Kuva: Shutterstock

Muuntovirus jyllää Länsi Pohjassa ja kiihtymisvaihe jatkuu alueella - joukosta löytynyt taudin britti- sekä eteläafrikkalaista muunnosvirusta

28.04.2021 15:03 - Ari Kettukangas

Lakkiaiset suositellaan siirrettäväksi syksyyn. Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti jatkaa nykyisten koronasuositusten voimassaoloa 23. toukokuuta saakka.

Muuntovirus jyllää Länsi Pohjassa ja kiihtymisvaihe jatkuu alueella. Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 29 koronavirustartuntaa. Tarkastuslaskennassa löytyi yksi tartunta jo aiemmin ilmoitettujen lisäksi. Viime viikon tartuntojen joukosta on löytynyt viruksen niin sanottua brittimuunnosta sekä viisi tapausta eteläafrikkalaista muunnosvirusta. Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on todettu tähän mennessä kuusi. Epidemian pääpaino on yhä Torniossa, mutta altistuneita ja karanteeniin määrättyjä on lähes kaikissa alueen kunnissa. Epidemiatilanne on Länsi-Pohjassa viimeviikkoina vaikeutunut, mutta alueellinen pandemiatyöryhmä katsoi, että leviämisvaiheen kriteerit eivät alueella vielä täyty. Näin ollen Länsi-Pohja jatkaa epidemian kiihtymisvaiheessa. Lakkiaiset suositellaan siirrettäväksi syksyyn. Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti jatkaa nykyisten koronasuositusten voimassaoloa 23. toukokuuta saakka.

Lue myös: Oulu siirtyi jälleen epidemian kiihtymisvaiheeseen

Kilpailut

Uusimmat