Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Oulun uusi koronakuolema ilmeni Jaarankartanon tehostetun palveluasumisen yksikössä Kiimingissä

17.11.2020 09:16 - Ari Kettukangas

Oulussa koronaepidemia on yleisesti edelleen perustasolla. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista laski viime viikon aikana. Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on epidemian aikana ilmaantunut nyt yhteensä 15 kuolemantapausta.

Oulussa todettu yksi uusi koronan kuolemantapaus.Tapaus ilmeni Jaarankartanon tehostetun palveluasumisen yksikössä Kiimingissä. Oulun kaupunki tiedotti viime viikolla Jaarankartanon yksikössä tapahtuneesta työntekijöiden ja asukkaiden joukkoaltistumisesta. Joukkoaltistumisen syynä oli työntekijän oireeton tartunta. Kaikki asukkaat ja työntekijät testattiin heti työntekijän tartunnan tultua ilmi, ja uusintatestauksia on tehty ja tehdään lievilläkin oireilla. Joukkoaltistumisen seurauksena Jaarankartanossa on kolmella asukkaalla todettu koronatartunta ja heistä yksi on menehtynyt. Kaikki koronatartunnan saaneet ovat saman osaston asukkaita. Myös kolmella työntekijällä on todettu koronatartunta. Tällä hetkellä sairastuneiden lisäksi yhdeksän työntekijää on karanteenissa altistumisen vuoksi. Tilannetta Jaarankartanossa on seurattu tiiviisti, ja käytössä ovat olleet laajat turvatoimet, jotta tartunnat eivät leviäisi. Oulussa koronaepidemia on yleisesti edelleen perustasolla. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista laski viime viikon aikana. Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on epidemian aikana ilmaantunut nyt yhteensä 15 kuolemantapausta. Eilen klo 15 mennessä todettiin viisi uutta koronatartuntaa. Viikonlopun vähäisempi testaaminen voi vaikuttaa tartuntojen määrään.

Lue myös: THL: Pohjois-Suomen viiden sairaanhoitopiirialueen erilaiset tavat järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut vaikuttavat mahdollisuuksiin saada yhdenvertaiset sote-palvelut.

Kilpailut

Uusimmat