Uusimmat

EU:n Interreg-ohjelman sihteeristö on valinnut Nivala-Haapajärvi seutukunnan pk-yritysten kansainvälistymistä edistävät toimenpiteet hyväksi käytänteeksi koko Euroopassa. NIHAKin pk-yritysten kansainvälistämismallin tavoitteena on alentaa yritysten kynnystä kansainvälistymiseen vertaisverkoston ja yhteismarkkinoinnin avulla.
Muhoksen kunta etsii taiteilijaa tai taidekollektiivia avoimen haun kautta ideoimaan taidetta Kirkkosaareen vievän uuden sillan ja kevyenliikenteenväylän yhteyteen. Taideteos tai -teokset on tarkoitus toteuttaa alueen yleisten alueiden rakennustöiden yhteydessä. Alueelle halutaan toteuttaa pysyväisluonteisia, paikkasidonnaisia julkisia teoksia. Teokset voivat liittyä osaksi siltaa tai sijoittua sillan ympäristöön
Oulun yliopiston Mining School, Edunation Oy ja Pyhäjärven Callio ovat sopineet tekevänsä koulutusyhteistyötä Pyhäsalmen kaivosalueella Pyhäjärvellä. Osapuolet tulevat hyödyntämään koulutustarkoitukseen Pyhäsalmen kaivoksen aluetta, jossa varsinainen maanalainen kaivostoiminta on päättymässä 2021 vuoden aikana. Pyhäsalmen kaivos on Euroopan syvin perusmetallikaivos (1400 m) ja sisältää yli 100 km pitkän kaivostunneliverkoston ja soveltuu erityisen hyvin kaivostekniikan ja maanalaisen rakentamisen koulutustarpeisiin. Nyt julkistetussa hankkeessa haetaan laajaa opiskelijapohjaa lukio-opiskelijoista aina yliopistotasoiseen tutkimukseen
Oulussa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 15 kansainvälistä kongressia. Kongresseihin osallistui kaikkiaan vajaat 2000 henkeä. Laskuissa ovat mukana perinteisesti, virtuaalisesti ja molempien yhdistelmänä hybridimuotoisesti toteutetut kongressit, konferenssit ja seminaarit, joissa vähintään joka viides osallistuja oli muualta kuin Suomesta.
Metsä Group on valinnut VR Transpointin Kemiin rakennettavan biotuotetehtaansa raakapuun logistiikkakumppaniksi.
Rasvamonttu vaalii tällä kertaa perinteitä Oulun Jäälissä. Matti Schönbergin hallista löytyy entisöityjä ja viimeisenpäälle nuoltuja Volvo kuorma-autoja ja erilaisia työkoneita. Samaista merkkiä on vaalittu hänen suvussa jo 70-luvulta lähtien. Harrastusta yhdistää myös mestarin aiempi päivätyö maansiirtourakoitsijana. Nykyisin leppoisat eläkepäivät kuluvat koneiden lisäksi myös ahkeran hiihtoharrastuksen parissa. Seuraavaksi kurkataankin miten on suksi on luistanut härveileiden parissa ja miltä kaikissa näyttää upea lopputulos!
Kemin kaupungin kolmelle kohteelle on myönnetty ISO 45001:2018 työterveys- ja työturvallisuussertifikaatti.
Savonlinnan kaupungin ja Meri-Lapin kuntien (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio) yhteisessä kannanotossa kunnat vaativat, että Savonlinnan ja Länsi-Pohjan keskussairaaloiden ympärivuorokautinen yhteispäivystys tulee muuttaa toistaiseksi voimassaolevaksi vuoteen 2032 saakka sekä velvoitteeksi pitää Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueilla kummassakin kahta ympärivuorokautista yhteispäivystyssairaalaa.
LumiVisio-TV lähetetään Kemin kaupungin Youtube-kanavalla lauantaina. Kemin kaupungin tapahtumakoordinaattori Katri Jämsä kertoi tapahtumasta Pookin päivässä.
Oulussa järjestettiin vuonna 2020 yhteensä 15 kansainvälistä kongressia. Kongresseihin osallistui kaikkiaan vajaat 2000 henkeä. Laskuissa ovat mukana perinteisesti, virtuaalisesti ja molempien yhdistelmänä hybridimuotoisesti toteutetut kongressit, konferenssit ja seminaarit, joissa vähintään joka viides osallistuja oli muualta kuin Suomesta
Oulun poliisilaitoksen alueella valvotaan ensi viikolla tehostetusti hiihtoloma liikennettä. Oulun poliisilaitoksen partiot ovat mukana liikenteessä ja valvontaa suoritetaan näkyvästi. Erityisesti valvotaan ajotapaa sekä nopeuksia. Myös moottorikelkkailua ollaan valvomassa talviloman aikana.
Coor ja Osuuskauppa Arina ovat solmineet sopimuksen siivouspalvelujen toimittamisesta Arinan toimipaikoissa Pohjois-Suomen alueella.