Kuva: Shutterstock

Länsi-Pohjan kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan

13.01.2021 17:12 - Marja Ollakka

Lapin aluehallintovirasto kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 19.1.–18.2.2021, ja se koskee Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntia.

Alueellisen koronayhteistyöryhmän mukaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on edelleen kiihtymisvaiheessa. Toimenpiteitä arvioitaessa Lapin aluehallintovirasto on ottanut huomioon myös Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Ruotsin Norrbottenin vaikean tautitilanteen, sillä liikkuminen alueiden välillä työn ja perhesuhteiden takia on vilkasta. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue on epidemian leviämisvaiheessa, ja tautitilanne Norrbottenissa on huonontunut nopeasti. Ruotsissa on todettu myös uuden koronavirusvariantin aiheuttamia tautitapauksia.

Lue myös: Koronaepidemia vahvistanut laaja-alaista yhteistyötä Lapin kunnissa

Kilpailut

Uusimmat