Kuva: Jussi Häkkilä

Myrsky katkoi puita, sähköt katkeilivat -öljyntorjuntavene upposi

03.11.2020 09:00 - Jussi Häkkilä

Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli eilisen ja viime yön aikana yhteensä 53 myrskystä aiheutunutta tehtävää.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli eilisen ja viime yön aikana yhteensä 53 myrskystä aiheutunutta tehtävää. Tehtävät koostuivat erilaisista myrskytuhojen raivauksista, pääasiassa kaatuneiden puiden raivauksista rakennusten päältä ja sähkölinjoilta sekä kattopeltien irtoamisista. Pyhäjärvellä kalasatamassa laituri irtosi tuulen voimasta. Myrsky ei aiheuttanut vakavia henkilövahinkoja.

Keminmaassa vesi nousi sateen takia tielle Väylätien ja Haminansaarentien risteysalueella. Vesi uhkasi myös alueella olevia rakennuksia. Pahemmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Eilinen myrsky aiheutti muutaman vian Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy:n jakelualueella Yli-Iissä ja Kiimingissä. Myrskyn takia johtoalueilla voi olla sähkönjakelua vaarantavia puita. Sähkönjakelun turvaamiseksi ilmajohtoalueet partioidaan tänään helikopterin avulla Oulussa, Pikkaralassa, Sanginjoella, Kiimingissä ja Yli-Iissä.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen öljyntorjuntavene upposi eilen iltapäivällä myrskyn aikana Virpiniemessä. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Lue myös: Myrsky pitänyt pelastuslaitoksen kiireisenä Jokilaaksojen alueella

Kilpailut

Uusimmat