Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto on valinnut viime vuoden vesiliikuntapaikaksi Kannuksessa sijaitsevan KitinVaparin.
Monitoimialtaiden vesinäytteet ovat jälleen puhtaita Oulun Raksilan uimahallissa ja Vesi-Jatulissa Haukiputaalla.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on jättänyt hallinto-oikeuden palauttaman Kaidin Kemin biopolttoainejalostamon hakemuksen tutkimatta yhtiön ilmoitettua, että se ei täydennä hakemusta.
Raahen säännösteltyjen vesien tilan parantamista koskevan yhteistyösopimuksen toimenpiteitä ja laadittuja selvityksiä esitellään yleisötilaisuudessa ensi viikon keskiviikkona Tapahtumatalo Raahen Fregatti-salissa.
Kotitalouksiin jaettu disinformaatiokirje sisältää Oulun talousvedestä virheellistä tietoa veden desinfiointiin käytetyn kloorin ja väitettyjen epäpuhtauksien esiintymisestä. Oulun Veden toimittama talousvesi on siis laadultaan moitteetonta eikä aiheuta terveyshaittoja.
Yhtä henkilöä on kuultu epäiltynä yleisvaaran tuottamukseen.
Oulun talviuintipaikkojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset.
Vesimaksut nousevat ensi vuoden alusta Oulussa.
Toisen vaiheen työt käynnistyvät viikolla 46 ja jatkuvat syksyyn 2023 saakka. Noin 50 vuotta vanha paineviemäri korvataan kahdella uudella putkella.
Oulun Veden asiakkaat ovat asiakaskyselyn mukaan kokonaisuudessaan tyytyväisiä vesilaitoksen palveluihin.
Oulun seudun ympäristötoimi on käynnistänyt projektin Nallikarin vedenlaatuun vaikuttavien tekijöiden ja tämän kesän huonojen uimavesinäytetulosten aiheuttajan selvittämiseksi.
Vuodot ja muut vesivahingot koetaan lähes yhtä huolestuttaviksi vahinkoriskeiksi kuin tulipalot.
Yksikönpäällikkö Teemu Gunnarta THL:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Tapauksessa oli kolme osallista ja heille ei tullut vammoja.
Oulussa Hietasaaren edustalla sattui eilen iltapäivällä vesijettionnettomuus, jonka seurauksena kaksi henkilöä loukkaantui.
Tapahtuma jatkuu myös ensi vuonna 2023 ja Iskelmäviikko järjestetään 23. kerran 12.-16. heinäkuuta.