Uusimmat

Stora Enson yksiköt hakevat Oulun ja Kemin Veitsiluodon paperitehtaille sekä Pohjois-Suomen alueen puunhankintaan yhteensä lähes 200 kesätyöntekijää.
Suomessa selvitetään ensimmäisiä mahdollisia matkailijoiden koronavirustapauksia Ivalossa.
Viime kuun lopussa koko maassa oli 257 694 työtöntä, 1200 enemmän kuin vuosi sitten.
Henkilövahinkoja ei syntynyt ja palon syttymissyystä sekä vahinkojen suuruudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.
Rasvamonttu kurvaa tällä kertaa 8-tieltä Arkkukarin Mutalaan Raahessa. Hongan veljekset ovat niillä kulmilla tunnettuja kättentaidoista ja runsaasta konekannasta. Kuvassa Tuomo (vas.) ja Urho Honka. Taitavia veljeksiä oli alunperin neljä ja nykyään kaksi jatkaa perinteiden vaalimista. Kokoelmasta löytyy jopa itse rakennettuja traktoreita ja metsäkoneita! Valtavaan valikoimaan tutustuminen jäi kesken parin tunnin kierroksesta huolimatta. Katsotaanpa minkälaisia on ne hongankolistajat!
Laulajalegendaa haastattelee Ari Kettukangas.
"Suomessa asuu fiksua ja älykästä porukkaa, joka on rakentanut hienon maan." Näin sanoo pikkuhuuhkajia valmentava Juha Malinen. Tähän perustuen hän uskoo myös siihen, että jalkapallokin osataan Suomessa hoitaa hyvin. Paavo törmi tapasi Juha Malisen FC Raahen tilaisuudessa eilen.
Somehäirinnästä kannattaa tehdä rikosilmoitus matalalla kynnyksellä ja ottaa tarvittaessa yhteyttä erilaisiin auttaviin järjestöihin. Poliisi kannustaa ilmoittamaan häiriköinnistä niin ikään matalalla kynnyksellä myös sosiaalisen median alustoille, sillä mikäli häiritsevistä profiileista ei ilmoiteta, alustat eivät tiedä puuttua niihin. Profiilien ilmiantaminen somealustoille on tärkeä ensitoimenpide somehäirintätapauksissa.
Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat liki 1 200 hakijaa. Hakuaika ammattikorkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin päättyi eilen.. Oamkin kuuteen englanninkieliseen koulutukseen oli yhteensä 1 183 hakijaa. Aloituspaikkoja oli tarjolla yhteensä 165.
Siikajoen kunnanhallitus joutuu käsittelemään uudelleen kunnan teknisen johtajan valinnasta tehdyn esityksen. Kunnanhallituksen aiempi päätös asiassa syntyi virheellisen äänestysmenettelyn jälkeen
Viime vuonna Lapin vilkkain ja koko maan luontokeskuksista toiseksi suosituin oli Pyhä-Luoston luontokeskus Naava n. 128 000 käynnillä. Lähes yhtä vilkas oli Ylä-Lapin luontokeskus Siida yhdessä saamelaismuseon kanssa 121 000 käynnillä. Edellisvuodesta käyntimääriään kasvattivat erityisesti Yllästunturin luontokeskus Kellokas, Tunturi-Lapin luontokeskus Hetassa sekä Kilpisjärven luontokeskus.
Muoniossa Pallastunturilla kadonnut mies on löytynyt maastosta menehtyneenä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa kuolemansyyntutkintana.