Aamuun klo 7.00 mennessä tehtäviä on ollut 40 kappaletta. Tehtäviä on pääosin aiheuttanut puiden kaatuminen tielle tai sähkölinjoille. Lisäksi on ollut muutamia taajamatulvia. Nyt aamun aikana tehtäviä ennakoidaan tulevan paljon lisää, kun ihmiset lähtevät liikkeelle ja vahinkoja havaitaan.
Osallisena oli 3 ihmistä, jotka säästyivät vakavilta henkilövahingoilta. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat onnettomuudessa pahoin.
Tie oli tilanteen ajan suljettu liikenteeltä. Tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja.
Palon seurauksena varastosiilon katto paloi hetkellisesti erittäin voimakkaasti. Tuli saatiin hallintaan syöttämällä sammutusvaahtoa siilon omaan sammutusjärjestelmään ja tyhjentämällä polttoaineen vastaanotto kauhakuormaajalla.
Kaksi henkilöä altistui savulle ja he olivat ensihoidon tarkastettavana. Pelastuslaitoksen yksiköt suojasivat läheisiä rakennuksia, eikä tuli levinnyt muihin rakennuksiin.
Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on tehnyt aiempien vuosien tapaan päätöksen, jolla sallitaan yksityinen ilotulitus ensi viikon lauantaina ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta.
Pelastuspäällikkö Mika Haverista Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pelastusyksiköiden paikalle saapumisen jälkeen pelastuslaitoksen pintapelastaja löysi hukassa olleen miehen reilun metrin syvyisestä rantavedestä pinnan alta. Löydetty mies toimitettiin rantaan, jossa pitkään jatkuneiden ensihoitotoimien jälkeen hänet todettiin kuolleeksi. Poliisi aloitti tapahtuneesta kuolemansyyntutkinnan
Ajoneuvo syttyi palamaan. Onnettomuudessa oli yksi osallinen, jonka ensihoito kuljetti jatkohoitoon. Pelastustoimi sammutti ajoneuvon ja ohjasi liikennettä.
Vene oli merellä Rahjan sataman kohdalla noin 3 kilometrin päässä väylällä. Moottoriveneen vuotoa saatiin tukittua ja se pääsi pelastuslaitoksen veneyksiköiden saattamana turvallisesti Rahjan satamaan. Veneessä oli kaksi henkilöä, eivätkä he loukkaantuneet tilanteessa.
Palo saatiin nopeasti sammutettua ja asukkaita ei ollut paikalla. Yläpuolen ja viereiset asunnot tuuletettiin ja henkilöt tarkistettiin. Tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja.
Ylivieskan paloaseman henkilöstö kävi tänään iltapäivällä auttamassa alle kouluikäisen lapsen pois lukitun henkilöauton sisältä.
Pelastuslaitos joutui avustamaan kaksi hereillä ollutta henkilöä pois autosta irrottamalla kyljellään olleen auton kattoa. Henkilöt kuljetettiin hoidettavaksi Oysiin. Vammojen laadusta ei pelastuslaitoksella ollut tietoa. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.
Pelastuslaitoksen savusukeltajat löysi yhden henkilön palavan huoneiston edustalta ja toimitti hänet ensihoidon tarkastettavaksi ja edelleen jatkotutkimuksiin OYS:iin. Palon syttymissyytä selvitetään.
Palavista akuista levisi tilanteen alussa myrkyllistä savua ympäristöön. Savu ei kuitenkaan aiheuttanut välitöntä vaaraa ihmisille. Tilanteessa ei syntynyt henkilövahinkoja. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.
Turveauman palo roihusi 5-6 aarin alueella. Näkyvät liekit turveaumasta sammutettiin nopeasti, kun noin 400 metriä pitkä runovesilinja oli saatu rakennettua. Leviämisvaara oli olematon, koska viimepäivän sade oli kastellut turvekentät alueella.