Poliisi epäilee, että ulkomaalaiset henkilöt keräävät rahaa ilman rahankeräyslupaa Kuusamossa, Taivalkoskella ja Pudasjärvellä. He sanovat keräävänsä rahaa esimerkiksi liikuntarajoitteisten ja kuulovammaisten hyväksi, mutta poliisi ei usko rahojen päätyvän kyseisiin kohteisiin.
Klo 11 mennessä mielenosoitus oli sujunut rauhallisissa merkeissä ja poliisilla oli keskusteluyhteys mielenosoittajien kanssa. Poliisilla ei myöskään ole tietoa, onko mielenilmauksesta tehty poliisille etukäteisilmoitusta.
Poliisi epäilee törkeästä pahoinpitelystä yhtä henkilöä, joka on uhrille ennestään tuttu. Kuulustelujen perusteella epäilty rikos olisikin tapahtunut yksityisasunnossa.
Miesten epäillään keränneen rahaa erilaisiin kohteisiin ilman rahankeräykseen vaadittavia lupia, eivätkä heidän keräämänsä rahat ole päätyneet luvatulle kohteelle. Epäilyn mukaan he ovat keränneet rahaa ainakin kuuromykille lapsille, jalkapalloseuralle sekä invalidien hyväksi.
Poliisi selvittelee tapahtunutta sekä mahdollista alkoholin ja lääkeaineiden osuutta tapahtumiin. Tapahtumasta ei aiheutunut henkilövahinkoja.
Poliisilaitoksella on tutkinnassa Posiolla viime lauantaina tapahtunut epäilty metsästysrikos, jonka seurauksena poliisi on takavarikoinut naarashirven.
Viikonlopun aikana valvonnan painopiste kohdistui pääasiassa henkilöautoliikenteeseen ja maanantaina raskaan kaluston liikennekelpoisuuden valvontaan. Huomiota valvonnassa kiinnitettiin kuljettajien ajokuntoon, ajoneuvojen liikennekelpoisuuteen, kuorman varmistuksiin sekä ylinopeuksiin.
Tämän hetkisen tiedon mukaan edellä mainitut palvelu muutokset ovat voimassa ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka.
Normaalit viikonlopun tehtävät työllistivät poliisia sekä mopomiitit, joihin kokoontui runsaasti nuorisoa Kokkolassa ja Seinäjoella.
Palon syttymiseen ei epäillä liittyvän muita henkilöitä. Henkilön menehtymistä tutkintaan kuolemansyyntutkintana.
Teko on kuitenkin keskeytynyt ja tekijä on poistunut paikalta. Poliisi tutkii asiaatörkeän varkauden yrityksenä.
Poliisi kiittää kaikkia tarkkaavaisina olleita.
Poliisi otti kiinni perjantai-iltana useita häiriötä aiheuttaneita nuoria Ylivieskassa, osa heistä oli alaikäisiä.
Parhaimmillaan nopeudeksi mitattiin 197 kilometriä tunnissa satasen alueella. Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Toukokuussa 2020 Paistunturin paliskunta ilmoitti poliisille epäilevänsä, että paliskuntaan kuuluvien porojen korva- ja muita merkkejä olisi väärennetty. Lapin poliisilaitos on tutkinut asiaa törkeänä varkautena ja törkeänä väärennöksenä. Teoista epäillään kolmea henkilöä.
Mies toimitettiin Kemin poliisivankilaan.