Kuva: Jussi Häkkilä

Väylävirasto esittää rata-, maantie- ja vesiväylähankkeisiin yli kolmea miljardia

27.01.2022 08:58 - Jussi Häkkilä

Väylävirasto on julkaissut ehdotuksensa uusien rata-, maantie- ja vesiväylähankkeiden toteuttamisesta vuosille 2022-2029.

Väylävirasto on julkaissut ehdotuksensa uusien rata-, maantie- ja vesiväylähankkeiden toteuttamisesta vuosille 2022-2029. Investointiohjelman talouskehys on hieman yli kolme miljardia euroa. Ohjelma pitää sisällään kehittämishankkeita, isoja peruskorjaushankkeita ja hankekokonaisuuksia sekä pienempiä parantamishankkeita.
Suurin osa rahasta, 1,26 miljardia euroa, on menossa rataverkon hankkeisiin. Tieverkon hankkeisiin on mitoitettu 977 miljoonaa ja vesiväylähankkeisiin 82 miljoonaa euroa.

Investointiohjelman suurin hanke Pohjois-Suomessa on tieyhteyden parantaminen Oulun satamaan, Poikkimaantien parantamiseen esitetään 33 miljoonaa euroa. Oulu-Kontiomäki -ratayhteyttä kehitetään esityksen mukaan 32:lla miljoonalla eurolla rakentamalla Oulun kolmioraide ja Heikkilänkankaan liikennepaikka. Raahen sataman laivaväylän syventämiseen 12:een metriin esitetään 31,1 miljoonaa euroa. Hankkeeseen liittyy myös satama-alueen ruoppaus- ja läjitystöitä.

Lue myös: Lentokentäntien tiesuunnitelma työn alla Oulussa

Kilpailut

Uusimmat