Uusimmat

Palkinnot jaettiin RadioGaalassa Helsingin Messukeskuksessa perjantaina.
Rasvamonttu vierailee tällä kertaa Oulaisissa. Vesa "atomi" Raution koti on oikea pelle pelottoman paja. Miehen käsissä on syntynyt monenlaisia aparaatteja mm. kolme höyrykonetta.
Länsi-Suomen merivartiostoon kuuluu Turussa sijaitsevan esikunnan ja sen yhteydessä toimivan johto- ja meripelastuskeskuksen lisäksi 10 merivartioasemaa ja kaksi vartiolaivaa. Merivartioston toiminta-alue ulottuu Hangosta Kemin seudulle asti.
Poliisin esitutkinnassa selvitetään, onko moottorikelkkasafarilla toimittu kuluttajaturvallisuuslain vastaisesti viemällä moottorikelkkailusta kokemattomat kuljettajat matkustajineen sellaiseen paikkaan, ettei heillä ole ollut mahdollisuutta selviytyä siellä ilman vahinkoa ja vahingon vaaraa. Esitutkinnassa selvitetään myös, onko safariyritys tehnyt kaiken voitavansa onnettomuuden estämiseksi ja välttämiseksi esimerkiksi valitsemalla käytetyt reitit mahdollisimman riskittömiksi.
Raahe sijoittui neljänneksi seutukaupunkien vetovoimatutkimuksessa. Seutukaupunkien vetovoimatutkimus kertoo, että ”sujuvan elämän” imago toteutuu seutukaupungeissa. Turvallisuus, asuinympäristöön liittyvät mahdollisuudet ja liikenteellinen saavutettavuus nousevat seutukaupunkien vahvuuksiksi, kun asiaa kysytään kaupunkilaisilta itseltään.
Maatalouden ja maaseudun rahoitusta maksettiin Suomessa yhteensä noin kaksi miljardia euroa vuonna 2018. Summasta valtaosa oli viljelijätukia, joita maksettiin 1,7 miljardia euroa. Viljelijätukien lisäksi maksettiin rahoitusta kehittämishankkeisiin, maatilojen ja muiden maaseudun yritysten investointeihin, perustamiseen ja kehittämiseen, maidon ja hedelmien jakeluun kouluissa ja päiväkodeissa sekä muita, kuten menekinedistämiseen ja puutarhatuotteiden sekä luonnonmarjojen ja -sienten varastointiin tarkoitettuja tukia.
Yhteisestä Ovesta ry valitsi etsivän ja löytävän vanhustyön koordinaattorin toimeen psykiatrinen sairaanhoitaja Sari Pelttarin. Pelttari on aloittanut työt Tuokiotuvalla, uudessa ”Näe, kuule, kohtaa!” Etsivän ja löytävän vanhustyön hankkeessa. Hänen toiminta-alueenaan on koko Ylivieska.
Kuluntajärveltä Kajaanissa on löydetty kuolleita kaloja. Kainuun ELY-keskus on käynyt tekemässä paikan päällä kenttämittaukset eilen iltapäivällä. Mittaustulosten mukaan kalojen kuoleman on aiheuttanut happikato järvessä.
Kela korvaa muilla palveluilla neljän palvelupisteensä toiminnan pohjois-suomessa huhtikuun alusta alkaen. Korvattavat palvelupisteet sijaitsevat iissä, Siikalatvalla Pulkkilassa, Paltamossa ja Siikajoella Ruukissa. Jatkossa asiakkaat voivat asioida Kelan muissa palvelupisteissä, kuntien asiointipisteissä, puhelimessa tai verkossa.
Oululainen IoT- ja tuotekehitystalo Haltian ja kansainvälisesti toimiva pohjoismainen ohjelmisto- ja palveluyritys Tieto ovat sopineet monivuotisesta kaupallisesta yhteistyöstä Tiedon Empathic Building -palveluun liittyen. Älytoimistomarkkinan ennustetaan kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden kuluessa ja yhtiöiden yhteinen tarjonta tuo asiakkaille entistä nopeamman tavan digitalisoida toimipisteitään.
Stora Ensolla on ulosmarssi tänään vastatoimena maanantaina ilmoitetuille Stora Enson aikeille lopettaa hienopaperin tuotanto Oulussa.
Lapin jokien jääsahaukset jätetään tänä keväänä tekemättä, koska jäiden kantavuus ei ole riittävä.