Uusimmat

Pientä laittoa toi Maarit Peltomaan ja Juha Veijosen aamuksi Paavo Törmin vieraaksi Radio Pookin aamuun. Lissun ja Masan 25-vuotisesta yhteisestä taipaleesta kertova komedia esitettiin eilen Raahen teatterissa täydelle salille ja samoin myös tämän illan näytös on jo loppuun myyty.
Oulun yliopistoon kuuluvan Sodankylän geofysiikan observatorion johtajaksi on valittu avaruusfysiikan professori, FT Eija Tanskanen. Tehtävään oli 10 hakijaa. Eija Tanskasella on monipuolinen ja kattava kokemus yksikön toiminnan keskeisiltä sekä niihin läheisesti liittyviltä aloilta. Tanskasen tämän hetken tutkimusaiheisiin kuuluvat magneettisen ympäristön häiriöt ja niiden syntymekanismit mukaan lukien revontulialimyrskyt ja Aurinko–Maa-vuorovaikutus.
Sähköjärjestelmä käy läpi ennennäkemätöntä murrosta. Tulevaisuuden puhdas sähköjärjestelmä vaatii kantaverkolta uusia investointeja toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Fingridin investointipäätös Simojoen sähköaseman ja siihen liittyvien voimajohtojen rakentamisesta edesauttaa tuulivoiman liittämistä sähköverkkoon.
Lapin poliisilaitos tutkii Inarin Näätämössä tapahtunutta joutsenen ampumistapausta.
Ruka-Kuusamon alueella yöpymisten määrä kasvoi tänä kesänä 15 % verrattuna viime kesään.
Rasvamonttu puksuttaa tällä kertaa Pohjois-Suomen Rautatieharrastajien talliin Oulun Nokelaan. Ohjelmassa hypätään myös kiskoille ja tutustutaan kerhon kalustoon. Taustalla lättähattu valmiina koeajolle.
Sosiaalihuollon valvonta-asioiden määrä aluehallintovirastossa kasvoi merkittävästi alkuvuonna 2019.
Aluehallintovirasto selvitti lääkärin vastaanotolle pääsyn tilannetta Rovaniemen kaupungin perusterveydenhuollossa. Tilanne ei ole lainmukaisella tasolla, joten kaupungin on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen parantamiseksi.
Keski-Pohjanmaan Yrittäjien alueella yrittäjät pitävät suhdanteita viime vuotista parempina. Tuoreen yritysbarometrin saldoluku oli nyt +17, kun luku keväällä oli +6. Myös henkilökunnan määrän suhteen suhdeluku on hieman kesäästä parantunut.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa toimivien sairaalavapaaehtoisten käyttämien liivien väri muuttuu oranssi-sinisestä vihreä-harmaaseen. Sairaalavapaaehtoiset tunnistaa vihreästä liivistä kaikissa Suomen sairaaloissa, joissa toteutetaan OLKA® -toimintaa
Henkilövahingoilta vältyttiin Kemin Tervaharjulla viime yönä syttyneessä tulipalossa.
Erikoistutkija Juha-Matti Katajajuurta Luonnonvarakeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.