Uusimmat

Vesistöt ovat lämmenneet helteiden seurauksena, mikä on johtanut Suomen ympäristökeskuksen mukaan sinilevähavaintojen lisääntymiseen merialueilla.
Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu ja Rovaniemen kaupunki sateenkaariliputtavat monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden kunniaksi ensimmäisen kerran huomenna.
Rautatieliikenteessä on häiriö Oulun ja Rovaniemen välillä.
Euroopan komissio ja kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostra ovat palkinneet Suomen kansallismuseon ja Saamelaismuseo Siidan Euroopan kulttuuriperintöpalkinnolla viime vuonna tehdystä kulttuuriperinnön palauttamisesta.
Poliisi tutkii Torniossa tiistaina ilmitullutta epäiltyä henkirikosta.
Pelastuslaitoksen pintapelastajat pelastivat kylmettyneen uimarin viime yönä Tornionjoella.
Torstaina käynnistyvä 33. Haapavesi Folk Music Festival on merkittävin kansan-ja maailmanmusiikin tapahtuma Pohjois-Suomessa ja samalla yksimonipuolisimmista kotimaisista musiikkitapahtumista. Folkkien Taiteellinen johtaja Teija Niku oli tiistaina aamulla Paavo Törmin haastateltavana Pookin aamussa.
Noin kymmenen hehtaaria metsää ja maastoa paloi eilen Kemijärvellä Ala-Katiskojärven pohjoispuolella.
Poliisilla oli juhannuksena satoja tehtäviä Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Keski-Pohjanmaalla.
Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan rakennustyömaalla tapahtui lauantaina aamupäivällä kuolemaan johtanut tapaturma soodakattilan asennustyömaalla.
Veljekset olivat lähteneet ajelemaan metsäautoteille
Muoti- ja tekstiiliteknologiayritys Infinited Fibre Company suunnittelee rakentavansa kaupallisen mittakaavan uusiutuvia tekstiilikuituja valmistavan tehtaan Stora Enson suljetun Veitsiluodon paperitehtaan tontille Kemiin. Noin 400 miljoonan euron investoinnin odotetaan luovan alueelle noin 270 työpaikkaa. Suunnitellun tehtaan vuotuisen kuiduntuotantokapasiteetin arvioidaan olevan noin 30 000 tonnia, mikä vastaa noin 100 miljoonan T-paidan kuitua. Kemin etuna tehtaan sijoittumiselle on mm. satama, koska yhtiön tuottaman tekstiilikuidun markkinat ovat ulkomailla.