Oulun yliopistossa kehitetään raskaan liikenteen sähköisiä akseliratkaisuja, jotka parantavat raskaiden ajoneuvojen ja työkoneiden suorituskykyä ja vähentävät energiankulutusta.
Oulun Raksilan uimahallin muuntajavika on saatu korjattua ja halli on avattu jälleen käyttöön.
Kova tuuli on häirinnyt sähkönjakelua eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata eilisillan ja tämän aamun välillä.
Järjestely tehdään osana Oulun Energia Sähköverkko Oy:n strategiatyötä ja tavoitteena on selkeyttää yhtiön hallinnoimia jakelualueita suhteessa maantieteelliseen sijaintiin ja kuntarajoihin.
Fingrid on valinnut reitin Kalajoen Jylkän ja Alajärven väliselle uudelle 400:n ja 110:n kilovoltin voimajohdolle.
NYAB on sopinut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa Utajärven Utasen ja Oulun Isokankaan 110:n kilovoltin sähköasemien kytkinlaitosten laajennushankkeista.
Kaikilla Oulun Energia Sähköverkko Oy:n asiakkailla on uudet älymittarit käytössään viimeistään vuoden 2028 loppuun mennessä.
Enersense on voittanut Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa sähköasemaurakan, jossa rakennetaan uusi Vaalan Nuojuankankaan muuntoasema sekä laajennetaan 110:n kilovoltin kytkinlaitosta.
Fingridin sähköverkon Isohaaran ja Metsä Groupin Kemin tehtaiden välisessä johtimessa tapahtui viime yönä maasulkuhäiriötilanne ja tehdas jouduttiin ajamaan häiriöseisokkiin.
Keminmaalla Elijärven maanalaisessa kaivoksessa paloi eilen iltapäivällä sähkömuuntajatila 300:n metrin syvyydessä.
Minna Piiraista Digi- ja väestötietovirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Fingrid on aloittanut uuden, Vaalan Nuojuankankaalta Hyrynsalmen ja Ristijärven rajalle Seitenoikealle ulottuvan voimajohtohankkeen esisuunnittelun.
Destia toimittaa Fingridille Kalajoen Jylkän sähköasemalle Suomen ensimmäisen synkronikompensaattorin.
Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Raahen Monivoima Oy:lle 5 751 550 euroa vedyn ja sähkön tuotantoa ja varastointia yhdistävän kokonaisratkaisun toteuttamiseksi Kokkolaan ja Raaheen.
Hallitus on osana lisätalousarviota julkistanut Metsähallitusta koskevan metsäomaisuuden siirron, jossa yli 30 000 hehtaaria arvokasta luontoa siirretään suojelun piiriin.
Konsernijohtaja Ari Alatossavaa Oulun kaupungilta haastattelee Jussi Häkkilä.