anastettu ja sillä nostettu rahaa.
Sisälle kiinteistöön oli päästy rikkomalla liikekiinteistön ikkuna ja tiloista oli anastettu vähäinen määrä alkoholijuomia. Tekijä kiinniotettiin yksityisasunnosta muutaman sadan metrin päästä rikospaikasta. Poliisi tutkii tapausta varkautena.
Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön partiot suorittivat liikenteen valvontaa viikonvaihteen aikana Käsivarren alueella Lapissa. Partiot kirjoittivat noin 90 maksullista seuraamusta liikenteessä liikkujille. Valtaosa tuli ylinopeuksista. Yli puolet seuraamuksen saaneista oli ulkomaalaisia.
20-vuotias mies ajoi enimmillään poliisia pakoon 140 kilometriä tunnissa 80 alueella. Hän hylkäsi autonsa, mutta poliisikoira löysi hänet ja puhalluksessa ylittyi törkeän rattijuopumuksen raja.
Poliisi on saanut useampana päivänä ilmoituksen, jonka mukaan rataosuudella Ylivieska-Iisalmi, Ylivieskan tiilitehtaan ylikäytävien kohdilla, on radalle kasattu kiviä useamman metrin matkalle. Silminnäkijöiden mukaan tekijät ovat iältään nuoria. Havainnoista pyydetään ilmoittamaan kiireellisissä tapauksissa hätäkeskukseen numeroon 112 ja muissa tapauksissa poliisin vihjepuhelimeennumeroon 0295416194.
Meri-Lapin alueella tiisain ja torstain välillä suoritetuissa mopojen teemavalvontaiskuissa kirjoitettiin sakot kaikkiaan 21 kuljettajalle, valvontailmoituksia annettiin 12 kappaletta ja neljästä moposta otettiin rekisterikilvet pois. Samassa yhteydessä kuljettajia puhallutettiin ja yhden epäillään ajaneen mopoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Poliisi kirjasi myös useita ajoneuvorikkomuksia.
Rikoksesta epäilty jäi kiinni verekseltään Haapajärven Kauniskaan moottoriradalta, jossa tämä oli anastuspuuhissa. Poliisi teki rikoksesta epäillyn varastotilaan kotietsinnän ja tuolloin löytyi useita kymmeniä moottorisahoja, perämoottoreita, raivaussahoja ym., jotka ilmenivät anastetuiksi.
Poliisikoira löysi eilen iltasella Haapajärvellä Varisjärven läheisyydessä muistisairaan iäkkään naisen olosuhteisiin nähden hyväkuntoisena tiheän metsän hakkuuaukosta.
Henkilöauto pakeni poliisia viime lauantaina iltapäivällä Kiviniityn alueella Kokkolassa.
Talosta oli rikottu mm. useita isoja ikkunoita ja niistä heitetty irtaimistoa pihalle. Talosta löydettiin kolme päihtynyttä alle 18-vuotiasta nuorta miestä. Nuorten alkoholin saantia sekä vahingontekoa selvitellään ja asiaa tutkitaan hallinnan loukkauksena ja vahingontekona.
Rovaniemen poliisi on saanut useita ilmoituksia sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ajoneuvoihin kohdistuneesta ilkivallasta Etelärinteen ja Korkalovaaran alueella.
Poliisi tutkii viime kuun 27. päivä kadonneeksi ilmoitetun 41-vuotiaan raahelaismiehen katoamista henkirikoksena.