Heinäkuussa, jolloin yleensä jätetään vähiten metsänkäyttöilmoituksia, Pohjois-Pohjanmaalla jätettiin ilmoituksia pelkästään myrskytuhoihin liittyen noin 8 000 hehtaarilta. Arvion mukaan näiden kohteiden hakkuukertymä oli noin 0,6 miljoonaa kuutiometriä.
Metsäkeskukselle on jätetty viime kesän Paula-myrskyyn liittyviä metsänkäyttöilmoituksia Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa yhteensä noin 49 000:n hehtaarin alalta.
Myrskytuhot ovat pitäneet Metsähallituksen henkilöstön ja urakoitsijat kiireisinä Koillismaalla.
Metsähallitus on julkaissut uudet metsästyskartat, joissa näkyvät kesäkuisen myrskyn tuhoalueet.
Puistonjohtaja Sari Alatossavaa Metsähallituksen Luontopalveluista hastattelee Jussi Häkkilä.
Myrskyn runtelemalle Taivalkosken Kylmäluoman retkeilyalueelle voi jälleen hankkia kalastuslupia ensi viikon torstaista alkaen.
Metsäkeskus ei edellytä metsänkäyttöilmoituksen poikkeusluvan hakemista kesäkuun 22. päivän myrskytuhoalueiden puunkorjuuseen. Poikkeusmenettely koskee myrskyssä kaatunutta, vaurioitunutta tai kuollutta puuta. Poikkeus on voimassa rajatulla alueella ja rajatun ajan.
Kuusamon Iivaara ja Kylmäluoman retkeilyalue Taivalkoskella on suljettu toistaiseksi retkeilijöiltä.
Alkuviikon myrskyt ovat tehneet pahaa jälkeä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun suosituissa retkeilykohteissa. Pahin tilanne on Taivalkoskella Kylmäluoman retkeilyalueella.
Tällä hetkellä on monia häiriöitä liikenteessä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.
Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselle on tullut noin sata vahingontorjuntatehtävää. Palopäällikkö Petri Hintikka kertoi vahingoista Pookin iltapäivässä. Hän kertoi, että että meteorologin mukaan tuulen nopeus puuskissa oli jopa 31m/s.
Ilmatieteen laitoksen mukaan Perämeren ja Merenkurkun yllä oleva syvä matalapaineen keskus liikkuu tänään maan pohjoisosan yli koilliseen.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli eilisen ja viime yön aikana yhteensä 53 myrskystä aiheutunutta tehtävää.
Viikonlopun myrsky aiheutti jonkin verran sähkökatkoja, mutta isommilta vahingoilta on vältytty.
Puiden kaatuminen katkaisi liikenteen mm. Mannisenojan sillan ja Yppärin välillä. Tie oli raivauksen ajan suljettu liikenteeltä.
Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan syvä matalapaine liikkuu tämän illan ja ensi yön aikana Etelä-Lapin yli itään.