Ravitsemisliikkeiden rajoitukset jatkuvat helmikuun loppuun saakka -rajoituksia myös Lapin ravitsemisliikkeille

11.12.2020 11:39 - Jussi Häkkilä

Valtioneuvosto antoi tänään uuden asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Valtioneuvosto antoi tänään uuden asetuksen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Epidemian eri vaiheissa olevia alueita koskevat ravitsemisliikkeiden asiakaspaikkoja, aukioloa ja anniskeluaikaa koskevat rajoitukset pysyvät ennallaan. Varsinais-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Lapin maakuntien sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueen ravitsemisliikkeiden rajoitukset kiristyvät epidemiatilanteen heikentymisen vuoksi. Asetus tulee voimaan huomenna, ja se on voimassa 28. helmikuuta saakka.
Asiakaspaikkoja, aukioloa ja anniskeluaikaa koskevat rajoitukset otetaan poikkeuksellisesti käyttöön koko Lapin maakunnassa. Maakuntaan kuuluvan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella vallitsee epidemian kiihtymisvaihe, mutta Lapin sairaanhoitopiiri on edelleen perustasolla. Yhtenevät rajoitukset säädetään, koska matkailusesongin myötä Lappiin saapuu jouluksi ja uudeksivuodeksi kymmeniätuhansia matkailijoita muualta maasta, erityisesti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilta.

Alkoholin anniskelu on Lapin kaikissa ravitsemisliikkeissä sallittu kello 7-22 välillä. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki kello 24-23 ja käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki kello 01-24 ja käytössä saa olla 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Rajoitukset Lapissa ovat täsmälleen samat kuin ns. kiihtymisvaiheessa olevissa maakunnissa on aiemmin sovellettu. Samoja rajoituksia sovelletaan nyt myös Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnissa.

Ravitsemisliikkeet Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Pohjanmaalla saavat olla auki klo 23:een saakka, ja ne saavat avata ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan kello viisi. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Näissä maakunnissa kaikkien ravitsemisliikkeiden anniskelu päättyy kello 22. Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista voidaan käyttää 75 prosenttia.

Lue myös: Pohjois-Suomen valmiustoimikunta: Koronatilanne vakava Oulussa ja Kallion kuntayhtymän alueella

Kilpailut

Uusimmat