Kuva: Shutterstock

Uusia tartuntoja ja altistumisia Oulussa

20.11.2020 09:00 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla ja Oulussa kiihtymisvaiheen kynnyksellä.

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla ja Oulussa kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Eilisiltapäivään mennessä Oulussa on todettu 13 uutta koronatartuntaa. Uusia joukkoaltistumisia tuli ilmi kolme, kaksi niistä kouluilla. Merikosken Itäkangastien yläkoulun yksikössä asetettiin noin 60 henkilöä karanteeniin ja Oulunsalon Kirkonkylän koululla noin 30.
Tartuntoja on tällä viikolla Oulussa ilmaantunut tähän mennessä 41, mikä on lähes saman verran kuin viime viikolla yhteensä. Joukkoaltistumisia on tämän viikon aikana ilmaantunut yhteensä seitsemän. Karanteeniin on tällä viikolla asetettu noin 200 henkilöä.
Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Oulun kaupunginsairaalassa kymmenkunta koronapotilasta.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on säilyttänyt ennallaan päätöksensä kokoontumisrajoituksista Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Ensi kuussa yli 50:n hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, kunhan annettuja ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemisestä noudatetaan.

Lue myös: Oulun uusi koronakuolema ilmeni Jaarankartanon tehostetun palveluasumisen yksikössä Kiimingissä

Uusimmat