Kaksi henkilöä loukkaantui lievästi ja heidät kuljetettiin pelastuslaitoksen ensihoidon tarkastettavaksi.
Poliisi muistuttaa, että etenkin tunturissa sääolosuhteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti. Talvella myös pakkanen voi äkkiä tehdä tilanteista hengenvaarallisia.
Vesivahinkoa ei päässyt tulemaan, koska vuotava vesi meni suoraan lattiakaivoon. Asunto oli tosin kuin turkkilainen sauna ja höyryä oli valtavasti. Sekin onneksi lähti tuulettamalla ja pinnat kuivuivat nopeasti.
Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas oli Marjan juttusilla Pookin iltapäivässä.
Osallisena oli 3 henkilöä. Kaikki heidät kuljetettiin Länsipohjan keskussairaalaan.
Kukaan ei loukkaantunut vakavasti ja ensihoito kuljetti potilaat tarkistettavaksi sairaalaan.
Autoissa oli yhteensä 4 henkilöä, jotka kuljetettiin ensihoidon toimesta tarkastukseen. Alustavan tiedon mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavammin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Koneessa oli 2 henkilöä, jotka eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Onnettomuuden syystä ei ole vielä tarkempaa tietoa.
Tapaukset sattuivat Haapajärvellä, Nivalassa ja Oulaisissa.
Pelastuslaitos muistuttaa, että jäätilanne on vielä paikoitellen arvaamaton etenkin merialueella.
Poliisi selvittää edelleen vainajan henkilöllisyyttä ja palon syttymissyytä. Tässä vaiheessa poliisi ei epäile rikosta.
Pelastuslaitoksen arvion mukaan syttymissyy oli oikosulku moottorin sähkölaitteissa tai polttoainevuoto kuumalle moottorin pinnalle. Aineelliset vahingot jäivät vähäisiksi. Tapauksessa ei tullut henkilövahinkoja.
Onnettomuuden syytä tutkitaan.
Koira on päässyt nyt kotiin ja voi olosuhteisiin nähden hyvin. Omistajan mukaan koira oli voimaton kylmässä vedessä taistelusta, mutta on nyt toipumaan päin.
Autossa yksin ollut kuljettaja ei loukkaantunut. Hänen autonsa kärsi jonkin peltivaurioita. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Poliisi on selvitellyt tilannetta edeltäneitä tapahtumia ja asiassa ei ole ilmennyt rikosta. Poliisi jatkaa asiaa kuolemansyyn selvittämisenä.