Kuva: Jussi Häkkilä

Kuuden hengen kokoontumisrajoitus jatkuu Länsi-Pohjan kunnissa

15.04.2021 11:45 - Marja Ollakka

Covid-19-tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto kieltää edelleen Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta (annettu 21.9.2020, päivitetty 22.2.2021), jossa kuvataan myös tartuntatautilain pykälän 58 c edellyttämät velvollisuudet tapahtumien järjestäjille

Määräys on voimassa 26.4.–9.5.2021.Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella eli Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kunnissa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa. Huhtikuussa sairaanhoitopiirissä on ollut useita joukkoaltistumisia, osa tartunnoista on virusmuunnosten aiheuttamia ja Pohjois-Ruotsin tartuntatilanne on edelleen huono. Näistä syistä riski tartuntojen määrän nopeaan kasvuun alueella on merkittävä. Kokoontumisrajoitusten tiukentaminen on siten välttämätöntä osana epidemian torjuntaa. Toimenpiteet ovat valtioneuvoston 25.2.2021 antaman periaatepäätöksen mukaisia.

Kilpailut

Uusimmat