Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt ampuma-aseilla harjoitettavan metsästyksen Syötteen, Taivalvaaran, Ruka-Valtavaara-Pyhävaaran, Juuman sekä Hossan alueilla viiden vuoden määräajaksi tästä päivästä alkaen.
Lapin aluehallintovirasto ei harkitse tilojen sulkemiseen velvoittavan päätöksen antamista Lapin maakunnan alueelle.
Keski-Pohjanmaan alueellinen koronaviranomaistyöryhmä kokoontui tänään ja esittää aluehallintovirastolle kymmenen henkilön kokoontumisrajoitusta sisätilojen yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tilojen käyttöä koskevaa päätöstään, jonka mukaan asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää Pohjois-Pohjanmaan alueella järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä.
Vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt alueellaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.
Oulun seurakunnissa jumalanpalveluksissa sekä jouluaaton ja uudenvuodenaaton hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa otetaan tästä päivästä eteenpäin käyttöön rajoitus, jonka mukaan tilaan otetaan enintään neljäsosa enimmäisosallistujamäärästä.
Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi Pohjois-Suomen aluehallintovirasto harkitsee aiempaa tiukempia rajoitustoimia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueelle.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitusten kiristämistä Pohjois-Pohjanmaalla.
Länsi-Pohjan alueen kuudesta kunnasta viisi Kemi, Keminmaa, Tervola, Tornio ja Ylitornio ovat asettaneett kuntaansa kokoontumisrajoituksen ja lisäksi koko Länsi-Pohjan alueella on voimassa ravintolarajoitus.
Valtioneuvosto päätti eilen jatkaa ravitsemisliikkeiden toimintaa rajoittavan asetuksen voimassaoloa vuoden loppuun saakka.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee kohdennettuja sisätilojen kokoontumisrajoituksia Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueille.
Kunnossapitopäällikkö Markku Tervoa Lapin ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtioneuvoston muuttama asetus ravitsemisliikkeiden toiminnan rajoittamisesta koronan vuoksi tuli tänään voimaan.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään tartuntatautilain nojalla kokoontumisrajoituksen Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueelle.
Keski-Pohjanmaan alueellinen koronaviranomaistyöryhmä ja Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuivat tänään ylimääräiseen kokoukseen arvioimaan epidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia.
Kuusamon kelirikon vaivaamat soratiet eivät edelleenkään kestä runsasta liikennettä.