Henkilövahingoista ei ole ilmoitettu. Palon syttymissyytä tutkitaan.
Valtion lisätalousarviossa esitetään 1,6 miljoonaa euroa Kalajoen viime kesän maastopalosta aiheutuneiden kustannusten korvaamiseksi.
Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa.
Lentoasemayhtiö Finavia, lentokentällä toimivat muut yritykset sekä viranomaiset kuten Oulu-Koillismaan pelastuslaitos ja Oulun poliisilaitos järjestävät huomenna yhteistoimintaharjoituksen Oulun lentoasemalla.
Eläin ei vahingoittunut onnettomuudessa. Pelastuslaitos pesi lopuksi lehmän ja sen jälkeen se pääsi jatkamaan sunnuntai päivän viettoa muiden lehmien seuraan.
Pelastuslaitoksen pintapelastajat avustivat henkilön pois kiveltä ja ensihoito tarkasti lievästi kylmettyneen henkilön.
Palo ei ollut vaarassa levitä, eikä palossa tapahtunut henkilövahinkoja. Kuorma-auto kärsi vahinkoja palossa.
Lastina on puulaatikoihin pakattua metalliosia.
Vammojen laadusta ei ole tietoa. Mopo vaurioitui pahoin. Hirvi pakeni metsään ja ilmeisesti vähäisin vammoin.
Ari Kettukankaan jututettavana Jokilaaksojen pelastuslaitokselta riskienhallintapäällikkö Harri Pyyhtiä.
Kyydissä oli 2 henkilöä, jotka pääsivät ulos ajoneuvosta ennen palokunnan saapumista. Ensihoito tarkisti osalliset paikanpäällä.
Poliisi tutkii tapausta.
Kalajoen palon kokonaiskustannukset saattavat nousta lähes 1,6 miljoonaan euroon. Nyt jo tiedossa olevat kustannukset ovat 9,7 prosenttia talousarvion nettomenoista, mikäli arvio 1,6 milj. eurosta toteutuu, se merkitsisi jopa noin 12 prosentin ylitystä pelastuslaitoksen vuoden 2021 talousarvioon. Tämä ylitys kaatuu väistämättä alueen kuntien maksettavaksi.
Vakavammin loukkaantunut oli ajoneuvossa kiinni ja pelastuslaitoksen toimesta ajoneuvon rakenteita piti purkaa henkilön ympäriltä, jotta hänet saatiin irti ajoneuvosta.
Autoa kuljettanutta 66 vuotiasta paikkakuntalaista miestä elvytettiin tapahtumapaikalla, mutta hän menehtyi elvytyksestä huolimatta. Auton kyydissä ei ollut matkustajia. Oulun poliisi tutkii onnettomuuden syytä.
Jokilaaksojen pelastuslaitos on päättänyt vapauttaa yksityisen ilotulitteiden käyttämisen alueellaan venetsialaisten aikana ilman pelastusviranomaiselle tehtävää erillistä ilmoitusta.