Mittauksen toteuttaa Ilmatieteen laitos. Mittauspaikkana on Kemin Sauvosaari. Mitattavat ilman epäpuhtaudet ovat hajurikkiyhdisteet, typen oksidit, hengitettävät hiukkaset ja pienhiukkaset. Myös sääparametrit kuten tuulen suunta ja nopeus, ulkoilman lämpötila, suhteellinen kosteus ja ilmanpaine. Mittauksella toteutetaan kunnalle Valtioneuvoston asetuksessa ilmanlaadusta määrätty velvollisuus huolehtia paikallisten olojen edellyttämästä ilmanlaadun seurannasta sekä paikallisten toiminnanharjoittajien ympäristöluvissa määrätystä velvollisuudesta osallistua Kemin ilmanlaadun yhteistarkkailuun.
Nelostiellä Siikalatvan kunnassa sijaitsevan Jylhänrannan sillan rakentaminen käynnistyy.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt esiselvityksen nelostien parantamiseksi Pulkkilan ja Haaransillan välillä.
Jatuli Gamesin Olli Levaniemi vieraili Pookin iltapäivässä kertomassa Tierna-lautapelistä.
Kulunut vuosi on ollut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle kiireistä aikaa tienpidon rahoituksen kasvun sekä lukuisten lisäbudjettien ansiosta.
Jääasiantuntija Jouni Vainiota Ilmatieteen laitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Torniossa Näätsaarentien ja Holmantien risteyksessä henkilöauto törmäsi eilen kahteen suojatietä ylittämässä olleeseen lapseen, jotka molemmat toimitettiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan.
Tiernan koulun oppilaat pääsevät aloittamaan ensi vuoden uusissa tiloissa Oulun Toppilassa.
Suomussalmelaisen miehen epäillään syyllistyneen räjähde- ja ampuma-aserikokseen.
Oulussa tapahtui aamulla kaksi erillistä liikenneonnettomuutta Pohjantiellä siltatyömaan kohdalla.
Marja-tontun joulukalenterin 1. luukusta paljastuu Jore Siltalan Hiljainen sydän tähtien alla.
Bittium on saanut Suomen Puolustusvoimilta tilauksen taktisen tiedonsiirron laitteille tarkoitetuista akkuyksiköistä.
Oulun Ympäristön Kalevalaiset Naiset ry on valinnut vuoden 2021 Tähtiemoksi kasvatustieteen tohtori, järjestöneuvos Marja Irjalan.
Pyöräilykuntien verkosto ry on valinnut Oulun vuoden 2020 pyöräilykunnaksi. Oulu on näyttänyt esimerkkiä niin baanaverkon toteuttamisessa, talvikunnossapidon jatkuvassa ja ennakkoluulottomassa kehittämisessä kuin poliittisten päättäjien pitkäjänteisessä ja myönteisessä suhtautumisessa pyöräilyn edistämiseen. Marjan jututettavana Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaarala.
Henkilöauto suistui tieltä eilen illalla Raahentiellä Limingassa.
Poliisi pyytää Kalajoella toissapäivänä henkilöautolla sähköpotkulautailijaan törmännyttä iäkästä miestä ilmoittautumaan.