Rasvamontun idealamppu välkähtää tällä kertaa Raahen Pattijoella. Virolaisen Alella tuo lamppu on tosin välkähtänyt vielä useammin kuluneen 80 vuoden aikana. Tämä pelle peloton tunnetaan keksijänä, jolta ei ideat pääse ehtymään. Hänen jo lapsuudessa kyhäämät viritelmät hämmästyttivät kavereita ja reilut parikymmentä vuotta sitten syntynyt valtava vuokavarastointirobotti saa jo raavaaltakin katsojalta jäämään suun auki. Välillä käynnissä on ollut yhtäaikaa kymmenkuntakin eri insinöörityötä ja nykyisin mestari on keskittynyt enemmän pienempiin elektroniikkapuolen touhuihin. Tästä osoituksena on ensimmäisen pienen patentinkin saava ja juuri julkistettu Tunkka 100 ilmanpainemittari. Alen koneharrastelu on myös ollut vuosikymmenten aikana niin monipuolista, että seuraavaksi yritetetään keksiä semmoinen nettiartikkeli, johon se saataisiin jotenkin asettumaan raameihin! :)
Pauli Ylitaloa haastattelee Jussi Häkkilä.
Rasvamonttu tekee tällä kertaa rengasmatkan Raahen Pattijoelle. Pason Jarin kyseisellä konetaipaleella on ehtinyt tullut vastaan monenlaista salamakeulaa, eli Opelin erilaista mallistoa. Hänellä on myös karttunut elämänvarrella vankkaa kokemusta autoasentajan-, varaosamyyjän- ja rengaskauppiaankin työstä. Autoilukuume vei Jarin jossain vaiheessa mukaan myös rallipuolelle, mutta viime vuodet ovat puolestaan kuluneet autojen ehostelun parissa. Tuoreimpana projektina tallissa alkaa valmistumaan käyttöentisöinnissä oleva Opel Manta GSI vuosimallia 1976. Kotitalliharrastelu toimii mestarin rentoutumis- ja pääntyhjennys hommana arkikiireiden ja päivätyön ohessa. Tässä työssä on myös hyötyä hänen monipuolisesta tietotaidosta koneiden parissa. Katsotaanpa missä vaiheessa Manta projekti etenee ja miten lujaa renkaat ovat pyörineet mestarin tähän astisella raitilla!
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Raahen Monivoima Oy:lle 5 751 550 euroa vedyn ja sähkön tuotantoa ja varastointia yhdistävän kokonaisratkaisun toteuttamiseksi Kokkolaan ja Raaheen.
Pauliina Mathlinia haastattelee Jussi Häkkilä.
Ylemmät Toimihenkilöt YTN julistaa lakon valikoiduissa teknologiateollisuuden yrityksissä ensi kuun puolivälissä.
SSAB tarjoaa jälleen työpaikan sadoille nuorille ensi kesänä.
Osuuskauppa Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polsoa haastattelee Jussi Häkkilä.
Esports-asiantuntija Sami Lehtoa Raahen porvari- ja kauppakoulusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Raahen säännösteltyjen vesien tilan parantamista koskevan yhteistyösopimuksen toimenpiteitä ja laadittuja selvityksiä esitellään yleisötilaisuudessa ensi viikon keskiviikkona Tapahtumatalo Raahen Fregatti-salissa.
Arin jutetuttavana Afganistanista Suomeen muuttanut ja kasvavan parturi-kampaamo yrityksen perustanut Zaman Amiri.
Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella sattui lauantaina kuusi liikenneonnettomuutta, joista viisi oli tieltäsuistumisia.
Raahen keskustaan vuosia tyhjänä olleelle Rautatalon tontille nousee uusi kahdeksankerroksinen asuinkerrostalo.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymälle huomautuksen puutteellisen palvelujen järjestämisen vuoksi.
K-Citymarket-ketjun muina uudistajina palkittiin Tampereen K-Citymarket Turtola ja K-Citymarket Kajaani. Paras K-Citymarket 2022 oli K-Citymarket Oulu Rusko ja Verkkokauppa 2022 K-Citymarket Oulu Kaakkuri.